Κοροναϊός : Πάνω από 6.000 κρούσματα και 13 θάνατοι στη Γερμανία
Ξεπέρασαν τα 6.000, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τα κρούσματα του κοροναϊού στη Γερμανία, με 1.174 νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται μέσα στο περασμένο 24ωρο, ενώ σε 13 ανέρχονται οι ασθενείς που υπέκυψαν από επιπλοκές της ασθένειας COVID-19.
«Κατάσταση καταστροφής»Στα 7.100 ανεβάζει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ.
Τα
Στο Βερολίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής Γερουσίας, έχουν διαπιστωθεί 332 κρούσματα, 20 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ τρία άτομα βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Το Βερολίνο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, διαθέτει 2.000 κλίνες σε ΜΕΘ και περισσότερες από 1.000 συσκευές μηχανικής υποστήριξης αναπνοής.
Την ίδια ώρα, στο Κέμνιτς της Σαξονίας ανοίγει σήμερα προσωρινός χώρος φιλοξενίας ατόμων είτε θετικών στον κοροναϊό είτε «υπόπτων» κρουσμάτων. Η εγκατάσταση στήνεται στους χώρους της Εκθεσης του Κέμνιτς και διαθέτει 150 καμπίνες απομόνωσης.
Ανευ προηγουμένου μέτραΧθες, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε «άνευ προηγουμένου» μέτρα, τα οποία, όπως είπε, είναι αναγκαία προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.
Ολα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τις τράπεζες, τα πρατήρια βενζίνης, τα καθαριστήρια και τα κομμωτήρια.
Απαγορεύονται στο εξής τα ταξίδια με τουριστικά λεωφορεία, αλλά και οι τουριστικές διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία. Κλειστές θα παραμείνουν οι εκκλησίες, αλλά και οι παιδικές χαρές.
Τα μέτρα αυτά αναμένεται να πλήξουν σοβαρά τη γερμανική οικονομία, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εσωτερική κατανάλωση.
«Ερχεται η ολική καταστροφή»Σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας, το λιανικό εμπόριο υπολογίζεται ότι θα έχει απώλεια εσόδων αξίας 1,15 δισ. ευρώ κάθε ημέρα που τα καταστήματα θα παραμένουν κλειστά, ενώ τα πρώτα «λουκέτα» αναμένονται εντός εβδομάδων.
Οπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέφαν Γκεντ, ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας, των επίπλων και των καλλυντικών έχει ήδη δεχθεί ισχυρό πλήγμα.
«Τώρα έρχεται η ολική καταστροφή. Μέσα σε τρεις-τέσσερις εβδομάδες θα αρχίσουν οι χρεοκοπίες. Αν αυτή η κατάσταση διαρκέσει δύο μήνες, το λιανικό εμπόριο δεν θα αντέξει», εξήγησε ο Γκεντ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Στη μάχη της ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και της παρότρυνσής τους να ακολουθήσουν τις οδηγίες της πολιτείας, συμμετείχε χθες και ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος διαβεβαίωσε μεν ότι «θα νικήσουμε τον ιό», αλλά ζήτησε από τους Γερμανούς να παραμείνουν «ψύχραιμοι και αλληλέγγυοι» και να ακολουθούν τις οδηγίες.
«Ο κόσμος μετά θα είναι άλλος κόσμος»«Δείξτε κατανόηση, τα μέτρα είναι αναγκαία», δήλωσε και ευχαρίστησε όσους εργάζονται σε ευαίσθητους τομείς: τις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς, αλλά και τους ταμίες στα σούπερ μάρκετ και τους οδηγούς των φορτηγών τροφοδοσίας.
«Ο κόσμος μετά θα είναι άλλος κόσμος», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ και πρόσθεσε ότι εξαρτάται «από εμάς τους ίδιους» το πώς θα γίνει αυτή η αλλαγή.
«Μόνο ως κοινότητα μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό», τόνισε ο πρόεδρος της Γερμανίας και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας κάνει το παν προκειμένου η κρίση να μην μετατραπεί σε υπαρξιακό ζήτημα για τις επιχειρήσεις της χώρας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καθηγητής Άγγελος Χατζάκης για κορωνοϊό: 15 Μαίου θα έχουν τελειώσει όλα
- Τι είναι καλύτερο για τον κοροναϊό; Σαπούνισμα ή απολύμανση και με τι οινόπνευμα;
- Αντιδράσεις για την απόφαση Μητσοτάκη να κλείσει τις εκκλησίες
- Έκτακτα μέτρα από τη ΔΕΗ για τον κορωνοϊό
- Ένας υπέροχος μαθητής από τη Μυτιλήνη... απλά μπράβο του!
- Η «ακτινογραφία» των κρουσμάτων - Γιατί ο ιός «προτιμά» τους άνδρες
- Κορονοϊός: «Απομονωθείτε»! Νομπελίστας βιοφυσικός προειδοποιεί - Μόνο έτσι θα σωθεί η ανθρωπότητα
- Κορωνοϊός: Γιατί η Εκκλησία δεν τόλμησε - Όλο το παρασκήνιο για το κλείσιμο των ναών
- Χριστοδουλάκης: Αυτονόητη η απόφαση για τις εκκλησίες - Τι περιμέναμε τόσες μέρες;
- Καθηγητής ΕΚΠΑ για κορονοϊό: Ευελπιστώ να έχει τελειώσει η πρώτη φάση της επιδημίας μέχρι το καλοκαίρι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Κοροναϊός : Εφιαλτικό σενάριο για 15.000 κρούσματα έως τα τέλη Μαρτίου
- Ημουν επιβάτης της τελευταίας πτήσης από τις ΗΠΑ για Ελλάδα
- Κοροναϊός : Προκαλεί παγκόσμια αναταραχή και απειλεί την εργασία
- Κοροναϊός : Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι για να προστατευτούν και όταν κολλήσουν
- Κοροναϊός στην Ελλάδα : 352 τα κρούσματα – Επιστρατεύονται και ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα
- Βραζιλία : Απόδραση εκατοντάδων κρατουμένων λόγω κοροναϊού
- Υβριδικός πόλεμος με fake news από την Τουρκία
- Πικρό χιούμορ από Αρκά για την καραντίνα λόγω κοροναϊού
- Τομ Χανκς – Ρίτα Γουίλσον : Πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο
- Κοροναϊός : Ποια καταστήματα κλείνουν, ποια παραμένουν ανοικτά
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Κοροναϊός : Πάνω από 6.000 κρούσματα και 13 θάνατοι στη Γερμανία
- Σβαρτζενέγκερ : Να ακούτε τους ειδικούς, να αγνοείτε τους ηλίθιους
- Τομ Χανκς – Ρίτα Γουίλσον : Πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο
- Κοροναϊός : 27.000 ολλανδικές εταιρείες ζητούν κάλυψη του μισθολογικού κόστους
- Κοροναϊός : Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό σε Ουχάν και Χονγκ Κονγκ
- Κοροναϊός στην Ελλάδα : 352 τα κρούσματα – Επιστρατεύονται και ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα
- Εδώ και τώρα μετάθεση του Εuro για το επόμενο καλοκαίρι
- Κοροναϊός : Σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη εμβολίου
- Νότια Κορέα : Ελπίδες από τα μειωμένα κρούσματα αλλά και φόβοι για νέα μεγάλη εστία μόλυνσης
- Κοροναϊός : Προκάλεσε ακόμα και διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελ Σαλβαδόρ και Μεξικού
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κορωνοϊός στην Ιταλία: Νοσοκομείο σώζει ασθενείς χάρη στην τρισδιάστατη εκτύπωση βαλβίδων αναπνευστήρων
- Ανάγκη πολιτικής πρωτοβουλίας για μια νέα Συνθήκη της ΕΕ
- Πρόγραμμα τηλεόρασης: Τι θα δούμε στην TV την Τρίτη 17 Μαρτίου
- Γιατί λέμε «έπιασε τον Πάπα από τα …»;
- Κορωνοϊός: Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήραν ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Ουίλσον
- Βόρεια Ιταλία: Νοσοκομείο σώζει ασθενείς με κορωνοϊό σε ΜΕΘ χάρη στην τρισδιάστατη εκτύπωση βαλβίδων αναπνευστήρων
- Η Porsche για το τέλος του κόσμου
- Κορονοϊός στην Ιταλία: Σώζουν ασθενείς με τρισδιάστατη εκτύπωση βαλβίδων αναπνευστήρων
- COVID-19: Καλό αερισμό και απολύμανση των σπιτιών με προσοχή στο χημικό φορτίο από τα απορρυπαντικά