Η παλαιότερη Bentley T-Series ετοιμάζεται να κάνει και πάλι βόλτες

Είχε μείνει για πολύ καιρό σε ακινησία, αλλά χάρη στην πρωτοβουλία τολμηρών μηχανικών, η πιο παλιά Bentley του κόσμου, η T-Series θα επανέλθει στη «ζωή» μετά από εργασίες πλήρους αποκατάστασης.

Πρώτος στόχος να μπει σε λειτουργία ο κινητήρας V8 των 6¼ λίτρων μετά από 15 χρόνια ενώ, το κιβώτιο ταχυτήτων ήταν  σε καλή κατάσταση παρά την παρατεταμένη αδράνειά τους. Υπολογίζεται ότι ο χρόνος αποκατάστασης θα διαρκέσει τουλάχιστον 18 μήνες και που θα επαναφέρουν το αυτοκίνητο σε εξαιρετική κατάσταση, αυτό θα προστεθεί στην διευρυνόμενη συλλογή Heritage της Bentley με αυτοκίνητα δρόμου που μαζί

αναδεικνύουν και τα 103 χρόνια ιστορίας της Bentley.

Η παλαιότερη T-Series ολοκλήρωσε την παραγωγή στις 28 Σεπτεμβρίου 1965. Η συγκεκριμένη T-Series ήταν η πρώτη Bentley που χρησιμοποίησε μια ενιαία μέθοδο κατασκευής, χρησιμοποιώντας ένα αυτοφερόμενο αμάξωμα (monocoque chassis) αντί της τεχνικής ξεχωριστού πλαισίου και αμαξώματος που χρησιμοποιούνταν σε κάθε Bentley πριν από αυτήν.

Ιστορικά, η σχεδίαση της ξεκίνησε το 1958, ενώ, το 1962, ο John Blatchley - διάσημος για το στυλ της R-Type Continental - είχε ολοκληρώσει μια νέα εξωτερική σχεδίαση για ένα monocoque αμάξωμα από χάλυβα και αλουμίνιο.

Η Bentley T-Series χαιρετίστηκε ως σαφές παράδειγμα επαναστατικής μηχανικής, ενώ παρήχθησαν 1.868 μονάδες της πρώτης γενιάς της T-Series, με τιμή καταλόγου προ φόρων 5.425 £ και στην πλειονότητά τους ήταν τυπικά τετράθυρα σεντάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα