ΛεΜπρόν κατά Μπακς : Μας αιφνιδίασαν όλους όταν δεν κατέβηκαν με τους Μάτζικ

Οι Μπακς σόκαραν τον κόσμο με την απόφασή τους να μην κατέβουν στο Game 5 με τους Μάτζικ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αναίτιο πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικούς στο Γουισκόνσιν στις 26 Αυγούστου στη «φούσκα» του Ορλάντο.

Από την πλευρά του, τέσσερις μήνες μετά, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πέταξε ένα μικρό «καρφί» προς τους Μπακς, λέγοντας ότι αιφνιδίασαν τους πάντες όταν αρνήθηκαν να αγωνιστούν κόντρα στους Μάτζικ, προσθέτοντας όμως ότι το ΝΒΑ

είναι αδελφότητα και όλοι στήριξαν την απόφαση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πήραν την απόφαση (οι Μπακς) να μποϊκοτάρουν τον αγώνα γι’ αυτό που έγινε στο σπίτι τους στο Μιλγουόκι, όπου ένας ακόμα Αφροαμερικανός πυροβολήθηκε» τόνισε αρχικά ο Τζέιμς πριν προσθέσει:

«Αμέσως πήρα τηλέφωνο τον Κρις Πολ, επειδή έπαιζε αμέσως μετά (Θάντερ – Ρόκετς), όπως και τον Γουέστμπρουκ, και τους είπα στα ίσα: Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούμε να βγούμε στο παρκέ ως Λέικερς και να παίξουμε. Τι θα κάνετε; Και ένιωθαν ακριβώς το ίδιο».

Ακολούθως ο Τζέιμς τόνισε: «Θα μοιάζαμε ηλίθιοι αν βγαίναμε και παίζαμε έπειτα από την απόφαση του Μιλγουόκι να μην παίξει. Ειδικά όταν μιλάμε για αλληλεγγύη ως αδελφότητα που είμαστε στο ΝΒΑ. Και είμαστε αδελφότητα. Ακόμα και αν ένας αδελφός σου σε αιφνιδιάζει έτσι».

Στην συνέχεια ο ΛεΜπρόν πέταξε και ένα μικρό καρφί για τους Μπακς: «Όταν είμαστε όλοι μαζί ως στρατός, ετοιμαζόμαστε για μάχη, μιλάμε για αλληλεγγύη και κάποιος αποφασίζει να ορμήσει πριν φωνάξουμε «πάμε!», τότε είναι λογικό να αιφνιδιαστούμε όλοι. Γιατί αυτό ακριβώς έγινε».

Κλείνοντας ο σταρ των Λέικερς πρόσθεσε πως ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από τη φούσκα του Ορλάντο αν χρειαζόταν, προκειμένου οι παίκτες να στείλουν μήνυμα εναντίον του ρατσισμού προς όλον τον κόσμο:

«Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν έτοιμος να φύγω. Μέχρι που είχα τηλεφωνήσει στη σύζυγό μου και τη μητέρα μου και τους είπα ότι πιθανότατα θα γυρίσω σπίτι».

Keywords
Τυχαία Θέματα