Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0: Στον τελικό με «υπογραφή» Μπερνάρντο Σίλβα (vid)

Με πρόκριση στον τελικό του FA Cup ξεπέρασε τον αποκλεισμό από το Champions League η Μάντσεστερ Σίτι!

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, ωστόσο επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι στον ημιτελικό χάρη σε γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα

και περιμένει τον νικητή από το Κόβεντρι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να μάθει τον αντίπαλό της, στην προσπάθειά της για υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρσι κόντρα στη συμπολίτισσά της.

Η πρώτη μεγάλη φάση του ματς ήταν για τη Σίτι όταν στο 14ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε βρήκε τον Φόντεν στην περιοχή, αυτός πέρασε τον Πέτροβιτς, αλλά δεν πρόλαβε να εκτελέσει σε κενή εστία. Τεράστια ευκαιρία είχε και η Τσέλσι στο 30, με τον Τζάκσον να φεύγει μόνος του με τον Ορτέγκα και να μην κάνει έστω τελική.

Στο 49′ ο Ορτέγκα πραγματοποίησε τρομερή διπλή επέμβαση σε πλασέ και κεφαλιά του Τζάκσον και στο 53′ ήταν η σειρά του Πέτροβιτς να βγάλει δύσκολο το όμορφο σουτ του Φόντεν. Στο 69′ ο Πέτροβιτς νίκησε και τον Ντοκού, αλλά στο 84′ από γύρισμα του Ντε Μπρόινε ο Μπερνάρντο από κοντά έκανε το 1-0 και έδωσε την πρόκριση στους «Πολίτες».

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Ακέ, Ακάντζι, Γουόκερ, Ρόδρι, Στόουνς (46’ Ντίας), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (66’ Ντοκού), Φόντεν, Άλβαρες (88’ Μπομπ)

Τσέλσι: Πέτροβιτς, Γκουστό (79’ Ντισασί), Τιάγκο Σίλβα, Τσαλομπά, Κουκουρέγια (88’ Τσίλγουελ), Έντσο Φερνάντες (88’ Στέρλονγκ), Καϊσέδο, Γκάλαχερ, Πάλμερ, Μαντουεκέ (79’ Μούντρικ), Τζάκσον

Keywords
Τυχαία Θέματα