Κερδίζουν το (πρώτο) στοίχημα
Πολύ κοντά στο να κερδίσουν το μεγαλύτερο στοίχημά τους – μετά την αναβολή κατά ένα χρόνο – των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας είναι οι διοργανωτές του «Τόκιο 2020».
Οπως ανακοίνωσαν έχουν ήδη εξασφαλίσει το 80% των χώρων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αναβλήθηκαν αν και οι διαπραγματεύσεις παραμένουν σε εξέλιξη για το Χωριό των Αθλητών και το Τόκιο Big Sight (το μεγάλο εκθεσιακό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύσας που
Οι διοργανωτές ουσιαστικά είχαν την πρώτη ενημέρωση προς τα διεθνή ΜΜΕ (και όχι μόνο) σχετικά με τη διαδικασία εξασφάλισης χώρων για τις νέες ημερομηνίες των Αγώνων μετά από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Τόκιο 2020.
Η εξασφάλιση χώρων για το 2021 έχει θεωρηθεί ως μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι η μεγαλύτερη) προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Τόκιο 2020 μετά την ανακοίνωση της πρώτης αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων τον περασμένο Μάρτιο. «Ελπίζουμε τελικά να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους χώρους για τα ίδια αθλήματα το επόμενο έτος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής Τοσίρο Μούτο σύμφωνα με το Reuters και συνέχισε.
“Οι προσαρμογές παραμένουν, αλλά είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε τουλάχιστον το 80% των εγκαταστάσεων που αρχικά είχαν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να φιλοξενήσουν τους αγώνες που επρόκειτο να αρχίσουν τον άλλο μήνα.
Το πιο δύσκολο στοίχημα ήταν το Ολυμπιακό Χωριό που θα φιλοξενήσει τους 10.500 και πλέον αθλητές και αθλήτριες μαζί με τους συνοδούς τους. Τα περισσότερα διαμερίσματα είχαν ήδη πουληθεί για να χρησιμοποιηθούν μετά τους αγώνες αλλά τελικά οι διοργανωτές έχουν προχωρήσει πολύ τις διαπραγματεύσεις για να πάρουν παράταση ενός χρόνου τουλάχιστον χωρίς έξτρα κόστος ή έστω με μικρή οικονομική ζημιά σε κάποιους από τους 41 χώρους που απαιτούνται για τους αγώνες.
Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο (TMG) η οποία επιβλέπει τις διαπραγματεύσεις για το Χωριό των Αθλητών και το Τόκιο Big Sight χαρακτήρισε ως βασική προτεραιότητα για τους διοργανωτές το συγκεκριμένο στοίχημα.
Πλέον αρκετοί ιδιώτες προγραμματιστές θα πουλήσουν το Ολυμπιακό Χωριό μετά τους αγώνες, αφήνοντας τις διαπραγματεύσεις όπου χρειαστεί στην ιαπωνική κυβέρνηση.
Το “Tokyo Big Sight” προορίζεται να είναι το βασικό κέντρο Τύπου και το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης των αγώνων με τον Τοσίρο Μούτο να αναγνωρίζει ότι έχουν ήδη γίνει αρκετές κρατήσεις για τη χρήση του μεταολυμπιακά, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά κέντρα στην Ιαπωνία.
Για αυτό και το μεγαλύτερο μέρος των χώρων του είναι υπό διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή.
Ένα άλλο σοβαρό θέμα που αποτελεί “πονοκέφαλο” των διοργανωτών είναι οι βασικοί χορηγοί των αγώνων και αν αυτοί θα παρατείνουν τις συμβάσεις τους και μετά το Δεκέμβριο του 2020.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξειςΤα 2/3 των χορηγών δεν έχουν αποφασίσει εάν θα παρατείνουν τις συμβάσεις τους μετά τον Δεκέμβριο και σε έρευνα που έγινε φέρεται ότι 57 από τους 78 χορηγούς των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων απάντησαν ότι ακόμα δεν έχουν πάρει οριστική απόφαση και μόνο το 12% αυτών επιβεβαίωσε την πρόθεσή τους να επεκτείνουν τις τρέχουσες συμβάσεις τους.
Σύμφωνα με τον ιαπωνικό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό είπε το 65% παραδέχτηκε ότι είναι αναποφάσιστοι και δεν έχουν ακόμη συνομιλήσει με το “Τόκιο 2020”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες εξέφρασαν ανησυχίες ότι οι διαφημιστικές τους δραστηριότητες ενδέχεται να επηρεαστούν από μέτρα που αποσκοπούν στη μειωση του πλήθους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ παραμένει η αβεβαιότητα σχετικά με το αν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν σίγουρα να πραγματοποιηθούν έστω το 2021.
“Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί πραγματικά να υποσχεθεί ότι οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί θα διεξαχθούν 100% το 2021″, δήλωσε ο Μούτο, σύμφωνα με την Agence France-Presse.
Το “Τόκιο 2020” πριν την αναβολή είχε εξασφαλίσει χορηγίες ρεκόρ (3 δισεκατομμυρίων ευρώ) από τους εγχώριους σπόνσορες για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Γιάννης Λαμπίρης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δεμένη με χειροπέδες κρατούσαν την Μαρκέλλα – Πονάει στα πλευρά
- Το ελληνικό προϊόν που έχει ξετρελάνει τους Νοτιοκορεάτες – Πουλάει τρελά
- Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων και θανάτων καταγράφηκε στη Βόρεια Μακεδονία
- Έκτακτο: Στην Κωνσταντινούπολη ο Ρώσος ΥΠΕΞ και ο υπουργός Άμυνας – Στην ατζέντα η Λιβύη
- Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την εξαφάνιση της 10χρονης από τη Θεσσαλονίκη
- Μαρτυρία για την εξαφάνιση της Μαρκέλλας: «Tης έδωσαν 30 € και την άφησαν να πάει σπίτι»
- Δυσλειτουργία θυρεοειδούς: Με ποια δερματολογικά συμπτώματα εκδηλώνεται (εικόνες)
- Τραγωδία στη Λαμία: «Ασφυκτικός θάνατος» βρέφους μόλις 2 μηνών που δεν είχε δηλωθεί
- Υπόθεση Λαγούδη - «Εσπασε» τη σιωπή του ο γιατρός: Οργάνωσαν κανιβαλισμό σε βάρος μου
- Πώς θα διαμορφωθεί φέτος ο ΕΝΦΙΑ σε όλη την Ελλάδα - παραδείγματα και πίνακες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κεφαλλονιά
- Ανοίγει ο τουρισμός από τη Δευτέρα: Για ποιες χώρες αίρονται οι περιορισμοί - Το σχέδιο για τα νησιά
- Τουρισμός : Πότε και για ποιες χώρες αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί
- Αδιανόητα φαινόμενα συνωστισμού: Πάρτι στο ΑΠΘ - Χωρίς κανόνες νυχτερινά μαγαζιά και beach bar
- Συγγενείς Μαρκέλλας: «Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση»
- Τραγωδία στη Λαμία: Ξεψύχησε βρέφος από ασφυκτικό θάνατο
- Πάνω από 426.000 οι νεκροί από τον κοροναϊό παγκοσμίως
- Γκουτέρες: Ζητά ενδελεχή έρευνα για τους μαζικούς τάφους που εντοπίστηκαν στη Λιβύη
- Κερδίζουν το (πρώτο) στοίχημα
- Μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Κερδίζουν το (πρώτο) στοίχημα
- Στο δρόμο για το Καζάν ο Μόργκαν
- Τραγωδία στη Λαμία: Ξεψύχησε βρέφος από ασφυκτικό θάνατο
- Αδιανόητα φαινόμενα συνωστισμού: Πάρτι στο ΑΠΘ - Χωρίς κανόνες νυχτερινά μαγαζιά και beach bar
- Συγγενείς Μαρκέλλας: «Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση»
- Μάχη με τις φλόγες στο Άγιο Όρος – Μαίνεται η φωτιά
- Μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο
- Ανοίγει ο τουρισμός από τη Δευτέρα: Για ποιες χώρες αίρονται οι περιορισμοί - Το σχέδιο για τα νησιά
- ΑΕΚ: Τα πλάνα του Καρέρα για τη «μάχη» με τον ΟΦΗ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Διαφορετικά φέτος τα 94α γενέθλιά της βασίλισσας Ελισάβετ - Έλειπε ο Φίλιππος (vid, pics)
- Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια
- Η Γαλλία στη χειρότερη μεταπολεμική ύφεση με 10,3% συρρίκνωση και 1.000.000 ανέργους
- Άναψε φωτιές ο Γεραπετρίτης μιλώντας για ανασχηματισμό και υπουργούς που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους
- Βόρεια Μακεδονία: Στα 196 τα νέα κρούσματα και 8 θάνατοι το περασμένο 24ωρο
- Ο βασιλιάς της κίτρινης παίκτης
- Κορονοϊός: Το γιόρτασαν στη Νέα Ζηλανδία – Έτσι υποδέχθηκαν την άρση των μέτρων (video)
- Έκθεση επιτήρησης COVID-19 (13/06/2020)
- Σαουδική Αραβία: Αναχαίτιση πυραύλου από την Υεμένη – Αρκετοί τραυματίες