Μια «φανταστική» μέρα με τη ΝΙΚΗ στη Βουλή

Το εκλογικό βράδυ έχει περάσει. Οι δημοσκόποι, που μιλάνε τώρα για το μομέντουμ της, έχουν επιβεβαιωθεί. Το κόμμα του θεολόγου απ΄ το Μεσοχώρι Πιερίας, ο οποίος έγινε γνωστός στο βορειοελλαδίτικο ποίμνιο ως τηλευαγγελιστής τοπικού καναλιού, έχει διαβεί το κατώφλι του 3%. Εννιά πιστοί «στον Χριστό και τη φιλοπατρία» κάθονται στα πάνω δεξιά έδρανα της Ολομέλειας, εκεί απ΄ όπου κάποτε ακούγονταν οι εθνικοπατριωτικές κραυγές των παιδιών με τα μαύρα μπλουζάκια. Την ημέρα της ορκωμοσίας φίλοι του «κινήματος», που πιστεύουν ότι «η Ελλάδα

είναι η Αγια-Σοφιά της οικουμένης», παρακολουθούν από τα θεωρεία με συγκίνηση τους εκπροσώπους τους να δίνουν θρησκευτικό όρκο, ενώ τακτοποιούν στις τσάντες τους φυλλάδια που κατακεραυνώνουν όσους στηρίζουν τις αμβλώσεις κι εχθρεύονται έτσι την «αυτόχθονα ελληνική ορθόδοξη παραδοσιακή οικογένεια». Βουλευτές και υποστηρικτές της ΝΙΚΗΣ ζουν τον μύθο κάθε δεξιού της Δεξιάς κομματιδίου το οποίο κατάφερε να φτάσει στο κοινοβουλευτικό περιθώριο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Πώς, όμως, θα είναι η ζωή στο βουλευτήριο σ΄ αυτό το μάλλον δυστοπικό για την υπόλοιπη Βουλή μέλλον;

Μια ματιά στα κομματικά ευαγγέλια - τις θέσεις, την ιδρυτική διακήρυξη και τους φιλιππικούς του αρχηγού, δηλαδή - δίνει μια καλή ιδέα τού πώς το φαντάζονται οι ίδιοι οι δήθεν ευλογημένοι απ΄ τον Παΐσιο επίδοξοι εθνοπατέρες.

Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια

Για παράδειγμα, η κυβέρνηση εκκινεί τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Το Σώμα συζητά για το άρθρο 16. Η ΚΟ της ΝΙΚΗΣ φρονεί ότι «η πατρίδα μας κάποτε γέννησε την παιδεία. Σήμερα τη δολοφονεί». Γι΄ αυτό, παρότι αντικείμενο της συνεδρίασης είναι τα ΑΕΙ, όποτε μέλη της ανεβαίνουν στο βήμα, δηλώνουν στα γρήγορα υπέρ της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κι έπειτα κηρύττουν τα πιστεύω τους για τα σχολεία. Ζητούν το «ομολογιακό» μάθημα των Θρησκευτικών «να διδάσκεται με σαφή ορθόδοξη χριστοκεντρική παιδαγωγία - Ευαγγέλιο της Κυριακής, βίους αγίων, γνώση λειτουργικών μυστηρίων».

Και όχι μόνο. Αιτούνται «διδακτικής προτεραιότητας στη χαρά της ενωμένης οικογένειας κατά το αιώνιο πρότυπο "μπαμπάς - μαμά - παιδιά", στη συζυγία ως τρόπο τελειοποίησης του χαρακτήρα, στην εγκράτεια, στην αξία του αγέννητου παιδιού, στην κρυστάλλινη αλήθεια της βιολογίας των δύο διαφορετικών φύλων».

Επειδή ξέρουν την αξία της κατήχησης, εισηγούνται και «δημιουργία υποχρεωτικής Σχολής Γονέων», ώστε να διδαχθούν οι τελευταίοι τον ενδεδειγμένο τρόπο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των τέκνων τους. Η πρόταση έχει λογική. Στο εγχειρίδιο κάθε δογματικού, άλλωστε, γράφει ξεκάθαρα πως για να φτιάξεις ψηφοφόρους που διαλέγουν κόμμα ακούγοντας τον πνευματικό τους πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις φανατικούς της οπισθοχώρησης.

Τα φλάμπουρα κατά της ΕΕ

Η «Εθνική Παιδεία» βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΙΚΗΣ. Ωστόσο, το κόμμα έχει «επεξεργαστεί» θέσεις για όλους τους τομείς πολιτικής. Αν, φέρ΄ ειπείν, το κοινοβούλιο κληθεί να αποφανθεί πάνω στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, οι βουλευτές του θα θέσουν θέμα «επαναφοράς καλλιέργειας με ελληνικούς φυσικούς σπόρους», προκειμένου να δυναμώσει η εγχώρια οικονομία και να βάλει τις βάσεις για μια μελλοντική έξοδο από την ΕΕ. Δεν δηλώνουν ευθέως κατά της Ευρώπης. Ομως, στην περίπτωση που αυτή συνεχίσει να λειτουργεί ως «υποχρεωτικός χωροφύλακας και μπαμπούλας», ο οποίος αντιμάχεται τον «νατιβισμό, το φυσικό δικαίωμα ενός αυτόχθονα λαού να ορίζει το μέλλον του όπως εκείνος θέλει», θα σηκώσουν το φλάμπουρο της επανάστασης εναντίον της.

Από τις αίθουσες επιτροπών και Ολομέλειας οι εκλεγμένοι της θα δώσουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα και για την «εθνική αυτάρκεια: made in Hellas σε όλα τα βασικά». Για να σώσουν το έθνος από τις κυβερνήσεις «που ντύνουν τον ελληνικό στρατό με στολές ραμμένες στην Τουρκία και τον τρέφουν με κοτόπουλα Βουλγαρίας. Και που εκπαιδεύουν τη νεολαία στο ακριβότερο κινητό και την πιο ακαλαίσθητη εισαγόμενη ένδυση».

Παρεμπιπτόντως, το κόμμα ευαγγελίζεται και τον σχεδιασμό κινητών τηλεφώνων ειδικά για μαθητές Λυκείου, με τα οποία εκείνοι θα επικοινωνούν μόνο με συμμαθητές και γονείς, χωρίς σόσιαλ μίντια, ενώ η «τεχνολογία» που θα βρει το κομματικό ΙΤ θα είναι και «εξαγώγιμη».

Ευσέβεια στο ξανθό γένος

Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, πάντως, το Τwitter του αρχηγού είναι διαφωτιστικότερο απ΄ τις κομματικές μπροσούρες. Αυτός, ως πρώτη «αιχμή» της «ομαιχμίας», κάνει retweet τα τιτιβίσματα της ρωσικής πρεσβείας επιδεικνύοντας τη δέουσα ευσέβεια στο ξανθό γένος απ΄ τον Βορρά - μια και, όπως έχει παραδεχθεί, πολύ φοβάται ότι «δεν θα ξανακούσουμε από ρωσικά χείλη απλών ανθρώπων το "Ημείς Ρούσιαν λίαν Ελληνες αγαπώμεθαν! Οδησσόν λίαν Ελληνες! Λίαν!.."». Η Μαρία Ζαχάροβα, με άλλα λόγια, θα αποκτήσει επιτέλους τους φίλους που αναζητούσε εδώ απ΄ τον Φεβρουάριο του 2022, εκείνους που θα διαλαλούν μέσα στο κοινοβούλιο ότι δεν ανήκομεν εις την Δύσιν, παπαγαλίζοντας τη διαπίστωση του επικεφαλής τους ότι «οι χειρότεροι εχθροί μας δεν υπήρξαν ούτε είναι οι αλλόθρησκοι Τούρκοι, αλλά η Δύση των συμμάχων, εταίρων και ομοθρήσκων».

Η παραπάνω αφήγηση είναι προϊόν μυθοπλασίας. Οχι όμως καθαρής. Οποιαδήποτε ομοιότητα με την πραγματικότητα στην οποία ζουν τα στελέχη της ΝΙΚΗΣ δεν είναι ούτε ηθελημένη ούτε συμπτωματική. Είναι αναπόφευκτη. Γιατί κάποιοι σκέφτονται να της προσφέρουν σε μερικές ημέρες τις λίγες χιλιάδες ψήφους που χρειάζεται να προσθέσει στις 172.260 που πήρε την 21η Μαΐου.
Keywords
Τυχαία Θέματα