Μισισίπι: Ανεμοστρόβιλος ισοπεδώνει πόλεις στο πέρασμά του - Αναφορές για νεκρούς

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το δυτικό Μισισίπι το βράδυ της Παρασκευής με καταστροφικές συνέπειες. Τουλάχιστον δύο πόλεις έχουν συντριβεί από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ υπάρχουν αναφορές για νεκρούς. Τουλάχιστον 20.000 άτομα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και οι υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρέπει να είναι εξαιρετικά εκτεταμένες.

#BREAKING: Numerous people are screaming for help in Amory Mississippi after a catastrophic tornado passed through

#Amory

| #Mississippi

Numerous reports that All of north Amory Mississippi is gone or Extremely damaged from the catastrophic tornado that passed through… pic.twitter.com/k34i3uNL1X

— R A W S A L E R T S (@rawsalerts) March 25, 2023

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε τις πόλεις Silver City καθώς και Rolling Fork, τις οποίες ένας κάτοικος περιέγραψε ως εξαφανισμένες μετά την καταστροφική πορεία της καταιγίδας.

There is widespread damage throughout Rolling Forks, #Mississippi after tonight’s #tornado emergency.

Search and rescue is underway. Neighbors and volunteers going door to door. We can smell natural gas in the air.

There is very little cell signal, complicating the response. pic.twitter.com/xJ3SMhJWyr

Bill Wadell (@BillWadell) March 25, 2023

Παγιδευμένοι

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στο CNN η κάτοικος Μπράντι Σόουα. «Αυτή ήταν μια σπουδαία μικρή πόλη και τώρα χάθηκε».

Η Σόουα δήλωσε ότι ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και κτίρια, ξερίζωσε δέντρα και έριξε γραμμές ηλεκτροδότησης στο Rolling Fork.

Το σπίτι της γιαγιάς της υπέστη ζημιές στη στέγη και τα κλιματιστικά του έχουν ξηλωθεί, είπε η Σόουα, αλλά η γιαγιά της είναι ασφαλής.

Nocturnal wedge #tornado interpret in Rolling Fork, MS @accuweather pic.twitter.com/npSo5KlWkR

Reed Timmer, PhD (@ReedTimmerAccu) March 25, 2023

Extensive damage path in Rolling Fork, MS @accuweather pic.twitter.com/6rstnCrQs6

Reed Timmer, PhD (@ReedTimmerAccu) March 25, 2023

«Η φίλη μου παγιδεύτηκε στο σπίτι της μερικά σπίτια πιο κάτω, αλλά την βγάλαμε έξω», δήλωσε ακόμα προσθέτοντας ότι υπάρχουν γείτονες που έχουν εγκλωβιστεί.

Περισσότερα από 20.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Μισισίπι ήταν στο σκοτάδι νωρίς το Σάββατο, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης PowerOutage.us.

Την ίδια στιγμή έχει σημάνει συναγερμός για περιοχές όπου κατοικούν 3 εκατ. άτομα, καθώς τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα