Κοροναϊός : «Φλέγεται» η Αττική με 331 νέα κρούσματα, 181 στη Θεσσαλονίκη

Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα δημιουργεί ο αριθμός ρεκόρ των κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Για ακόμη μια ημέρα, «πρωταθλήτρια» κρουσμάτων αναδείχτηκε η Αττική, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας.

Από τα 865 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας το τελευταίο 24ωρο, τα 331 καταγράφονται στην Αττική -αρνητικό ρεκόρ- ενώ σε συναγερμό βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη

με 181 κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, σε υψηλά επίπεδα κινούνται κι άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Ο χάρτης των κρουσμάτων44 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας11 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο331 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων τα 38 συνδέονται με γνωστές συρροές181 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 32 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο12 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας3 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας10 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας10 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές4 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου13 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας32 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή8 κρούσματα από Π.Ε. Καβάλας1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου2 κρούσματα στηνΠ.Ε. Κέρκυρας5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή27 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας23 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας6 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου3 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης9 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας7 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου4 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή19 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου41 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

86 διασωληνωμένοι

Την ίδια στιγμή, 86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών.

Από αυτούς, 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

6 νέοι θάνατοι

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. 201 (37.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα