Κατσικάκι «λουκούμι» με πατάτες

Μια συνταγή για κατσικάκι «λουκούμι» με πατάτες αρωματισμένο με μπύρα, για το γιορτινό τραπέζι, που θα απολαύσουν όσοι το δοκιμάσουν.

Υλικά
1 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι
1 κιλό πατάτες
200 γρ. φέτα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι του νερού μπύρα
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
θυμάρι, ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κατσικάκι σε κομμάτια, το πλένουμε, το στραγγίζουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα

σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με την μπύρα και το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Παράλληλα, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε το κρέας, περιχύνουμε το ζωμό της κατσαρόλας και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ½ περίπου ώρα. Λίγο πριν ψηθεί το φαγητό, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν όλα τα υλικά. Αντί για κατσικάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρνάκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα