Κρίστιαν Έρικσεν: Πώς κέρδισε το σημαντικότερο ματς της ζωής του

Είναι από τις στιγμές που ο χρόνος σταματάει, το βλέμμα παγώνει, το μυαλό αδειάζει… Στον αγώνα ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία για το Euro 2020, μια γιορτή του ποδοσφαίρου μετά από ένα και βάλε χρόνο πανδημίας, όλα ξαφνικά «σκοτείνιασαν».

Ήταν 19:40 περίπου, όταν ο Κρίστιαν Έρικσεν έπεσε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο, παγώνοντας συμπαίκτες, αντιπάλους, τον κόσμο στις εξέδρες κι όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Τα λεπτά που πέρασαν μέχρι ο 29χρονος Δανός χαφ

της Ίντερ να ανακτήσει τις αισθήσεις φάνηκαν σαν αιώνας, με τον χρόνο να παγώνει και τον κόσμο να βρίσκεται σε σοκ.

pic.twitter.com/fsjLdU2JVv

videos (@videosfute2021) June 12, 2021

Εκείνη τη στιγμή, το ποδόσφαιρο μπήκε στην άκρη. Και οι ήρωες της καθημερινότητας ανέλαβαν δράση για να σώσουν τη ζωή του ποδοσφαιριστή: ο Βρετανός διαιτητής διέκοψε αμέσως το ματς, το ιατρικό τιμ της Δανίας άρχισε να τρέχει από την άλλη άκρη του γηπέδου και ο αρχηγός της Δανίας Σιμόν Κιάερ έφτασε από τους πρώτους στο πλευρό του συμπαίκτη του.

Ήταν αυτός που δεν επέτρεψε να γυρίσει η γλώσσα του Έρικσεν, κρατώντας ανοιχτή την αναπνευστική του οδό, τον γύρισε σε θέση ανάτασης, ενώ ήταν αυτός που έκανε τις πρώτες μαλάξεις μέχρι να έρθουν οι γιατροί και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Και οι γιατροί – αυτοί οι άνθρωποι που δεν θα μάθουμε ποτέ τα ονόματά τους – έκαναν τα αδύνατα δυνατά: πρώτα με μαλάξεις (ΚΑΡΠΑ) και ύστερα χρησιμοποιώντας απινιδωτή έσωσαν τον Έρικσεν, ο οποίος κέρδισε το πιο σημαντικό ματς της ζωής του…

Yet another reminder today how amazing those in the medical profession are

Keywords
Τυχαία Θέματα