Κριστιάν Γκολομέεβ: Η ιστορία ζωής του παγκόσμιου πρωταθλητή κολύμβησης

Ασημένιος έγινε ο Κριστιάν Γκολομέεβ  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Νότια Κορέα.

Ο άνθρωπος που σήκωσε την ελληνική σημαία μετά την νίκη του, κατάφερε να προκριθεί σε τελικό στα 50 μέτρα ελεύθερο, και να πάρει και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 21.45, για να μοιραστεί το βάθρο με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους, όντας και οι δύο πίσω από τον Αμερικανό Κάλεμπ Ντρέσελ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 21.04 και νέο ρεκόρ αγώνων.

View this post on Instagram

Great

racing at the Mare Nostrum Tour last week. Very happy with my performances, and now focusing my training towards worlds in Gwangju next month. @Speedo #teamspeedogreece #speedogreece #swimming

A post shared by Kristian Gkolomeev (@kristian_gkolomeev) on Jun 21, 2019 at 3:45am PDT

Ωστόσο η ζωή του δίμετρου αθλητή του Εθνικού αποδεικνύει ότι και οι επιδόσεις του σήμερα…ότι δηλάδή  πρέπει να βουτήξεις στα βαθιά για να τα καταφέρεις σε αυτή την ζωή.

Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1993, στο Βέλινγκραντ της Βουλγαρίας, από την Κριστίνα και τον Τσβετάν, που ήταν από τους πλέον πετυχημένους κολυμβητές της χώρας.

Τη μητέρα του δεν τη γνώρισε, διότι εκείνη άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη διάρκεια του τοκετού.

View this post on Instagram

Η πρόκληση του Τόκιο είναι μπροστά μου και θα την αντιμετωπίσω με σκληρή δουλειά και αμέριστη στήριξη από την #Stoiximan, που είναι και επίσημα ο μεγάλος μου χορηγός! #thanks @stoiximan.gr

A post shared by Kristian Gkolomeev (@kristian_gkolomeev) on Jan 29, 2019 at 6:50am PST

Έτσι, ο Τσβετάν πήρε τον Κριστιάν και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, τον Ιβάν και τον Νίκολα, και μετακόμισε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου πάλεψε για να προσφέρει μία καλύτερη ζωή στα παιδιά του.

View this post on Instagram

#mediterraneangames #tarragona2018 #swimming #medals #blessed

A post shared by Kristian Gkolomeev (@kristian_gkolomeev) on Jun 28, 2018 at 5:52am PDT

Ο προπονητής κολύμβησης πατέρας του αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία, καθώς προσέφερε σημαντικό έργο στον τοπικό κολυμβητικό Όμιλο, ενώ ο μικρός του γιος άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στις πισίνες.

Δυστυχώς, η μοίρα ετοίμαζε και άλλο χτύπημα στον πρωταθλητή μας. Στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών έχασε το μεγαλύτερο στήριγμά του, τον πατέρα του, έπειτα από οκτάμηνη μάχη με τη χειρότερη των ασθενειών.

View this post on Instagram

#bamaspeed #roadtorio #2016

A post shared by Kristian Gkolomeev (@kristian_gkolomeev) on Jan 25, 2016 at 3:06pm PST

Δίπλα του σε κάθε προσπάθειά του ήταν και είναι η θεία και ο θείος του, οι οποίοι και τον στήριξαν όταν ο Κριστιάν αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ηράκλειο και να μετακομίσει στον Πειραιά, όπου εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό του Εθνικού.

Με καθοδηγητή τον προπονητή Άκη Οικονόμου, του ήρθε μια υποτροφία από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, όπου εκεί κατάφερε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο προετοιμασίας του για τα πολύ ψηλά.

View this post on Instagram

#GoPro3+ #underwater

A post shared by Kristian Gkolomeev (@kristian_gkolomeev) on May 26, 2014 at 7:44am PDT

Από το 2012 και την παρθενική του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών ξεκίνησε για εκείνον η… «κατάρα» της τέταρτης θέσης.

Συνολικά, έφτασε κοντά στο μετάλλιο σε μεγάλες διοργανώσεις σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά ισάριθμες φορές είδε το βάθρο να μην έρχεται για λίγο (50 μ. ελεύθερο το 2012 και το 2016, 50 μ. πεταλούδα το 2018, 4×100μ. ελεύθερο και 4×100μ. μικτή ομαδική το 2016).

View this post on Instagram

Today is the day I can officially announce that I will be a part of the ISL. This fall I will be competing with the @isl_aquacenturions and I can’t wait to watch the sport of swimming evolve into something we’ve never seen before! @iswimleague #ISL #ISwimLeague #ISignedtoSwim #swimming

A post shared by Kristian Gkolomeev (@kristian_gkolomeev) on Jun 11, 2019 at 12:00pm PDT

Ωστόσο, η κατάρα έσπασε πέρσι, όπου και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, ενώ φέτος ανέβηκε ξανά στο σκαλί του βάθρου με το αργυρό μετάλλιο στην Γκουανγκζού.

Keywords
Τυχαία Θέματα