Μεξικό με το δεξί!
Στο θρυλικό «Αζτέκα», το πρώτο γήπεδο στην ιστορία που πραγματοποιούνται αγώνες για τρίτο διαφορετικό Μουντιάλ, το Μεξικό επιβλήθηκε, μπροστά σε 85.000 κόσμο, της Νότιας Αφρικής με 2-0 και έκανε ιδανικό ποδαρικό στη διοργάνωση.
Σε ένα déjà vu του εναρκτήριου ματς του 2010, όταν οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 1-1, με διοργανωτές τότε τους Bafana Bafana. Αυτή τη φορά το σύνολο του Χαβιέρ Αγκίρε ήταν κυρίαρχο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη που με το… καλημέρα το φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση στα νοκάουτ.
Δεν έλειψαν τα επεισόδιαΗ γιορτή βέβαια επισκιάστηκε από σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο όταν εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ζητώντας δικαιοσύνη για τους αγνοούμενους της χώρας.
Το Μεξικό μπήκε με ορμή στο παιχνίδι και αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Χιμένες στο 5′, άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ του Κινιόνες στο 9′. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι Μεξικανοί πέτυχαν το εναρκτήριο γκολ σε Μουντιάλ, παρότι έχουν παίξει έξι φορές σε πρεμιέρες.
Η Νότια Αφρική είχε παθητικό ρόλο στο ματς, αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και στο 42′ κινδύνεψε να δεχτεί δεύτερο γκολ, αλλά ο Κινιόνες σημάδεψε δοκάρι αυτή τη φορά. Οι ισορροπίες άλλαξαν ολοκληρωτικά στο 49′ όταν ο Σιτόλε ανέτρεψε τον Γκουτιέρες που έμπαινε μόνος στην περιοχή και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Παρ’ όλ’ αυτά το Μεξικό δεν έψαχνε το δεύτερο γκολ έντονα, ο κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει αφού ήθελε θέαμα, αλλά στο 67′ ο Χιμένες με κεφαλιά έγραψε το 2-0 βάζοντας τέλος στις μουρμούρες και στη σεμνή τελετή. Μάλιστα η Νότια Αφρική έμεινε και με εννιά παίκτες καθώς στο 84′ αποβλήθηκε μέσω VAR ο Ζουάνε για χτύπημα εκτός φάσης.
Στο 90′ + 3′ είδε κόκκινη και ο Μόντες από πλευράς Μεξικού, για το οποίο στον πάγκο έμεινε τόσο ο Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ όσο και ο Χόρχε Σάντσες του ΠΑΟΚ.
Εναρξη με συναίσθημαΑυτά στο αγωνιστικό κομμάτι, γιατί τη σέντρα στο Μουντιάλ είχε… σφυρίξει νωρίτερα η εκρηκτική Σακίρα που έλαμψε με την παρουσία της στη συναρπαστική τελετή έναρξης. Στην πρώτη τελετή από τις τρεις καθώς θα ακολουθήσουν άλλες δύο προσεχώς.
Στο Τορόντο πριν από το παιχνίδι του Καναδά με τη Βοσνία και στο Λος Αντζελες πριν από το ματς των ΗΠΑ με την Παραγουάη. Η κολομβιανή σταρ, που έγινε η πρώτη καλλιτέχνιδα με τέσσερις παρουσίες σε Μουντιάλ, ερμήνευσε μαζί με τον νιγηριανό καλλιτέχνη Burna Boy το «Dai Dai», το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης, ξεσηκώνοντας το πλήθος.
Πέρα από το σόου της Σακίρα, μια σειρά από διεθνείς μουσικούς αστέρες πέρασαν από τη σκηνή ενώ ο Αλεχάντρο Φερνάντες, ένας από τους πιο επιτυχημένους μεξικανούς τραγουδιστές παγκοσμίως, τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της χώρας.
Ξεχωριστή η εμφάνιση των Αντρέα Μποτσέλι και EJAE που ερμήνευσαν το «DNA», τον επίσημο ύμνο του Μουντιάλ. Η Σάλμα Χάγεκ, πρέσβειρα της χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έδωσε το δικό της στίγμα στην τελετή ενώ δύο labubu, δρώμενα και χορογραφίες εμπνευσμένα από τη μεξικανική κουλτούρα και παράδοση, δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο σκηνικό.
Κατά τη διάρκεια του τελετουργικού, το οποίο οι διοργανωτές «έντυσαν» με πυροτεχνήματα, στο κέντρο του γηπέδου δέσποζε το τρόπαιο της διοργάνωσης σε γιγάντια μορφή.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συναγερμός για ανήλικο παιδί που βρέθηκε να κλαίει αβοήθητο σε δρόμο της Θεσσαλονίκης
- Ο 5ος τελικός Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού AKTOR για την Stoiximan GBL σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ
- Λαγοκέφαλος: Πόσο επικίνδυνη είναι η παρουσία του στις ελληνικές θάλασσες – Το τοξικό ψάρι που εξαφανίζει τα υπόλοιπα είδη
- Το απόλυτο γελοίον- Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
- Νεκρός 79χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στο νοσοκομείο Παπανικολάου
- Τσίπρας: Αν κάποιος δεν θα μπορούσε να οδηγεί ούτε πατίνι είναι ο κ. Μητσοτάκης
- Ιρανικά ΜΜΕ: Υπάρχει σχέδιο συμφωνίας ΗΠΑ, μένει να οριστικοποιηθεί - Τα 12 σημεία
- Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η ανακοίνωση για την επιστροφή της Μεσσαροπούλου και το "ευχαριστώ" στη Λαφαζάνη - "Κάθισες στη θέση της Τίνας μας με τέτοια αξιοπρέπεια" (Βίντεο)
- Αγρίνιο: Μυστήριο με 36χρονο που δέχτηκε πισώπλατο πυροβολισμό από καραμπίνα
- Αναλυτικά τα 15' νούμερα τηλεθέασης σε όλα τα προγράμματα (11/6/2026)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Ιρανικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν σχέδιο συμφωνίας 14 σημείων ΗΠΑ και Ιράν – Οι όροι του μνημονίου
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το γαλάζιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ονοματεπώνυμο – Κυριάκος Μητσοτάκης
- Ο Πάτι Μιλς έκανε ρεκόρ πόντων σε ημιτελικό της Liga Endesa στον 21ο αιώνα
- Αιγιάλεια: Καθοριστική η εξέταση DNA στη διαλεύκανση της διπλής δολοφονίας – Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα
- Ακυρώθηκε η σημερινή εκδήλωση της Ελπίδας για τη Δημοκρατία για το Κράτος Δικαίου
- Παναθηναϊκός: Τέλος εποχής για Μπακασέτα
- Απίστευτη ιστορία στην Ιταλία: Κέρδισε 500.000 ευρώ αλλά δεν μπορούσε να τα εισπράξει επειδή δεν είχε άδεια παραμονής
- Ο,τι και να γίνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς
- Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στο Προκόπι Ευβοίας
- Κουκουρέγια: «Αν πάρουμε το Μουντιάλ θα κάνω τατουάζ το πρόσωπο του Ντε Λα Φουέντε»
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Μεξικό με το δεξί!
- Εντονοι πονοκέφαλοι για τη FIFA
- Ακυρώθηκε η σημερινή εκδήλωση της Ελπίδας για τη Δημοκρατία για το Κράτος Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Η απόφαση ζωής του Κινιόνες, που «έγραψε» ιστορία στην πρεμιέρα
- Τους εξουθένωσαν!
- «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Ακόμα 6.000 νοικοκυριά μπαίνουν στο πρόγραμμα και η δαπάνη ξεπερνά τα 21,5 εκατ. ευρώ
- Ο,τι και να γίνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς
- Σαμαράς για απόφαση Αρείου Πάγου για υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Αυστηρή υποχρέωση της κυβέρνησης η διασφάλιση της άμεσης εφαρμογής της
- Παναθηναϊκός: Τέλος εποχής για Μπακασέτα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μεγάλη αναστάτωση στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Εκκενώθηκε και ακυρώθηκαν όλες οι αναχωρήσεις, τι συνέβη
- Θεσσαλονίκη: «Υπολειτουργούν τα νοσοκομεία» – Ανησυχία για τις ελλείψεις προσωπικού
- Ιρανικά ΜΜΕ: Σχέδιο συμφωνίας 14 σημείων Ιράν – ΗΠΑ με άνοιγμα Ορμούζ και άρση κυρώσεων
- ΚΚΕ: Υπόλογη η κυβέρνηση μετά τις παραιτήσεις στελεχών της για το σκάνδαλο των πολεοδομιών
- Φωτιά στις Μεσσαπιές Ευβοίας, καίει περιοχή με καλαμιές
- Κακοκαιρία με μπουρίνια, βροχές και κεραυνούς –Πορτοκαλί συναγερμός σε περιοχές και οδηγίες προς τους πολίτες
- Εξαλλη η Αριάνα Γκράντε με τη χρήση της μουσικής της από τον Λευκό Οίκο
- ΥπΑΑΤ: Πάνω από 67 εκατ. ευρώ για παραγωγούς που επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες
- Ιρανικά ΜΜΕ: Προσχέδιο συμφωνίας Ιράν – ΗΠΑ με άνοιγμα Ορμούζ, άρση κυρώσεων στο πετρέλαιο και δεσμεύσεις για τα πυρηνικά, αναλυτικά τα 14 σημεία
- Ιρανικά ΜΜΕ: «Υπάρχει προκαταρκτικό σχέδιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ» - Τι προβλέπει



