«Η Εθνική είναι μια οικογένεια»

Μία ημέρα πριν από τον φιλικό αγώνα της Εθνικής με αντίπαλο τη Ρωσία, ο Φερνάντο Σάντος αφ' ενός έδειξε ευχαριστημένος που έχει πολλές επιλογές για την κατάρτιση του ρόστερ και αφ' ετέρου είπε πως κανένας δεν έχει εξασφαλίσει τη θέση του στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής: «Είμαστε σε καλό επίπεδο από ψυχολογικής πλευράς. Τελείωσε ένας κύκλος και ανοίγει αυτός της προετοιμασίας για την τελική φάση. Εχω πει στους ποδοσφαιριστές μου τι ακριβώς ζητώ και θα δουλέψουμε σκληρά στις προπονήσεις.
Δεν με ενδιαφέρει να γίνουν λάθη, αν γίνουν θα τα διορθώσουμε. Η ομάδα μπορεί να ωριμάσει μέσα από τα λάθη της. Το κλειδί της επιτυχίας είναι το καλό κλίμα. Είμαι σίγουρος πως θα διατηρηθεί και στο μέλλον. Εχουμε δημιουργήσει οικογένεια και εκτός αγωνιστικού χώρου. Εχω πολλές επιλογές και είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος. Κάποιοι θα μείνουν έξω από την τελική λίστα. Μπορεί κάποιοι να απογοητευτούν, αλλά θα ξέρουν ότι ο προπονητής πήρε την τελική απόφαση με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Εχω αποδείξει ότι οι κλήσεις μου είναι πάντα συνειδητές και γίνονται με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Σάντος υποστήριξε: «Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το αήττητο σερί. Για να κρατήσουμε το αήττητο θα μπορούσαμε να παίξουμε με ομάδες τύπου Λουξεμβούργου. Εμείς επιλέξαμε τη Ρωσία. Αναζητήσαμε αντίπαλο που έχει προκριθεί στην τελική φάση του Euro, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες στην τελική φάση».
Keywords
Τυχαία Θέματα