Η Ναόμι Οσάκα νικήτρια και στο Οπεν της Αυστραλίας

Η Ναόμι Οσάκα είναι το νέο αστέρι του γυναικείου τένις. Η 21χρονη αθλήτρια από την Ιαπωνία λίγους μήνες μετά το Αμερικάνικο Οπεν, πρόσθεσε στη συλλογή της και δεύτερο τίτλο Γκραν Σλαμ, καθώς κατέκτησε το τρόπαιο και στο Οπεν της Αυστραλίας.

Η Οσάκα νίκησε στον τελικό την Πέτρα Κβίτοβα από την Τσεχία 7-6,5-7,6-4 σε δύο ώρες και 27 λεπτά και ετοιμάζεται από τη Δευτέρα να γίνει η πρώτη αθλήτρια από την Ασία οου θα ανέβει στο Νο 1 της παγκόσμιας

κατάταξης.

Η Οσάκα έδειξε και πάλι το ταλέντο της, απέναντι στην εμπειρία της 28χρονης Κβίτοβα. Διατήρησε την ψυχραιμία της στο τάι-μπρεκ του πρώτου σετ, αλλά έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς στο δεύτερο. Προηγήθηκε 5-3 και 40-0 ωστόσο η Κβίτοβα όχι απλά έσωσε το σετ, αλλά με σερί 4-0 επικράτησε 7-5.

Η Οσάκα είχε μάθει από αυτό που έπαθε και δεν άφησε την Κβίτοβα να το ξανακάνει.Προηγήθηκε 4-3 στο τρίτο και απλά, φρόντισε να κρατήσει το σερβίς της, παραχωρώντας μόλις έναν πόντο για να φτάσει στο τρόπαιο.

Η 21χρονη είχε εννέα άσσους έναντι πέντε, αλλά και 76% επιτυχία στο πρώτο σερβίς. Απέφυγε να ανεβεί στο φιλέ, σε αντίθεση με την Κβίτοβα, ενώ έκανε και λιγότερα λάθη (33 έναντι 39). Κι οι δύο αθλήτριες είχαν από 33 winners.

Keywords
Τυχαία Θέματα