Μήνυμα στήριξης Κάρολου Παπούλια στην κυβέρνηση Παπαδήμου

«Αισθάνομαι ότι με την κυβέρνηση Παπαδήμου επικρατεί ύφεση, έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός» δήλωσε ο κ. Παπούλιας, απαντώντας σε ερώτηση αν βλέπει να αποκαθίσταται το κλίμα εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα, και συμπλήρωσε:

«Του γίνεται πόλεμος. Το βλέπω στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μην γίνονται, αφού όλοι δηλώνουμε και ζητάμε τα πολλά χρήματα από την Ευρώπη.»

Ο κ. Παπούλιας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας λέγοντας ότι τα οικονομικά
στοιχεία που έχει υπόψη του, δείχνουν ότι είναι καλύτερες οι συνθήκες για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι στις χριστουγέννιατικες διακοπές του στη Γερμανία, όπου επισκέφθηκε τα παιδιά του, διαπίστωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό αρχίζουν να αναπτύσσονται και πρόσθεσε:

«Αφού ένας τεχνοκράτης σαν το κ. Παπαδήμο εμφανίζεται αισιόδοξος, θα πρέπει αυτή την αισιοδοξία να την συμμεριστούμε.».
Σε ερώτηση για την ανάγκη να ομονοήσουν οι στηρίζοντες την κυβέρνηση, ο κ. Παπούλιας, ανέφερε πως από τη δική του υπουργική εμπειρία καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση με τέτοιο εύρος έχει δυσκολίες.

Αλλωστε, όπως είπε, και η ιταλική κυβέρνηση με μικρότερο μέγεθος αντιμετωπίζει δυσκολίες. 'Οσο για το πότε μπορούν να γίνουν οι εκλογές, πριν ή μετά το Πάσχα, ο κ. Παπούλιας απέφυγε να τοποθετηθεί και παρέπεμψε στους πολιτικούς αρχηγούς, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να συμβάλλει εφόσον του ζητηθεί.

Επιβεβαίωσε ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του, η οποία θα προγραμματιστεί αμέσως μετά τα Φώτα, για να συζητηθούν όλα τα θέματα.

Ο κ. Παπούλιας, δεν παρέλειψε να προβεί και σε παραινέσεις προς τα ΜΜΕ, να μην μεταφέρουν τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν, επιδιώκοντας να συγκινήσουν, αλλά στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός παρέστησαν στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία του Έτους, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Αργότερα ο κ. Παπαδήμος παρέστη στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι των Αστέγων της Αθήνας, στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ.

Η γ.γ του ΚΚΕ θα επισκεφθεί τους απεργούς στα Ελληνικά Χαλυβουργία.

Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας

«Τα μέτρα λιτότητας και η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποτελούν μονόδρομο» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, επισημαίνοντας ως ζητήματα «εθνικής επιβίωσης» την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την προστασία των αδύναμων, που θα εξασφαλιστεί μόνο όταν οι έχοντες αντιμετωπιστούν με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας».

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας σημειώνει πως «δστυχώς, στην ευρωζώνη κυριαρχεί η αντίληψη ότι η περιοριστική πολιτική είναι η απάντηση στην κρίση» και εκφράζοντας την πεποίθηση πως «η ισορροπία των αριθμών δεν φέρνει την ευτυχία των λαών» τονίζει πως «η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη και στην απασχόληση».
Keywords
Τυχαία Θέματα