Λαγκάρντ: Να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου

Η κ. Λαγκάρντ τόνισε στην ομιλία της ότι «όλες οι χώρες του κόσμου οφείλουν να παίξουν το ρόλο τους προκειμένου να συμβάλουν στην επανεξισορρόπηση της παγκόσμιας οικονομίας», ενώ επανέλαβε τις «ανησυχίες του ΔΝΤ για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία» και ειδικά η Ευρωζώνη, καθώς και «την επείγουσα ανάγκη να τεθούν σε εφαρμογή οι πολιτικές στις οποίες οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν τον Οκτώβριο».

«Δίχως μια λύση στην κρίση της ζώνης

του ευρώ, η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να μπει σε μια αρνητική σπειροειδή κίνηση κατάρρευσης της εμπιστοσύνης, με λιγότερη ανάπτυξη και απασχόληση», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό αφορά όλες τις χώρες και έχουμε κάθε συμφέρον να επιλυθεί αυτή η κρίση», τόνισε, προσθέτοντας ότι «για να αποφύγουμε τους άλλους κινδύνους που βαραίνουν πάνω στην παγκόσμια οικονομία, όλες οι χώρες πρέπει να παίξουν το ρόλο τους για την επανεξισορρόπηση της παγκόσμιας οικονομίας».

Οι ανεπτυγμένες χώρες της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης, ενώ οι αναπτυσσόμενες πρέπει να υιοθετήσουν πολιτικές ανακατανομής του πλούτου και ανάπτυξης στους τομείς της υγείας και της παιδείας, κατέληξε η κ. Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα