Μαραντόνα: Τριήμερο πένθος στην Αργεντινή

Η Αργεντινή βυθίζεται στο πένθος. Ο θάνατος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, σόκαρε τον πλανήτη με την αθλητική κοινότητα να θρηνεί τον χαμό του.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ο πρόεδρος της Αργεντινής ανακοινώνει τριήμερο πένθος για την πιο χαρακτηριστική ποδοσφαιρική μορφή στην ιστορία του έθνους.

Το «αντίο» του αργεντινού Προέδρου μέσω Twitter

Νωρίτερα ο ίδιος είχε αποχαιρετήσει τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή με το παρακάτω tweet στο οποίο τονίζει πως «Μας

πήγες στην κορυφή του κόσμου, θα μας λείπεις για πάντα»:

Nos llevaste a lo más alto del mundo. Nos hiciste inmensamente felices. Fuiste el más grande de todos.

Gracias por haber existido, Diego. Te vamos a extrañar toda la vida. pic.twitter.com/pAf38sRlGC

— Alberto Fernández (@alferdez) November 25, 2020


Ο Αλμπέρτο Φερνάντεζ δήλωσε στην Clarin, μέσο που ανακοίνωσε τον θάνατο του Μαραντόνα: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι η χειρότερη είδηση που θα μπορούσε να ακούσει ο λαός της Αργεντινής. Τον αγαπήσαμε, προσπαθώ να έρθω σε επαφή με την οικογένειά του, υπάρχει τόση θλίψη«.

 Οι ημερομηνίες για το τριήμερο πένθος θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ τα έξοδα της κηδείας αναμένεται να καλυφθούν από την κυβέρνηση.Την ανακοίνωση του προέδρου ακολούθησαν tweets από κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και χρήστες του Twitter:

There will be three days of national mourning in Argentina according to President Alberto Fernandez after the news of Diego Maradona’s death pic.twitter.com/egQZg0UwEg

ESPN FC (@ESPNFC) November 25, 2020

Argentinean President Alberto Fernández has announced three days of national mourning following the death of icon Diego Maradona pic.twitter.com/UAdJco5uSi

— FootballJOE (@FootballJOE) November 25, 2020

«You took us to the top of the world. You made us immensely happy. You were the greatest of all. Thanks for having existed, Diego. We will miss you for life.”

– Alberto Fernandez, Argentina president. He has announced 3 days of national mourning. pic.twitter.com/eHFLlNYhaz

Keywords
Τυχαία Θέματα