Νέα Mercedes Benz E-Class: Με κάμερα για selfie σινεμά και TikTok στο ταμπλό της

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το νέο , υπερσύγχρονο σε τεχνολογία ταμπλό της που θα υιοθετήσει στην επερχόμενη  E-Class το οποίο θα προσφέρει φουλ ψυχαγωγία, σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα. Η μουσική, η ψυχαγωγία και η live ενημέρωση θα είναι στο βασικό μενού του μεσαίου γερμανικού μοντέλου, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2023. Η νέα E-Class θα προσφέρει την επιλογή Superscreen MBUX, όντας

η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε οθόνες, συστήματα πολυμέσων κ.α. Στα πλεονεκτήματα του η  πρόσβαση μέσω Android Auto ή του Apple CarPlay κάτι που θα δίνει τη δυνατότητα στη γερμανική φίρμα να εκμεταλλευτεί το πλουσιοπάροχο πακέτο App Store, ώστε να εμπλουτίζει το νέο μοντέλο με εφαρμογές με γνώμονα τις ανάγκες του οδηγού.

Χαράς ευαγγέλια για τους νέους και φίλους της τεχνολογίας και τη Mercedes να υπόσχεται ότι θα λανσάρει τη νέα E-Class με δημοφιλείς εφαρμογές και πλατφόρμες στην βασική της έκδοση όπως είναι η Angry Birds, TikTok, Zoom και Webex. Μάλιστα, για να γίνουν πιο εύκολες στη χρήση το νέο μοντέλο θα προσφέρεται με τη νέα βιντεοκάμερα που θα είναι τοποθετημένη στο ταμπλό του μοντέλο και θα παρέχει τη δυνατότητα στον οδηγό να κάνει λήψεις φωτογραφιών, βίντεο – μόνο όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Κατασκοπεύει τα μάτια και κάνει και μασάζ

Επίσης η νέα E-Class μετατρέπεται σε ένα χώρο ψυχαγωγίας ,  χάρη στο σύστημα Dual Light Control που θα παρέχει τη δυνατότητα στον οδηγό να κατεβάζει και να βλέπει ταινίες μόνο στην οθόνη του συνοδηγού ενώ σε περίπτωση που οι προηγμένοι αισθητήρες διαπιστώσουν ότι αποσπάται και η προσοχή του οδηγού, αυτομάτως θα απενεργοποιείται η οθόνη. Και αυτό επειδη το  συγκεκριμένο σύστημα θα παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών του. Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να δίνει και φωνητικές εντολές.

Μια λειτουργία είναι η Cold Days όπου θα ενεργοποιεί τον κλιματισμό, αλλά και τα θερμαινόμενα καθίσματα. Επίσης, θα υπάρχουν και οι γνώριμες λειτουργίες για μασάζ. Στο βασικό εξοπλισμό και η τεχνολογία 5G για γρήγορες μεταφορές δεδομένων. Η Mercedes και η νέα E-Class θα εισάγει στο νέο της μοντέλο ένα αναβαθμισμένο σύστημα ατμοσφαιρικού φωτισμού , το οποίο θα μπορεί να προσαρμόζεται με γνώμονα την μουσική που παίζει στο σαλόνι του αυτοκινήτου, δημιουργώντας έναν Lounge χώρο. Σαφώς, το νέο σύστημα πολυμέσων θα αποτελεί το πεδίο μέσα από το οποίο ο οδηγός θα μπορεί να χειρίζεται την πληθώρα των συστημάτων υποβοήθησης αλλά και της αυτόνομης οδήγησης αλλά και να παρακολουθεί την κατανάλωση των συστημάτων της υβριδικής τεχνολογίας που πλέον εισάγει νέο μοντέλο στη νέα του γενιά.

Συγκεκριμένα η E-Class θα προσφέρει σε όλη της τη γκάμα ήπια υβριδικά μοτέρ βενζίνης και ντίζελ – η φίρμα επιμένει φανατική στην πετρελαιοκίνητη τεχνολογία – ενώ θα υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση, η οποία θα ανεβάσει σημαντικά τον πήχη της αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης στα  130 χλμ. χάρη σε μια μπαταρία 31,2 kWh. Το νέο μοντέλο θα προσφέρει και σύστημα τετραδιεύθυνσης, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα