Κοροναϊός: Η Σουηδία ξεπέρασε τις 5.000 νεκρούς
Η Σουηδία πέρασε το όριο των 5.000 θανάτων από τον νέο κοροναϊό, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.
Στο βασίλειο με πληθυσμό 10,3 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφηκαν 102 νέοι θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τη νόσο Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 5.041, ενώ τα κρούσματα είναι 54.562 (+1.239).
Σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, η Σουηδία είναι σήμερα μία από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως, με 499,1
Το ποσοστό της θνητότητας στη χώρα αυτή είναι σχεδόν πέντε φορές υψηλότερο σε σύγκριση με τη γειτονική της Δανία και 11 φορές υψηλότερο σε σύγκριση με τη Νορβηγία.
Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, 2.322 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Σουηδία, αν και ο αριθμός αυτός αυξάνεται με πολύ αργούς ρυθμούς (+5 σε 24 ώρες).
Η «χαλαρή» προσέγγιση της ΣουηδίαςΣε αντίθεση με άλλες σκανδιναβικές χώρες, που επέλεξαν μια στρατηγική ημι-καραντίνας, η Σουηδία υιοθέτησε μια ηπιότερη προσέγγιση εναντίον του νέου κοροναϊού και απέκλεισε να θέσει τον πληθυσμό της σε απομόνωση, εκτιμώντας πως τα δραστικά μέτρα δεν είναι επαρκώς αποτελεσματικά για να δικαιολογήσουν τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία.
Άφησε ανοικτά τα περισσότερα σχολεία, τα καταστήματα και τα εστιατόρια, ενώ μοναδικοί σημαντικοί περιορισμοί ήταν η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 50 ανθρώπων όπως και οι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας. Κατά τ’ άλλα, η κυβέρνηση κάλεσε τον κάθε πολίτη να «αναλάβει τις ευθύνες του» και να τηρεί τις υγειονομικές συστάσεις.
Στις αρχές Ιουνίου, ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ, της Αρχής Δημόσιας Υγείας, παραδέχθηκε πως η προσέγγιση που υιοθετήθηκε από το σκανδιναβικό βασίλειο θα μπορούσε να είχε βελτιωθεί, συνεχίζοντας, εντούτοις, να την υπερασπίζεται.
«Ανησυχούμε πάρα πολύ» – Κλείνουν δημόσιες εγκαταστάσειςΤην ίδια ώρα, ένας δήμος στο βόρειο τμήμα της χώρας άρχισε να κλείνει δημόσιες εγκαταστάσεις, μεταξύ αυτών χώρους άθλησης και βιβλιοθήκες, αφού κατέγραψε ανησυχητική, όπως χαρακτήρισε, διασπορά της COVID-19.
Η μικρή κοινότητα Γκαλιβάρε, 1.000 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Στοκχόλμης, με πληθυσμό 17.000 κατοίκους, προειδοποίησε στον ιστότοπό της ότι η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη.
«Από μία κατάσταση πριν από δύο εβδομάδες, όπου ήμασταν κοντά σε μηδενικά κρούσματα, βλέπουμε αυτή τη στιγμή μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση», δήλωσε ο Στέφαν Νιέμινεν, ο επικεφαλής επικοινωνίας της ομάδας κρίσης του δήμου.
Ένας αυξημένος αριθμός ανθρώπων στην Γκαλιβάρε χρειάστηκε να απουσιάσει από την εργασία του λόγω ασθένειας, σημείωσε, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει πως η μόλυνση έχει εξαπλωθεί περισσότερο από όσο καταγράφουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Η Γκαλιβάρε έχει καταγράψει 128 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας.
«Ανησυχούμε πάρα πολύ», τόνισε.
Η επαρχία Νορμπότεν, όπου βρίσκεται το Γκαλιβάρε, ανακοίνωσε πως κατέγραψε 55 νέα κρούσματα και 4 θανάτους το διάστημα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης. Το Νορμπότεν, με πληθυσμό περίπου 250.000 κατοίκους, έχει καταγράψει 800 κρούσματα και 63 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τουρισμός για Όλους: Άνοιξε το tourism4all.gov.gr για αιτήσεις παρόχων
- Συναγερμός! Έφτασαν στην Ευρώπη οι γιγαντιαίες σφήκες δολοφόνοι (pics)
- «Βόβορα, μίλα στον κόσμο – Φριντέτ όπως Αλβέρτης – Τι να κάνει τον Κασελάκη;»
- Έχετε πατήσει τα 50; Ο ευχάριστος τρόπος να προσθέσετε χρόνια στη ζωή σας
- Με «διαταγή» Δημητριάδη κόπηκε η εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο Action24 (video)
- Η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη...
- Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε 26χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Τούμπα
- Πολύνεκρες συγκρούσεις στα Ιμαλάια
- Νέα επίθεση Γαλλίας κατά Άγκυρας στο ΝΑΤΟ : Υπάρχει τουρκικό πρόβλημα, ας μην στρουθοκαμηλίζουμε
- Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 47χρονου «γιατρού» που εμφανιζόταν ως Νίκος Κοντός - Τι τον πρόδωσε
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- «Φρένο» στα σενάρια για ανασχηματισμό βάζει η κυβέρνηση
- Τροχαίο ατύχημα για τον Μπόρις Τζόνσον έξω από το κοινοβούλιο
- Τρεις νέες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πελατών της ΔΕΗ
- Πανεπιστημίου: Ώρα για αλλαγή νοοτροπίας
- Κοροναϊός: Η Σουηδία ξεπέρασε τις 5.000 νεκρούς
- Το προφίλ του ψευτογιατρού: Η απάτη με δορυφορικά συστήματα και η βομβιστική επίθεση
- Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια
- Κοροναϊός: Γερμανική εταιρεία ξεκινά δοκιμές πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους
- Παράταση μειωμένου ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου
- Στο Δικαστήριο της ΕΕ πάει η Ελλάδα τη Δανία για τις απομιμήσεις φέτας
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Κοροναϊός: Η Σουηδία ξεπέρασε τις 5.000 νεκρούς
- Κοροναϊός: Γερμανική εταιρεία ξεκινά δοκιμές πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους
- Τρεις νέες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πελατών της ΔΕΗ
- Πανεπιστημίου: Ώρα για αλλαγή νοοτροπίας
- Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια
- Το κάλεσμα του Πανιωνίου στον κόσμο του
- Τροχαίο ατύχημα για τον Μπόρις Τζόνσον έξω από το κοινοβούλιο
- «Φρένο» στα σενάρια για ανασχηματισμό βάζει η κυβέρνηση
- Σοκ στην Πάτρα: Κάγκελο καρφώθηκε στο λαιμό 12χρονου
- Το προφίλ του ψευτογιατρού: Η απάτη με δορυφορικά συστήματα και η βομβιστική επίθεση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το κάλεσμα του Πανιωνίου στον κόσμο του
- Ανοιξε για τους παρόχους η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Τουρισμός Για Ολους»
- Μπαράζ από τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά
- Αυτό είναι το σπίτι - φρούριο του ψευτογιατρού – Στους γείτονες δήλωνε πιλότος (Photos/Video)
- Λαβρόφ: Η Μόσχα θα καλωσόριζε την επιρροή των ΗΠΑ στην Λιβύη για εκεχειρία
- Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Γαλλία κάνει υπεργολαβία υπέρ ορισμένων χωρών στη Λιβύη
- Αλ.Τσίπρας για Συμφωνία των Πρεσπών: Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν - Όχι αυτούς που σύρονται πίσω της
- Η Ταράτσα του Φοίβου- COVID 19 Edition από 23 Ιουλίου στο Άλσος