Ηνωμένο Βασίλειο: «Έως και 10.000 έχουν μολυνθεί από τον ιό»

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύει ότι έως και 10.000 έχουν ήδη μολυνθεί από τον κοροναϊό, παρότι υπάρχουν 590 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στη χώρα.

Δηλώσεις βρετανικής κυβέρνησης

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Patrick Vallance, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο αριθμός των πραγματικών περιπτώσεων ήταν πιθανόν να είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα.

Μιλώντας μαζί με τον Μπόρις Τζόνσον, ο πρωθυπουργός, Vallance, δήλωσε ότι το γεγονός ότι περισσότεροι από 20 ασθενείς

ήταν σε εντατική φροντίδα σήμαινε ότι ήταν στατιστικά πιθανό ότι χιλιάδες περιπτώσεις δεν είχαν διαγνωσθεί.

«Υπάρχουν περισσότεροι από 20 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας», είπε. «Αν υπολογίσετε τι πραγματικά σημαίνει από την άποψη του συνολικού αριθμού, είναι πολύ πιθανότερο να έχουν μολυνθεί αυτή τη στιγμή από 5.000 έως 10.000 άτομα».

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η επιδημία του κοροναϊού  «η χειρότερη κρίση της δημόσιας υγείας για μια γενιά».

«Έχουμε κάνει ό,τι μπορεί να γίνει για να συγκρατήσει αυτή την ασθένεια και αυτό μας έφερε πολύτιμο χρόνο, αλλά τώρα είναι μια παγκόσμια πανδημία και ο αριθμός των περιπτώσεων θα αυξηθεί απότομα».

«Πράγματι, ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων είναι υψηλότερος – ίσως πολύ μεγαλύτερος – από τον αριθμό των περιπτώσεων που επιβεβαιώσαμε με εξετάσεις».«Πρέπει να είμαι σαφής, αυτή είναι η χειρότερη κρίση της δημόσιας υγείας για μια γενιά, μερικοί άνθρωποι τη συγκρίνουν με την εποχική γρίπη».

«Λόγω ότι δεν υπάρχει ανοσία, αυτή η ασθένεια είναι πιο επικίνδυνη και πρόκειται να προχωρήσει περισσότερο. Πολλές περισσότερες οικογένειες πρόκειται να χάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα πριν να έρθει η ώρα τους».

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταβεί τώρα στη φάση «καθυστέρησης» του σχεδίου δράσης ενάντια στον κοροναϊό, επιβεβαίωσε ο Johnson, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους ανθρώπους που παρουσιάζουν συμπτώματα που σχετίζονται με τον κοροναϊό να παραμείνουν στο σπίτι για επτά ημέρες. Θα εξετάσει επίσης άλλα μέτρα, όπως απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων.

Πηγή: businessinsider.com

Keywords
Τυχαία Θέματα