Λαβράκια από τις διασταυρώσεις

Τα ακίνητά τους να διαγράφονται από τις πλατφόρμες Airbnb, Booking.com και VRBO είδαν χιλιάδες φορολογούμενοι. Μετά τις διασταυρώσεις που «έτρεξε» η ΑΑΔΕ στα στοιχεία που πήρε στα χέρια της από τις πλατφόρμες εντόπισε 18.657 καταχωρήσεις ακινήτων που είτε δεν είχαν Αριθμό Μητρώου Ακινήτων (ΑΜΑ) είτε ο ΑΜΑ που αναγραφόταν ηλεκτρονικά δεν ήταν έγκυρος. Τα ακίνητα αυτά «εξαφανίστηκαν» αμέσως από τις πλατφόρμες. Υστερα

από άλλη διασταύρωση εντόπισε χιλιάδες φορολογούμενους που δεν είχαν δηλώσει τις αποδοχές που είχαν εισπράξει το 2017 και 2018. Συνολικά έστειλε πάνω από 50.000 ραβασάκια με φόρους που υπερβαίνουν τα 53 εκατ. ευρώ.

Τέσσερις μειώσεις

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να φοβάται να αλλάξει την «υπερβολικά συνετή» στάση της όσον αφορά τα επιτόκια σε σχέση με εκείνη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Γιάννη Στουρνάρα. Μιλώντας στη Φρανκφούρτη μετά το ξεκάθαρο μήνυμα που έδωσε μέχρι στιγμής η ΕΚΤ ότι θα αρχίσει να χαλαρώνει την άνευ προηγουμένου σειρά αυξήσεων των επιτοκίων της τον Ιούνιο, ο έλληνας αξιωματούχος επανέλαβε ότι τέσσερις μειώσεις είναι πιθανές φέτος – παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές «χαμηλώνουν» τα στοιχήματα για τέτοιες κινήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Νέα στεγαστικά δάνεια

Το δικό τους πρόγραμμα «Σπίτι μου» σχεδιάζουν οι ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να ζεστάνουν τη ζήτηση στη στεγαστική πίστη. Οι τράπεζες διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη ζήτηση στεγαστικών δανείων είναι η έλλειψη ίδιας συμμετοχής και όχι το ύψος του εισοδήματος για την πληρωμή των δόσεων. Ετσι, μετά τη νέα απόφαση της ΤτΕ που επιτρέπει την τραπεζική χρηματοδότηση μέχρι το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου στους νέους δανειολήπτες, αρκεί η δόση να μην ξεπερνά το 50% του εισοδήματος, τα τραπεζικά ιδρύματα ετοιμάζονται για «χαλάρωση» των κριτηρίων. Σήμερα τα ποσοστά τραπεζικής χρηματοδότησης ήταν περίπου στο 60-65%, ενώ σχεδόν το 80% των αγοραπωλησιών στην κτηματαγορά πραγματοποιείται χωρίς δανεισμό.

Οι πρώτοι ένοικοι

του Μινιόν

Μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής του ΜΙΝΙΟΝ, που αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές επενδύσεις που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας. Ηδη οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις που θέλουν να στεγαστούν εκεί με καταστήματα και γραφεία και να έχουν κλείσει οι πρώτες συμφωνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα