Η καταιγίδα της Δευτέρας στην Άνδρο έπληξε και την Ελένη Μενεγάκη

Η κακοκαιρία δεν εξετάζει που θα χτυπήσει. Έτσι τη Δευτέρα 7/10 από την σφοδρή καταιγίδα που χτύπησε την Άνδρο προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο νησί, καθώς ξεχείλισε ο ποταμός Άχλας, επλήγη και η ξενοδοχειακή μονάδα των Μενεγάκη – Παντζόπουλου.

Η βασίλισσα της μεσημβρινής ζώνης περιέγραψε στον αέρα της εκπομπής της πως βίωσε τα γεγονότα εξ αποστάσεως, καθώς βρισκόταν στην Αθήνα:

«Ήξερα τι γινόταν

χθες στην Άνδρο. Μιλούσα με ανθρώπους χθες βράδυ και μου έλεγαν «τέτοιο πράγμα δεν το έχουμε ξαναδεί», φουσκώσανε τα ποτάμια, βγήκαν νερά από παντού, πλημμύρισαν πολύ άσχημα, που στην Άνδρο δεν έχουμε πολύ εύκολα βροχή… Δηλαδή μετά τον Μάιο φανταστείτε δεν βλέπουμε σταγόνα...» είπε χαρακτηριστικά.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Όναρ στα Άχλα, που κυριολεκτικά... πνίγηκε από την λάσπη. Ανέβηκε πολύ ψηλά η κοίτη του ποταμού, ενώ η δύναμη του νερού που κατέβαινε ορμητικό από τις πλαγιές άνοιξε νέα ρέματα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο enandro. Από το μαγειρείο αλλά και το υπαίθριο μπαρ του συγκροτήματος δεν έμεινε σχεδόν τίποτα όρθιο. Το νερό του φουσκωμένου ποταμιού ανέβηκε στο ισόγειο και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να καταφύγουν στον πρώτο όροφο!

Δεν έχει παρά να ευχηθεί κάποιος σε όλους τους πληγέντες από την σφοδρή κακοκαιρία, καλές επισκευές, αφού τα ντουβάρια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ξαναχτίζονται και συνήθως βρίσκονται εκεί και μετά από τους ανθρώπους.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που ακολουθούν:

Keywords
Τυχαία Θέματα