Κοροναϊός : Γιατρούς και νοσηλευτές για τις νέες ΜΕΘ ζητά η αντιπολίτευση

Να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού, στην μονιμοποίησή του και στην ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση με αφορμή τα εγκαίνια των 50 κλινών ΜΕΘ -δωρεά της Βουλής- στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έπιασε τόπο

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ η οποία παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης των 50 κλινών ΜΕΘ για τον κοροναϊό στο «Σωτηρία» μαζί

με τον κ. Μητσοτάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της που η πρόταση του κόμματός της έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Βουλής και έπιασε τόπο όπως είπε και έκανε λόγο για το επόμενο βήμα που είναι η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Το ότι σήμερα αυτό παίρνει σάρκα και οστά, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν τόσο συντονισμένα και αποτελεσματικά για να έχουμε αυτές τις κλίνες τόσο γρήγορα» είπε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Όμως, θα επιμείνω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει όχι με αποσπάσεις σε βάρος άλλων νοσοκομείων, αλλά με σταθερές προσλήψεις και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά για να μπορέσει να αποδώσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε νωρίτερα η κα Κουτσούκου.

Δυστυχώς, αυτό το κομμάτι έχει καθυστερήσει και πρέπει να το δείτε κ. Πρωθυπουργέ το συντομότερο δυνατό».

Στα ΒΑΕ χωρίς άλλη καθυστέρηση

Προς αυτή την κατεύθυνση η κα Γεννηματά συμπρλήρωσε ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποδείχθηκε περίτρανα ότι είναι προστάτης του ελληνικού λαού και πρέπει να στηριχθεί με πράξεις, όπως με πράξεις πρέπει να στηριχθεί και το ανθρώπινο δυναμικό. Και μιας και μιλήσατε για την προσφορά ιδιαίτερα του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των γιατρών, θέλω να πω ότι χωρίς άλλη καθυστέρηση θα πρέπει να ενταχθεί το υγειονομικό προσωπικό του δημοσίου συστήματος υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος, είναι στην πρώτη γραμμή και δεν αρκεί να τους χειροκροτούμε απλώς από τα μπαλκόνια. Εύχομαι πράγματι να είστε αχρείαστοι, αλλά και όταν σας χρειαζόμαστε -γιατί δυστυχώς σας χρειαζόμαστε- να είστε πάντα αποτελεσματικοί και η μάχη που δίνετε να είναι μάχη για τη ζωή».

Ο διάλογος με Κικίλια

Μάλιστα η κα Γεννηματά είχε και τον εξής διάλογο με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια:

«Β. Κικίλιας: Σε δύο μήνες θα έχει εναέρια γέφυρα που θα συνδέει τα χειρουργεία με τις ΜΕΘ και το κεντρικό κτίριο. Είναι σημαντικό, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, γιατί αν δεν ήταν η Βουλή των Ελλήνων, δηλαδή εσείς, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε σήμερα εδώ.

Φ. Γεννηματά: Και η πρότασή μας. Μην το ξεχάσετε αυτό. Εμείς το εισηγηθήκαμε στον Πρόεδρο της Βουλής. Και προς τιμήν του το αποδέχτηκε.

Β. Κικίλιας: Και η πρότασή σας βεβαίως. Έχετε δίκιο και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό».

Η πρότασή μας στον ΠτΒ έπιασε τόπο. Σήμερα εγκαινιάστηκε η δωρεά των 50 ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Επόμενο βήμα: ένταξη υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Επιστολή @FofiGennimata προς τον Πρόεδρο της Βουλής από 30.03.2020 https://t.co/jtBeCPFczW#kinima_allagis pic.twitter.com/ADsrM1gYr3

— Κίνημα Αλλαγής (@kinimallagis) October 19, 2020

Προσλήψεις και μονιμοποιήσεις

Σε σχόλιό του το ΚΚΕ για την παρέμβαση του πρωθυπουργού στα εγκαίνια των 50 κλινών ΜΕΘ στο Σωτηρία επεσήμανε:

«Οι νέες ΜΕΘ για να λειτουργήσουν, εκτός από κτίρια, κρεβάτια και μηχανήματα, χρειάζονται και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο δεν καλύπτεται ούτε με συμβασιούχους ούτε με ανακύκλωση προσωπικού και μεταφορά του από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Γι αυτό και η κυβέρνηση αντί για μπαλώματα, τώρα να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους και να προσλάβει το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό».

Σχόλιο του #ΚΚΕ για την παρέμβαση του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια κλινών ΜΕΘ στο Σωτηρία
Η κυβέρνηση αντί για μπαλώματα, τώρα να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους και να προσλάβει το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.https://t.co/vUHfBfvVOB#COVID #menoume_dynatoi

— Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) October 19, 2020

Με τα λεφτά των άλλων

«Οι 50 απολύτως απαραίτητες Μονάδες ΜΕΘ ήταν δωρεά της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός έχει διαφημίσει μέσα από διαγγέλματά του περαιτέρω δωρεές κλινών από Ιδρύματα. Αντιστρέφοντας τη Θάτσερ, αναρωτιόμαστε τι θα γίνει όταν η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτακη «ξεμείνει από τα λεφτά των άλλων»» σχολίασε από την πλευρά του το ΜέΡΑ25.

Οι 50 απολύτως απαραίτητες Μονάδες ΜΕΘ ήταν δωρεά της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός έχει διαφημίσει μέσα από διαγγέλματά του περαιτέρω δωρεές κλινών από Ιδρύματα. Αντιστρέφοντας τη Θάτσερ, αναρωτιόμαστε τι θα γίνει όταν η Κυβέρνηση του κ. #Μητσοτακη «ξεμείνει από τα λεφτά των άλλων».

— ΜέΡΑ25 (@mera25_gr) October 19, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα