Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι απαιτήσεις της τρόικας, οι οποίες, εκτός από τη ριζική ανατροπή στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα, αφορούν και στην περικοπή των δαπανών σε

ασφάλιση, υγεία και άμυνα, καθώς και στη συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονες απολύσεις-εξπρές υπαλλήλων (ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα).

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο μετάβασης του κ. Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό.

Το Eurogroup

θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη για τη νέα δανειακή σύμβαση ενώ το θεωρείται, κατά δήλωση του κ. Βενιζέλου, «το ευκολότερο μέρος» των μαραθώνιων διαβουλεύσεων.

Όπως επιπλέον αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη σύσκεψη, στον τομέα της Υγείας δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις προσωπικού, αλλά θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές δαπανών, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, με το 1 δισ. να αφορά περικοπές τη φαρμακευτική δαπάνη. Περικοπές, ύψους 400 εκατ. ευρώ, θα γίνουν την επόμενη διετία και στον τομέα της Άμυνας.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση εμμένει να μην ενταχθούν οι στρατιωτικοί στο ενιαίο μισθολόγιο, καθώς και να μη γίνουν απολύσεις ένστολων.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η τρόικα απαιτεί περικοπές δαπανών σε Ασφάλιση, Υγεία και Άμυνα, καθώς και συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονες απολύσεις-εξπρές υπαλλήλων (ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα).

Keywords
Τυχαία Θέματα