Μοναδικοί προορισμοί για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα

Βγαίνουμε σταδιακά από τους περιορισμούς που είχε επιβάλλει στη ζωή μας η Πανδημία του Κορονοϊού και η επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται στο τέλος του τούνελ. Πλησιάζοντας στο καλοκαίρι το μυαλό μας επεξεργάζεται όλο και περισσότερο το σενάριο των καλοκαιρινών διακοπών. Έχουμε συνηθίσει να τις συνδυάζουμε με ταξίδια σε νησιά, παραλίες με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και γιατί όχι χλιδάτα καταλύματα με μοναδικές υπηρεσίες. Η διαμονή στη Μύκονο

στο Adorno Suites και η κοσμοπολίτικη ζωή στο νησί των ανέμων ανεβάζουν αδιαμφισβήτητα τον πήχη των καλοκαιρινών σας αναζητήσεων.

Υπάρχουν ωστόσο μέρη σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να επισκεφτείτε τουλάχιστον μία φορά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Μέρη που είναι εύκολα προσβάσιμα και δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε με πλοίο για να τα προσεγγίσετε. Μαγευτικές παραλίες, εξαιρετικά καταλύματα και φυσικά χωρίς το έξτρα κόστος των εισιτηρίων που απαιτείται για την μετάβαση στα ελληνικά νησιά. Ας γνωρίζουμε κάποιους από αυτούς τους προορισμούς που και το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να φιλοξενήσουν χιλιάδες τουριστών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Διακοπές στη Χαλκιδική

Αγαπημένος προορισμός όχι μόνο για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας αλλά και για όλους όσους αγαπούν τα ταξίδια με αυτοκίνητο. Σε λιγότερο από μία ώρα απόσταση από τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να απολαύσετε πευκόφυτες παραλίες με καταγάλανα νερά και πολλά μαγαζάκια που προσφέρουν στιγμές δροσιάς στους παραθεριστές. Σε όποιο από τα δύο πρώτα πόδια της Χαλκιδικής και αν ταξιδέψετε είναι δεδομένο πως θα απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης που τόσο χρειαζόμαστε. Τόσο στη Σιθωνία όσο και στην Κασσάνδρα μπορείτε να βρείτε καταλύματα για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια. Κοσμοπολίτικοι προορισμοί σας περιμένουν για all day long ξεφάντωμα και διασκέδαση. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την παραλία του Αρμενιστή, τις Καβουρότρυπες και γιατί όχι την μικρή Αμμουλιανή. Άλλωστε το σλόγκαν «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει» δεν προέκυψε τυχαία.

Ταξίδι στη Λευκάδα με πρόσβαση από γέφυρα

Πρόκειται για το τέταρτο μεγαλύτερο νησί σε έκταση από τα Επτάνησα και το μοναδικό που μπορείτε να επισκεφτείτε οδικώς καθώς συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με μία γέφυρα. Η Λευκάδα προσφέρει μοναδικής ομορφιάς παραλίες κυρίως από την πλευρά του Ιονίου Πελάγους με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένια άμμο. Άγιος Νικήτας, Κάθισμα, Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι είναι μόνο κάποιες από αυτές που και φέτος το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουν χιλιάδες τουριστών από κάθε μεριά του πλανήτη. Η διασκέδαση μεταφέρεται το βράδυ στην πόλη της Λευκάδας. Επιλογές για το ποτό ή το γεύμα σας είναι πολλές και για κάθε τσέπη. Απολαύστε το λευκαδίτικο σαλάμι και τα υπόλοιπα τοπικά εδέσματα κατά την παραμονή σας στο νησί. Για τη διαμονή σας στο νησί μπορείτε να επιλέξετε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχειακές μονάδες ανάλογα με την οικονομική σας δυνατότητα. Οι επιλογές είναι πολλές.

Η άγρια ομορφιά της Μάνης

Στο άκουσμα της λέξης «Μάνη» έρχεται στο μυαλό μας κατευθείαν το πετρώδες έδαφος με τα λίγα δέντρα και τους πολλούς πετρόχτιστους πύργους στις πλαγιές των λόφων. Η Μάνη φημίζεται για την άγρια ομορφιά και τους φιλόξενους κατοίκους της. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλές εκδρομές γνωρίζοντας από κοντά την ιστορία του τόπου. Στη Μάνη θα βρείτε εκπληκτικές παραλίες για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Καρδαμύλη και Γύθειο είναι δύο από τους top προορισμούς για όσους επισκεφτούν τη νότια Πελοπόννησο. Στην Αρεόπολη και το Σπήλαιο του Δηρού μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά που μπορεί να δημιουργήσει η δύναμη της φύσης κάνοντας μία βόλτα με το βαρκάκι ανάμεσα στους σταλαγμίτες και τους σταλακτίτες του σπηλαίου. Το Λιμένι, η Στούπα και φυσικά μία εκδρομή στη γειτονική Καλαμάτα αποτελούν προορισμούς που πρέπει να μπούνε ψηλά στην λίστα των διακοπών σας. Τα καταλύματα στην περιοχή είναι αρκετά αλλά πρέπει να κάνετε τις κρατήσεις σας αρκετά νωρίς για να διασφαλίσετε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Αυτό που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο είναι το καλό φαγητό και οι τοπικές σπεσιαλιτέ που μόνο οι Μανιάτες μπορούν να δημιουργήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα