Νέα Φιλαδέλφεια: Στο κάδρο των ευθυνών και άλλοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ – Έρχονται νέες καρατομήσεις;

Οι καρατομήσεις αξιωματικών για τα «τραγικά λάθη» των αρχών στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, όπως φαίνεται δεν θα σταματήσουν στις επτά που ανακοίνωσε αρχικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τουλάχιστον υποτίμηση του κινδύνου από την πρώτη στιγμή που οι αρχές ενημερώθηκαν εγκαίρως για την κάθοδο του τάγματος εφόδου μέχρι την άφιξή του στη Νέα Φιλαδέλφεια

που επιδόθηκαν σε επιθέσεις προς πάσα κατεύθυνση με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο 29χρονος Μιχάλης.

Στο κάδρο των ευθυνών ακόμα 15-20 άτομα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. ενώ είναι σε εξέλιξη η ΕΔΕ, η οποία έχει διαταχθεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορά τους χειρισμούς που έγιναν από τους αξιωματικούς, οι οποίοι ενεπλάκησαν τόσο στην ενημέρωση για τις προθέσεις των ακροδεξιών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όσο και για τους χειρισμούς από αξιωματικούς, οι οποίοι ενεπλάκησαν στο επιχειρησιακό πεδίο: εάν και ποιες ενέργειες έγιναν για την αποτροπή.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Bad Blue Boys είχαν συντονισμένο σχέδιο δράσης αφού αρχικά επιβιβάστηκαν από τον ΗΣΑΠ Ειρήνης, βρέθηκαν άλλοι μέσω του μετρό, άλλοι μέσα από βανάκια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, κύκλωσαν αιφνιδιαστικά τους οπαδούς της Ένωσης και επιτέθηκαν τυφλά. Ακόμα πραγματοποίησαν τυφλά χτυπήματα σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ που επικαλείται πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φαίνεται πως δεν θα αποδοθούν ευθύνες μόνο στους επτά ανώτατους αξιωματικούς που έχουν καρατομηθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία αποδεδειγμένα έφεραν σημαντικές ευθύνες.

Στο κάδρο μπαίνουν και άλλα 15 με 20 περίπου άτομα, τα οποία βαραίνουν σημαντικές παραλείψεις, καθώς αγνόησαν τον όγκο των Κροατών οπαδών, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του άδικα ο 29χρονος Μιχάλης.

Τα έγγραφα που καίνε την ΕΛ.ΑΣ

Υπάρχουν άλλωστε έγγραφα τα οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι είχαν ενημερωθεί οι Αρχές τόσο για την έλευση των ακροδεξιών οπαδών της κροατικής ομάδας, όσο και για τις προθέσεις τους, ενώ αναφέρονται χαρακτηριστικά τα οχήματα τα οποία χρησιμοποίησαν για να περάσουν στην Ελλάδα, οι μάρκες και οι πινακίδες κυκλοφορίας. Παρ’ όλα αυτά διάνυσαν απόσταση μισής ώρας χωρίς κανείς να τους σταματήσει.

Υπάρχουν επίσης έγγραφα – απόρρητες αναφορές για την προετοιμασία άλλων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, ακόμα και για το πού θα μείνουν οι συγκεκριμένοι οπαδοί, αλλά και για τις προθέσεις τους να πάνε και να συγκρουστούν με τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Οι προειδοποιήσεις ήταν σαφείς και στοχευμένες καθώς όπως αποδείχθηκε οι χούλιγκαν αφού έφτασαν στην Αθήνα, σε ομάδες για να μην εντοπιστούν, χρησιμοποίησαν τον ΗΣΑΠ, στους σταθμούς Ειρήνη και Πευκάκια για να φτάσουν συντεταγμένα στο γήπεδο της Φιλαδέλφειας.

Παράλληλα, σε βίντεο ντοκουμέντο που εξαφάλισε το Star φαίνεται η πορεία των χούλιγκαν μέχρι να φτάσουν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης. Πάνω από 100 άνδρες, καθοδηγούμενοι από δύο πρόσωπα, σαν εκπαιδευμένο τάγμα εφόδου, διέσχισαν όλη τη διαδρομή από τον σταθμό του Περισσού μέχρι το γήπεδο ανενόχλητοι, περιμένοντας ένα σύνθημα για να επιτεθούν.

Ένα λεπτό αργότερα η κάμερα κατέγραψε στο ίδιο σημείο επτά αστυνομικούς με φακούς στα χέρια και μηχανές να ακολουθούν διακριτικά το τάγμα εφόδου από μικρό δρομάκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα