Μητσοτάκης: Καμία δυνατότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν με αιφνιδίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο σκοπός μου είναι η αυτοδυναμία», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ΑΝΤ1 μια μέρα μετά τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Υποστήριξε ότι δεν τον νοιάζει ποια θα είναι η επόμενη μέρα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν σκέφτομαι πως θα είναι την επόμενη μέρα ο Αλ. Τσίπρας

και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο μου μέλημα είναι να έχω όσο πιο δυνατόν ισχυρή εντολή" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια για να προβάλλει τον προγραμματικό του λόγο.

Προανήγγειλε ότι δεν θα συνεχίσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά θα κάνει συζητήσεις , με εξαίρεση μια κεντρική συγκέντρωση.

Αυτές οι συγκεντρώσεις είναι η χαρά των σκηνοθετών, είπε χαρακτηριστικά."Πρέπει να πάμε να βρούμε εμείς το λαό και τη νεολαία", σημείωσε και τόνισε πως γκρεμίστηκαν ταμπού σε αυτές τις εκλογές καθώς η ΝΔ ήλθε πρώτη στους νέους και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Γ. Βαρουφάκη, αλλά και το κόμμα του Βελόπουλου, ενώ τόνισε ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Β. Βενιζέλος, αποφεύγοντας να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Ερωτηθείς σχετικά εάν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία επεσήμανε ότι «καμία δυνατότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει

Τόνισε όμως ότι μετά τις εκλογές η χώρα θα κυβερνηθεί. Το πώς θα κυβερνηθεί, είπε, θα το επιλέξει ο ελληνικός λαός.

"Ουδέποτε μίλησα για επταήμερη εργασία αλλά για επταήμερη λειτουργία" ξεκαθάρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης ενώ υπογράμμισε πως εκτός από την απλοποίηση της γραφειοκρατίας για τις 120 δόσεις θα υπάρξει και ειδική μέριμνα για τους συνεπείς φορολογούμενους.

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίου υπαλλήλου όπως είπε, ενώ πρόσθεσε ειδικά για την ΕΡΤ πως υπάρχει σχέδιο εξυγίανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα