Με ήλιο θα ψηφίσουν οι πρωινοί, με βροχές οι ψηφοφόροι της τελευταίας στιγμής

Με ομπρέλα θα χρειαστεί να προσέλθουν την Κυριακή οι πολίτες στις κάλπες αφού, σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, από ασθενείς βροχές έως και ισχυρές μπόρες.

Ενδεικτικό της αστάθειας του καιρού ανήμερα τις εθνικές εκλογές είναι το γεγονός πως το σκηνικό δεν θα διαφέρει μόνο από περιοχή σε περιοχή του χάρτη αλλά και εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας καθώς

δεν θα είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιοι θα ψηφίσουν με ήλιο και άλλοι με ψιλόβροχο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφέρεια Αττικής, όπου στα εκλογικά τμήματα του κέντρου και των νότιων προαστίων ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με λίγα σύννεφα και θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που στα βόρεια προάστια από το μεσημέρι θα εκδηλωθεί ασθενής βροχή.

Το ίδιο και στα δυτικά, όπου, μάλιστα, την ώρα της ανακοίνωσης των exit polls θα ξεκινήσει να βρέχει κανονικά. Στον Πειραιά, οι πρωινοί ψηφοφόροι θα πάνε στην κάλπη με ήλιο και λίγα σύννεφα, ενώ οι ψηφοφόροι της τελευταίας στιγμής θα συναντήσουν ασθενή βροχόπτωση.

Υπόλοιπη χώρα

Στην υπόλοιπη χώρα, με καλοκαιρία θα ψηφίσουν σε Κρήτη, Καλαμάτα και Σπάρτη - όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 30, 28 και 25 βαθμούς αντίστοιχα -, λιακάδα με σύννεφα θα είναι το σκηνικό του καιρού σε Ρόδο, Κύμη Ευβοίας, Αλεξανδρούπολη και κυκλαδονήσια, ωστόσο στο Καστελλόριζο αναμένεται προς το απόγευμα ψιλόβροχο, όπως και στη Λέσβο και στη Σκόπελο το πρωί.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος με ασθενείς βροχές το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα και λίγο ήλιο μόνο το μεσημέρι. Παρόμοιο καιρό θα έχει και στον Πύργο, όπου από το μεσημέρι και μετά ο ήλιος θα δώσει τη θέση του στα σύννεφα και την ασθενή βροχόπτωση.

Στη Θεσσαλία, νωρίς το πρωί θα ρίξει ψιλόβροχο στη Λάρισα, ενώ στον Βόλο θα βρέχει ασθενώς έως και το μεσημέρι.

Με κατά τόπους ισχυρές μπόρες θα προσέλθουν στην κάλπη οι πολίτες στο Ιόνιο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά - όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις -, στο Μεσολόγγι καθώς επίσης και στην Πάτρα, όπου οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για καταιγίδα. Στη Δράμα θα βρέχει από το μεσημέρι, το ίδιο και στο Νευροκόπι, τις Σέρρες και την Κοζάνη. Στην Ηπειρο, και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, η βροχόπτωση θα είναι συνεχής καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

Εντονα φαινόμενα

«Το Σάββατο θα γνωρίζουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια τον καιρό της Κυριακής.

Δεν αποκλείεται όμως να έχουμε έντονα φαινόμενα με ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, με βροχές και στα ηπειρωτικά καταιγίδες», σημειώνει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής του Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, που έκανε χθες την ακόλουθη ανάρτηση: «Προσέχετε τι θα ρίξετε στην κάλπη και τι θα ρίξει ο ουρανός!

Πρόσκαιρη υποχώρηση της αστάθειας Παρασκευή και Σάββατο. Από Κυριακή, από τα δυτικά νέα επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Προσοχή στην οδήγηση». Οπως εξηγεί ο ίδιος: «Εκανα το συγκεκριμένο tweet για να το δει ο κόσμος και να προσέξει.

Θέλει προσοχή στην οδήγηση για όσους φύγουν να ψηφίσουν γιατί θα έχουν μεν σύμμαχο τον καλό καιρό στο "πήγαινε" αλλά στην επιστροφή, από την Κυριακή και μετά, πιθανόν να συναντήσουν αυτές τις μπόρες του Μαΐου που ενίοτε δημιουργούν προβλήματα γιατί ρίχνουν βροχή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και συχνά συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα