Κουτσούμπας: Η απάντηση του ιστορικού για το… «Παπαρατσένκο»

Εκτός από το πολωμένο σκηνικό κατά την τριήμερη συζήτηση για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, η οποία τελικώς καταψηφίστηκε, η συζήτηση στη Βουλή δημιούργησε και ένα… παράδοξο trend στο Twitter.

Πιο συγκεκριμένα, μία αποστροφή του λόγου από τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος «γέννησε» τον «Παπαρατσένκο», έγινε

viral στα social media.

Στην ομιλία του, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην πρόσφατη δημοσίευση του ιστορικού Σεργκέι Ραντσένκο, ο οποίος έφερε στο φως αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της ΕΣΣΔ, όπου αναφέρεται η παρεχόμενη στήριξη των σοβιετικών στο ΚΚΕ και τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ), κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ μπέρδεψε το όνομα του ιστορικού στον οποίο ήθελε να αναφερθεί, «βαπτίζοντάς» τον από Ραντσένκο σε… Παπαρατσένκο, με τον ίδιο τον ιστορικό μάλιστα να σχολιάζει το περιστατικό.

«Και καλά αυτός ο πώς τον λένε, ο ξένος ιστορικός, ο ιστοριοδίφης. Τον ξεχνάω, ο παπα, παπα, παπαρα… Παπαρατσένκο; Πώς τον λένε…κάπως έτσι… Παπαρατσένκο. Αλλά καλά αυτός. Οι εγχώριοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι; Δεν ήξεραν; Δεν ρώταγαν; Τώρα φταίω εγώ να πω: Πού τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Ε Π Ο Σ #παπαρατσένκο pic.twitter.com/CRtR8TTN4K

Keywords
Τυχαία Θέματα