Μάλλον ας περιμένουμε για τον Ιβάν…

Θα δούμε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στους πάγκους σύντομα; Δύσκολο φαίνεται. Οχι γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από συλλόγους, το αντίθετο. Ο Γιοβάνοβιτς έφτιαξε αρκετά το όνομά του με όσα πέτυχε στον Παναθηναϊκό και το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος κάνει αρκετές ομάδες να τον έχουν στη λίστα τους. Αλλά ο ίδιος έχει πει πως δεν αναλαμβάνει δουλειές μεσούσης της χρονιάς. Γιατί του αρέσει να χτίζει, να δουλεύει σε προετοιμασία, να κάνει μεταγραφές. Οπως τον μάθαμε στον Παναθηναϊκό. Αλλωστε και με τον Αλαφούζο η πρώτη επαφή είχε γίνει Οκτώβριο και τελικά υπέγραψε Μάιο, για τον ίδιο λόγο. Δεν ήθελε να πιάσει

δουλειά εν μέσω αγώνων. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου , λοιπόν, η επόμενη ομάδα του θα γίνει γνωστή το καλοκαίρι.

Ο Στέφανος για τον Γιάννη

Είναι γνωστό ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνδέονται με φιλική σχέση και όποτε έρχονται στην Ελλάδα, φροντίζουν να βρίσκουν λίγο χρόνο για να τα πουν από κοντά. Συνεπώς δεν προκάλεσαν έκπληξη τα πολύ καλά λόγια που είπε ο Στέφανος στη συνέντευξή του στην «Guardian» για τον Greek Freak: «Ο Γιάννης μού δίνει πολύ μεγάλη έμπνευση. Είναι ο πιο σημαντικός λόγος που πιέζω τον εαυτό μου για να γίνει καλύτερος. Θαυμάζω την ικανότητα, τη νοοτροπία, την ηθική του. Δεν υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι τύποι εκεί έξω που να είναι ταπεινοί σαν κι αυτόν. Εχει το πλήρες πακέτο και τον αγαπώ πολύ», είπε.

Ο Πρίφτης θέλει να αφήσει πίσω τις άσχημες μέρες

Το αποτυχημένο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό πήγε λίγο πίσω τον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος όμως έφυγε ξανά στο εξωτερικό και… βρήκε την υγειά του. Τα πάει μια χαρά στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη Ρετζιάνα, η οποία βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας έχοντας το ίδιο ρεκόρ (9-6) με την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ την περασμένη εβδομάδα νίκησε και την άλλη ιταλική ομάδα της Ευρωλίγκας, τη Βίρτους Μπολόνια του Λούκα Μπάνκι. Καθόλου άσχημα…

Κίνδυνος ενόψει…

Η πρόταση του προέδρου της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, να μετατραπούν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι σε Αθλητικές Μετοχικές Εταιρείες (SAD), όπως αναφέρεται στο Διάταγμα Επείγουσας Ανάγκης (DNU), βρήκε νέο αντίπαλο. Αυτός είναι η Αθλητική Συνομοσπονδία της Αργεντινής (CAD) που ήδη ζήτησε την προληπτική αναστολή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο DNU και προειδοποιεί ότι, εάν το διάταγμα που εκδόθηκε από τον Μιλέι ισχύσει, τότε η Αργεντινή ενδέχεται να κινδυνεύσει με κυρώσεις από τη FIFA και την CONMEBOL. Αυτό διότι θεωρείται παραβίαση της αυτονομίας του ποδοσφαίρου στη χώρα, κάτι που αντιτίθεται στις διατάξεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Αν η FIFA ασχοληθεί και επιβάλει ποινές, τότε η Εθνική Αργεντινής μπορεί να αντιμετωπίσει το φάσμα του αποκλεισμού από το επόμενο Κόπα Αμέρικα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Προπονητές με γνώσεις και επιρροή

Ανέκαθεν τα τελευταία (αρκετά) χρόνια η Ολλανδία στις γυναίκες και η Ιταλία στους άνδρες είναι οι κακοί μας «δαίμονες» στο πόλο. Η πρώτη μάς κερδίζει ενίοτε εύκολα, όπως το 15-10 πριν από λίγες μέρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, ενώ το ίδιο συμβαίνει με την Ιταλία, από την οποία ηττηθήκαμε με 15-8 στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό των ανδρών στην Κροατία (Ζάγκρεμπ και Ντουμπρόβνικ).

Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος και στις δύο αυτές εθνικές ομάδες είναι οι προπονητές τους που έχουν περάσει ξεκάθαρα τη φιλοσοφία τους και το άσχημο είναι ότι και οι δύο εκτός από καλοί,  είναι τέλειοι γνώστες των αντίστοιχων εθνικών μας ομάδων.

Ο Ευάγγελος Δουδέσης έφτασε την Ολλανδία μέχρι τον παγκόσμιο τίτλο πέρυσι στη Φουκουόκα, ενώ και τώρα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και φυσικά ξέρει σαν την παλάμη του τα θετικά και τα αρνητικά των ελληνίδων παικτριών.

Οι Σετεμπέλο (οι υπέροχοι επτά), όπως είναι το παρατσούκλι της Ιταλίας στους άνδρες, έχουν βρει στο πρόσωπο του «δικού» μας Αλεσάντρο Καμπάνια τον άνθρωπο που τους άλλαξε επίπεδο σε μια ήδη επιτυχημένη ομάδα, που όμως είχε παρουσιάσει κάμψη. Επίσης, ο ιταλός τεχνικός από τη θητεία του και στον ελληνικό πάγκο πριν από κάποια χρόνια έχει «διαβάσει» εξαιρετικά την ελληνική ψυχολογία και πάντα μας βάζει δύσκολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα