Καναδάς με πυρηνικά;
Σας είχα προετοιμάσει, νομίζω, επομένως για τους τακτικούς αναγνώστες δεν υπήρχε λόγος έκπληξης από την κωλοτούμπα του προέδρου Τραμπ για τη Γροιλανδία. Πήρε αυτά που θα έπαιρνε χωρίς τους κουραστικούς θεατρινισμούς, τέτοια μάλιστα ώστε να μπορεί να τα παρουσιάσει στο κοινό του ως προσωπικό θρίαμβο της διπλωματίας του: της διπλωματίας της ισχύος.
Με άλλα λόγια, ο πανικός, τα γαβγίσματα, οι ιερεμιάδες για τον πόλεμο που ερχόταν, όλα αυτά ήταν το περιτύλιγμα της συμφωνίας με τη Δανία, για τις στρατιωτικές παραχωρήσεις στις ΗΠΑ στο
Δυστυχώς δεν ξέρω Αραμαϊκά. (Επέμενε ο μακαρίτης ο πατέρας μου ότι εκεί ήταν το μέλλον, αλλά πού μυαλό εγώ; Προτίμησα τα αγγλικά…) Ετσι, αφού δεν μπορώ να ρωτήσω τη γερόντισσα Ακυλίνα, που σίγουρα θα έχει κάτι ενδιαφέρον να πει, θα καταφύγω στη δική μου ερμηνεία της προεδρικής κωλοτούμπας. Το προσωπικό του συμφέρον επέβαλε στον πρόεδρο Τραμπ την υπαναχώρηση.
Οι Ευρωπαίοι κατάπιαν αδιανόητες προσβολές και αγνόησαν τις προκλήσεις, όμως η άρνησή τους να υποχωρήσουν στην απαίτηση του Τραμπ ήταν σθεναρή και ακλόνητη. Το κατάλαβε και έκανε πίσω. Εκανε πίσω, επειδή στην αντίθετη περίπτωση θα είχαμε ρήξη και δεν την ήθελε. Χωρίς τους συμμάχους τους οι ΗΠΑ μειώνουν δραστικά το πεδίο επιρροής τους και τη δυνατότητα προέκτασης της ισχύος τους ανά τον κόσμο.
Ο Τραμπ μπορεί να εκφοβίζει τους συμμάχους του όσο εκείνοι έχουν ανάγκη τις ΗΠΑ, αν όμως τους φέρει στο σημείο να εκστομίσουν το παροιμιώδες «fuck you and your jack» (εσύ και ο γρύλος σου), τότε το μέγεθος της ισχύος του αυτομάτως συρρικνώνεται.
Φαίνεται ότι αυτό παραπάνω ο Τραμπ κάπως, στο περίπου, το κατάλαβε. Γιατί, χωρίς σφαίρα επιρροής που να εκτείνεται και πέραν του δυτικού ημισφαιρίου, τι θα ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες; Ενας Καναδάς με πυρηνικά. Βεβαίως, ως οικονομία δεκαπέντε φορές πλουσιότερη από τον Καναδά· γεωπολιτικά όμως, αυτό θα ήταν.
Αφήστε και το άλλο, που πρέπει να μέτρησε. Οτι, δηλαδή, αν ο Τραμπ διέβαινε τον Ρουβίκωνα στην περίπτωση της Γροιλανδίας, μετά θα χρειαζόταν πάρα πολλή δουλειά για να στηθεί μια προσομοίωση τάξης από τα ερείπια της παλαιάς τάξης πραγμάτων. Εχει χρόνο ο Τραμπ για τέτοιους μπελάδες, όταν μάλιστα ο ίδιος και η οικογένειά του κάνουν χρυσές δουλειές από την προεδρία;
ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣΕπιτέλους, άρχισαν να εκδηλώνονται οι σοφοί που διαμορφώνουν το πρόγραμμα της Μαρίας Καρυστιανού. Ενας εξ αυτών είναι ο καθηγητής Τσόκας, έτσι υπογράφει τις αναρτήσεις του στα σόσιαλ, ο οποίος είναι καθηγητής Μαθηματικών στη Μέση Εκπαίδευση, πρώην υποψήφιος της «Νίκης» στην Εύβοια και διαμορφωτής, μαζί με άλλους, του προγράμματος «αυτού του ανεπανάληπτου κινήματος πολιτών», όπως γράφει.
Φυσικά, συμφωνεί με τις θέσεις της κ. Καρυστιανού (για εκείνον, «η Μαρία της Ελλάδας») κατά των αμβλώσεων και κατά του προσωπικού αριθμού. Με το καλό, λοιπόν, να ευχηθώ να βρει τη δύναμη η κ. Καρυστιανού, για να ζητήσει την ποινικοποίηση ξανά της μοιχείας. Για την επιστροφή της ποδιάς στα σχολεία και τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό, δεν το συζητώ. Είναι ζήτημα χρόνου να τεθεί και αυτό το ζήτημα ως ανοιχτό στον δημόσιο διάλογο.
Τελικά, αποδεικνύεται ότι το πολυθρύλητο εγχείρημα της κ. Καρυστιανού στην πολιτική εξελίσσεται σαν διάσπαση της ουσιαστικά ανύπαρκτης «Νίκης». Γιατί, μέχρι στιγμής, τα «καθαρά πρόσωπα» που υπόσχεται η κ. Καρυστιανού είναι αποτυχόντες πολιτευτές της ακροδεξιάς και θρησκευόμενης «Νίκης».
Να θέσω υπ’ όψιν όσων ενδεχομένως εκπλήσσονται από την αποκάλυψη ότι η κ. Καρυστιανού είναι παιδίατρος ειδικευμένη σε «εναλλακτικές και πολλά υποσχόμενες μορφές Ιατρικής», όπως γράφει στην ιστοσελίδα της. Μάλιστα αναφέρει συγκεκριμένα ως πεδία του ενδιαφέροντός της τη Μεταβολιμική, τη Functional Medicine, τη Γνωστική Ομοιοπαθητική και την Κβαντική Ιατρική.
Για όσους δεν καταλαβαίνουν το τελευταίο, να εξηγήσω ότι πρόκειται για την πατροπαράδοτη και, ως εκ τούτου, οικεία σε όλους μας, Κβαντική Βιοανατροφοδότηση ή, απλά, βιοσυντονισμός. Ελπίζω ότι, με αυτά τα ωραία, σας άνοιξαν τα «τσάκρα», οπότε συνεννοηθήκαμε…
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πέθανε η Αναστασία Αθήνη, η γυναίκα που χαστούκισε την Δήμητρα Λιάνη το 1997
- Έλενα Ακρίτα: «Έχω κάνει έκτρωση – Συχνά αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η ζωή του παιδιού που δεν γεννήθηκε»
- Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο άντρας παρασύρει με το αμάξι του την υπάλληλο των ΕΛΤΑ - Πώς ξεκίνησαν όλα
- Βορίζια: Συνελήφθησαν οι γονείς του 39χρονου Φανούρη Καργάκη
- Ο Γιώργος Οικονόμου καλεσμένος στο «Drama Therapy»
- Σέρρες: Ένοχη η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών
- Ο Ναντίρ… εκλεκτός της ΑΕΚ – Νέα πανάκριβη μεταγραφή Ηλιόπουλου
- Πέθανε η Αναστασία Αθήνη σε ηλικία 77 ετών: Είχε χαστουκίσει την Δήμητρα Λιάνη
- Άβυσσος η τηλεοπτική στρατηγική του ΑΝΤ1 στην prime time...
- Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας πατάει υπάλληλο των ΕΛΤΑ με το αυτοκίνητο – Βίντεο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Iran – The Day After
- Ραντεβού Τασούλα με Τσίπρα
- Η «κάρτα» του Predator μίλησε κι ανοίγει νέο κύκλο έρευνας
- Κωδικός 70 – 30
- Netflix – Skyscraper Live: Αναβολή στην αδρεναλίνη – Η νέα ημερομηνία και ώρα του ακραίου πρότζεκτ
- Τραγωδία στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: 25χρονος νεκρός μετά από σύγκρουση με νταλίκα
- Σίσσυ Χρηστίδου: Η δημόσια τοποθέτησή της για τις αμβλώσεις
- Μάχη για τη ζωή δίνει 6χρονο κορίτσι μετά από επιπλοκές λόγω γρίπης – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
- Έλενα Ακρίτα: «Έχω κάνει έκτρωση – Συχνά αναρωτιέται ποια θα ήταν η ζωή του παιδιού που δεν γεννήθηκε»
- Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης την Κυριακή 25/1 στο “Face 2 Face” με την Κατερίνα Παναγοπούλου
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Καναδάς με πυρηνικά;
- Η Νορβηγία σκάβει κάτω από τη θάλασσα: Το βαθύτερο και μακρύτερο τούνελ του κόσμου
- Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης την Κυριακή 25/1 στο “Face 2 Face” με την Κατερίνα Παναγοπούλου
- Baskettalk: Όλη η ανάλυση της 24ης αγωνιστικής της Εuroleague
- Κωδικός 70 – 30
- Σέρρες: Ποινή φυλάκισης 24 μηνών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα στην καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή με ταινία
- «Καμία ανοχή στα κυκλώματα βιαστών»: Πορεία σε Σεπόλια και Κολωνό για τη 12χρονη θύμα trafficking (video)
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Κηφισού – Από πότε θα είναι σε ισχύ
- Πέθανε η Αναστασία Αθήνη: Είχε χαστουκίσει την Δήμητρα Λιάνη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τραμπ: Ο αντιπρόεδρος Βανς θα ταξιδέψει τον Φεβρουάριο στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν
- Πέθανε η Αναστασία Αθήνη, η γυναίκα που χαστούκισε την Δήμητρα Λιάνη το 1997
- Gwyneth Paltrow: Το μυστικό της για τη διαχείριση του άγχους
- Η Ερεσός λέει «όχι» στο υβριδικό πάρκο: Αγώνας για τον Άη Λια πριν γίνει βιομηχανική ζώνη
- Αποκαλύφθηκε το συμφωνητικό: Ο Μυστακίδης είχε αναγνωρίσει αλλά αρνείται να πληρώσει το χρέος της ΚΑΕ στον Σαββίδη
- Κατερίνη: Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά – Τι κατασχέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.
- Ακραίο ψύχος στις ΗΠΑ: Παγώνουν ακόμα και τα μακαρόνια και στέκονται στον αέρα – Βίντεο
- Σέρρες: Καθηγήτρια κατηγορείται ότι φίμωσε 13χρονο μαθητή με χαρτοταινία
- Λευκωσία: Σκεπτικισμός για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης



