Κοροναϊός – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Ευρώπη για τα νέα περιοριστικά μέτρα

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν το Σάββατο να διαδηλώσουν ενάντια στους περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας του κοροναϊού σε πόλεις της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Κροατίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή παγκοσμίως σε πάνω από 5,1 εκατομμύρια ανθρώπους, και παρά τα lockdown που σε ορισμένες χώρες υπήρξαν

παρατεταμένα και αυστηρά, τα νέα κρούσματα γνωρίζουν διαρκή άνοδο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των θανάτων από κοροναϊό στην Ευρώπη αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες κατά 10%, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της πανδημίας, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Η αρνητική αυτή εικόνα που καταγράφεται όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, όπου αναμένεται να υπάρξει μεγάλη κινητικότητα των πολιτών, έχει οδηγήσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες στη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων, στα οποία μάλιστα περιλαμβάνεται και το καθολικό lockdown.

Βίαια επεισόδια στην Ολλανδία

Nέες συγκρούσεις ξέσπασαν, το βράδυ του Σαββάτου, στη Χάγη στο τέλος διαδήλωσης ενάντια στα μέτρα της ολλανδικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας, την επομένη του «οργίου βίας» που ξέσπασε στο Ρότερνταμ, όπου 51 άτομα συνελήφθησαν και πολλοί τραυματίστηκαν.

Στην περιοχή της Χάγης όπου έχει έδρα η ολλανδική κυβέρνηση, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και διάφορα αντικείμενα σε αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε ποδήλατα.

Οι αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον μια σύλληψη.

Netherlands Anti WAX Passport, Anti Everything This is bedlam, it’s outta control. This is what the Govt wanted, they’ll bring Order after the Chaos. Long Live the People pic.twitter.com/2U9dRXxQJR

Keywords
Τυχαία Θέματα