Κοροναϊός : Αγωνία για 13χρονο που παρουσίασε εξανθήματα – Πώς συνδέονται με τον ιό

Με αγωνία, παρακολουθείται η περίπτωση 13χρονου αγοριού στη Γλασκώβη που δίνει μάχη με τον κοροναϊο.

Το παιδί έχει παρουσιάσει εξανθήματα στο δέρματου ενώ τα μάτια του είναι κόκκινα και πρησμένα.

Ο Λούις Γκρέιγκκ βρίσκεται σε αναπνευστήρα στο «Royal Hospital for Children», αφόρτου ανέβασε ανησυχητικά υψηλό πυρετό, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Σύμφωνα με την μητέρα του, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υπεβλήθη σε τεστ κοροναϊού,

το οποίο στην αρχή βγήκε αρνητικό, ενώ ακολούθησε και δεύτερο, το οποίο ήταν θετικό.

Ο 13χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, καθώς παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Εκείνο όμως  που απασχολεί την ιατρική κοινότητα είναι η σύνδεση των εξανθημάτων του δέρματος με τον κοροναϊό.

Ιταλοί και Bρετανοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες ερευνούν ενδεχόμενη σχέση ανάμεσα στην πανδημία του κορονοϊού και κρούσματα σοβαρής φλεγμονώδους νόσου μεταξύ βρεφών και νηπίων που φθάνουν στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πρησμένες αρτηρίες.

Σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομο

Μερικά παιδιά στη Βρετανία χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας πέθαναν από ένα σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομo, για το οποίο ερευνητές πιστεύουν ότι συνδέεται με τον κοροναϊό, δήλωσε ο Βρεανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για μια σπάνια μορφή τοξικού σοκ που λέγεται ότι είναι παρόμοια με τη νόσο  Kawasaki. Αξιωματούχοι αρνήθηκαν να πουν πόσα παιδιά έχουν πληγεί από την ασθένεια, αλλά έως και 20 έχουν υποστεί σοβαρή αδιαθεσία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Υπάρχουν μερικά παιδιά που πέθαναν και τα οποία δεν είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας», δήλωσε ο Χάνκοκ στο LBC Radio.

«Είναι μια νέα ασθένεια για την οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να προκαλείται από κοροναϊό, αλλά δεν είματε 100% σίγουροι επειδή μερικοί απ’ αυτούς που νόσησαν δεν διαγνώσθηκαν θετικοί. Είναι κάτι σπάνιο, αλλα  ανησυχούμε», δήλωσε  ο Χάνκοκ.

Πηγή πληροφοριών και εικόνων: Daily Mail

Keywords
Τυχαία Θέματα