Κείμενο 10 + 1 σημείων «για το ΠΑΣΟΚ των νέων προκλήσεων» από έξι βουλευτές

Το κείμενο υπογράφουν οι βουλευτές Κώστας Καρτάλης, Παναγιώτης Ρήγας, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Καρύδης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Το κείμενο αποτελεί πρόσκληση σε διάλογο και μάλιστα άμεσα, καθώς, όπως επισημαίνουν, η συζήτηση για τη φυσιογνωμία του κόμματος και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει δεν μπορεί να μετατεθεί για το μέλλον. «Η δημοκρατία χρειάζεται ισχυρά κόμματα σε περιόδους κρίσης» επισημαίνουν.

Οι έξι βουλευτές επισημαίνουν ότι αν το ΠΑΣΟΚ πάει

στις εκλογές «ως άδειο κέλυφος ή ως σύνολο τακτικών χειρισμών, η κοινωνία έχει προδιαγράψει την τύχη του».

Υποστηρίζουν ότι πρέπει άμεσα, πριν τις εθνικές εκλογές, να ξεκινήσει μία συντεταγμένη και καταστατικά κατοχυρωμένη προσπάθεια ανασυγκρότησης του, σε ιδέες και σε πρόσωπα.

Να γίνει μια ειλικρινής αποτίμηση της πορείας του και να επαναπροσδιοριστεί η ταυτότητα του.

Ασκούν κριτική στον τρόπο που λειτουργεί το αρχηγικό κόμμα και θεωρούν ότι πρέπει να ξεπεραστεί η αυστηρή κομματική επετηρίδα και να δοθεί χώρος στη νέα γενιά καθώς και ότι οι ανατροπές δεν προχωρούν μέσα από ανέξοδους τακτικισμούς.

Ζητούν επίσης, να μην διασαλευτεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του ΠΑΣΟΚ και να μορφοποιηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας στο βάθος δεκαετίας, ώστε να τεθεί σε νέα ειλικρινή βάση η σχέση του κόμματος με την κοινωνία, σε μια προοδευτική κεντροαριστερή κατεύθυνση.

Συνάντηση Παπανδρέου με υπουργούς του ΠΑΣΟΚ

Στην συνάντηση που θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου θα τεθεί επί τάπητος ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα αλλά και οι ευρωπαϊκές εξελίξεις

Είναι η δεύτερη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τους υπουργούς της κυβέρνησης Παπαδήμου και είναι προγραμματισμένη για μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνεδρίαση υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου είχε γίνει πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα