Νέα επέλαση του χιονιά την Τετάρτη

Λόγω του χιονιά δεν λειτούργησαν τα σχολεία στο νομό Ευρυτανίας και τους δήμους Διρφίων-Μεσσαπίων, Μαντουδίου και Λίμνης-Αγίας Άννας στην Εύβοια, καθώς και στο Μενίδι, τους Θρακομακεδόνες, τον Ωρωπό και το Πόρτο Ράφτη.

Την Τετάρτη σε όλη τη δυτική Ελλάδα, με εξαίρεση ίσως τις νότιες περιοχές της Πελοποννήσου, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα Ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου

Αιγαίου.

Οι νότιοι άνεμοι στα Δυτικά θα ενισχυθούν στα 8-9 Μποφόρ και πιθανώς στο Ιόνιο στα 10 μποφόρ.

Ταυτόχρονα το βράδυ στο Ιόνιο και τα Νότια θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Την Τρίτη οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί σε Αλεξανδρούπολη και Φλώρινα, με το θερμόμετρο να πέφτει στους -10 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία στις 8 το πρωί έφτασε στους -7 βαθμούς Κελσίου. Ίδιο σκηνικό στην Καβάλα και τις Σέρρες με το θερμόμετρο, το πρωί, να υποχωρεί στους -8 και -7 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Συνθήκες παγετού επικρατούν στη Θεσσαλία, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στο Βόλο (-4 βαθμοί Κελσίου).

Στην Αττική, ο περιφερειακός δρόμος της Πεντέλης είναι κλειστός από το ύψος του 416 Στρατιωτικού Νοσοκομείου έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθας η κυκλοφορία των αυτοκινήτων επιτρέπεται μόνο με αλυσίδες από το τελεφερίκ έως το καζίνο.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλα και Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα. Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα και το Λαύριο, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και ανατολικό Αιγαίο.

Από τον Πειραιά θα εκτελεστούν μόνο βραδινά δρομολόγια για Κρήτη, ενώ με ειδικό σχέδιο ταξιδίου θα φύγει το απόγευμα το Blue Star 2 για Σύρο, Κω και Ρόδο. Για Αργοσαρωνικό αναχωρούν μόνο τα συμβατικά πλοία.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Εν τω μεταξύ, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο νόμο Ευρυτανίας. Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται κατά διαστήματα σε Λαμία, Δομοκό, Καρπενήσι και Αμφισσα, αλλά η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, καθώς τα μηχανήματα εκχιονισμού διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς.

Ενδεικτικά, στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι έχει φτάσει τα 15 εκατοστά, ενώ στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά, με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό. Παρόμοια η εικόνα στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φωκίδας, στην περιοχή του Λιδωρικίου.

Προβλήματα στη Ροδόπη

Στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των ποταμών Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Ποντικόρεμα (οικισμού Αρριανών) και μεταξύ Εβρένου και Ιασίου. Εξάλλου, εξαιτίας ισχυρών ανέμων, οι τοπικές αστυνομικές αρχές προέβησαν στη διακοπή

Keywords
Τυχαία Θέματα