Κλειστή η Πατησίων λόγω επεισοδίων στο Πολυτεχνείο

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα δίπλα στο Πολυτεχνείο.

Ομάδα περίπου 30 ατόμων πετά ανά διαστήματα μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο.

Λόγω των επεισοδίων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πατήσια, από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι τη Λ. Αλεξάνδρας.

Διαμαρτυρία κατοίκων

Λίγα μέτρα μακρύτερα από τα επεισόδια βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και επαγγελματιών της

περιοχής των Εξαρχείων για την υποβάθμιση της περιοχής.

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν αποκλείσει συμβολικά τη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου.

Όπως έχουν αναφέρει στο κάλεσμά τους, κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής οδηγούνται σε μαζική αντίδραση για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια για την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών στην υποβαθμισμένη γειτονιά και καταγγέλλουν την «σκανδαλώδη αδιαφορία της πολιτείας» για την «αφόρητη καθημερινότητά» τους.

Στη διαμαρτυρία των κατοίκων και των καταστηματαρχών συμμετέχουν πάνω από 150 άτομα ενώ «το παρών» έδωσε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Το ψήφισμα των κατοίκων

«Τα Εξάρχεια καταστρέφονται…. Η Πολιτεία μας έχει εγκαταλείψει. Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι χειρότερη από ποτέ. Ζητάμε το αυτονόητο για εμάς και τα παιδιά μας. Μία περιοχή, όπως όλες οι άλλες της Αθήνας. Μία περιοχή που θα μπορούμε να ζούμε ειρηνικά, χωρίς βία, εγκληματικότητα και ναρκωτικά», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα των κατοίκων.

Επιχείρηση σκούπα στα Εξάρχεια

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στα Εξάρχεια σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη για αρκετό καιρό.

Τρεις συλλήψεις και 90 προσαγωγές είναι ο τελευταίος απολογισμός της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε.

Δεκάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, και της Ασφάλειας αναπτύχθηκαν στην περιοχή και πραγματοποίησαν έφοδο σε δύο κτίρια στην οδό Τζαβέλλα και σε ένα διαμέρισμα κοντά στην πλατεία.

Τα δύο πρώτα κτίρια ήταν υπό κατάληψη από αλλοδαπούς, κάποιοι εκ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες τα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια για να διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή.

Σε ένα από αυτά είχε καταφύγει και η Ελληνοαυστραλέζα που κατάφερε να διαφύγει από τους λιμενικούς στην επιχείρηση που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα