Η μπαλάντα του… Ντίλιαν
Αυτό κι αν ήταν… τραγούδι. Μια «μπαλάντα» που θα μείνει αξέχαστη. Οχι βέβαια με τον τρόπο εκείνων που έγραψε ο μέγας τροβαδούρος που το όνομά του έχει απλώς ένα γράμμα διαφορά, ο Μπομπ Ντίλαν, κάνοντας τους ανθρώπους απανταχού της γης να ριγούν στα ακούσματά τους.
Εδώ, στην περίπτωση του Ταλ Ντίλιαν, το «αξέχαστη» σημαίνει κάτι διαφορετικό – όχι όμως και απόλυτα, τουλάχιστον από την άποψη ότι το αποτέλεσμα, για κάποιους, ασυγκρίτως λιγότερους ασφαλώς, είναι τελικά το ίδιο έστω και αν προέρχεται από διαφορετικής
Αυτό, είναι ρίγος τρόμου. Ρίγος οιωνός μαύρων ημερών για εκείνους που έστησαν τον πιο διαβόητο παρακρατικό μηχανισμό στην… «ευρωπαϊκή» Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ρίγος ότι οι μέρες που μπορούσαν να ψεύδονται ασύστολα και αδιάντροπα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μιας τραγικής για τη δημοκρατία θεσμικής εκτροπής που δεν έχει όμοιό της όχι απλώς στη Μεταπολίτευση αλλά ούτε και πριν από αυτή, φτάνουν στο τέλος τους: ότι δεν τη γλίτωσαν με τις άθλιες μεθοδεύσεις συγκάλυψης όπως μέχρι τώρα πίστευαν. Και ότι ένα πρωί μπορεί να ξυπνήσουν πλέον κατηγορούμενοι για μία σειρά βαρύτατων εγκληματικών ενεργειών με πρώτα θύματά τους την ίδια τη δημοκρατία και το Σύνταγμα της χώρας, που τα κουρέλιασαν. Τα ακύρωσαν. Τα έλιωσαν.
Δεν χρειάζεται να επαναληφθούν εδώ τα όσα είπε ο άνθρωπος πίσω από τον μηχανισμό των υποκλοπών που στήθηκε μέσα στο ίδιο το γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εργαλείο την ΕΥΠ για να παρακολουθεί χιλιάδες έλληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων τους ίδιους του τούς υπουργούς, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθος άλλων που δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου ότι ήταν ποτέ δυνατό να συμβεί. Ολα όσα είπε ο Ντίλιαν είναι ήδη πασίγνωστα και συνοψίζονται κατ’ ουσίαν στο εξής: ότι όλα αυτά έγιναν με εντολή του κέντρου της κυβέρνησης. Που από την ώρα που… ατύχησε και μαθεύτηκαν, ψεύδεται συστηματικά, διαστρεβλώνει αδιάντροπα την αλήθεια και υποκρίνεται ότι… δεν είχε ιδέα για το τι γινόταν μέσα στο ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο, την ώρα που εκεί είχε στηθεί ένα κανονικό παρακράτος με την πλήρη σημασία του όρου.
Ομως, τώρα, αυτό το παραμύθι – για πολύ μικρά παιδιά – κλονίζεται πλέον συθέμελα. Αυτή η μαρτυρία τινάζει στον αέρα όλες τις, ούτως ή άλλως, φαιδρές δικαιολογίες, τα ψεύδη και τις υπεκφυγές τόσο του ίδιου του Μητσοτάκη, όσο και της ομάδας που είχε στηθεί δίπλα του από τον πιο δικό του άνθρωπο και η εγκληματική δράση της δεν είχε όριο.
Ο Ντίλιαν το ξεκαθάρισε: εφόσον πάνε να του τα φορτώσουν όλα εκείνου δεν πρόκειται να τους αφήσει. Αν είναι προαποφασισμένος στόχος για εξιλαστήριο θύμα, δεν πρόκειται να τους κάνει τη χάρη: θα μιλήσει έχοντας δώσει πλέον το στίγμα του τι θα πει: «Οι εθνικές υπηρεσίες ορίζουν τους στόχους χωρίς τη δική μας γνώση», σε μία, όπως ανέφερε, «συνωμοσία των πολιτικών Αρχών», την οποία ρητά παραλλήλισε με το «Γουότεργκεϊτ» του Νίξον που τον έριξε ατιμασμένα από την εξουσία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που έσπευσε με ζέση να κάνει τη βρώμικη δουλειά, δηλαδή το μαύρο άσπρο, το μόνο που κατάφερε ήταν ένα ακόμα, από τα αμέτρητα πλέον, πλήγματα στην αξιοπιστία του, που η… τύχη της αγνοείται. Κυρίως όμως, με τις ανάξιες λόγου «απαντήσεις» του, πέτυχε να καταδείξει με εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα ακριβώς αυτόν τον τρόμο: μιας κυβέρνησης που την έχουν ζώσει τα φίδια.
Φίδια, γεμάτα δηλητήριο που σκοτώνει. Και που από την ώρα που βγήκαν από το κλουβί τους, δεν θα καταφέρουν πια να τα ξανακλείσουν για να γλιτώσουν από το θανατηφόρο δηλητήριο. Το δικό τους δηλητήριο.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ποινή 4 ετών στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο για το βίαιο επεισόδιο με τον Βασίλη Γραμμένο
- Τραμπ: Αν δεν υπάρξει συμφωνία με το Ιράν, θα ανατινάξουμε τους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας, τις πετρελαιοπηγές και το νησί Χαργκ
- Κατερίνα Καινούργιου: Σταματάει νωρίτερα τελικά από την εκπομπή της - Ο λόγος
- Συνελήφθη 54χρονος για τη δολοφονία της μητέρας και της αδελφής του, στου Ζωγράφου
- Ανείπωτη τραγωδία στον Βόλο: Πέθανε ζευγάρι με διαφορά ωρών – Έμειναν ορφανά τρία παιδιά
- Ένταση στη δίκη Λυγγερίδη: Μάρτυρας αναίρεσε κατάθεση περί «οργανωμένων οπαδών»
- Ραγίζει καρδιές η τελευταία ανάρτηση του κωμικού Alex Duong πριν τον θάνατό του από καρκίνο
- Συνελήφθη 21χρονη με μισό κιλό κοκαΐνη στον Πειραιά, είχε 25.000 ευρώ σπίτι της
- Θεσσαλονίκη: Από ισχαιμικό επεισόδιο πέθανε ο 82χρονος - Τι έδειξε η ιατροδικαστική
- Η Candace Bushnell στον 9.58fm
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Φρενίτιδα από την εισαγωγή της SpaceX στο χρηματιστήριο
- Σκληρή προειδοποίηση Τραμπ σε Ιράν: Xωρίς συμφωνία θα ανατινάξουμε τους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας, τις πετρελαιοπηγές τους και το νησί Χαργκ
- Το πρώτο αυτόνομο drone αναχαίτισης αναπτύσσει η Airbus
- Ηττα
- Πενταετές Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Μητροπολιτικής Περιφέρειας Παρισιού
- Εισαγγελική παρέμβαση για τα 3,2 εκατ. ευρώ – Ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση Παναγόπουλου
- «Χαμαιλέων που άλλαζε όλα τα χρώματα της μουσικής» – Αποχαιρετούν τη Μαρινέλλα μιλώντας στα «ΝΕΑ»
- Το «αντίο» του Γκάλη στον Γκούμα: «Το μπάσκετ έχασε μια μεγάλη προσωπικότητα»
- Η εντυπωσιακή εκτόξευση των πρώτων ελληνικών νανοδορυφόρων «ERMIS» – Δείτε βίντεο
- Η Ευρώπη μας τελείωσε, ζήτω η Ευρώπη
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Η μπαλάντα του… Ντίλιαν
- Καιρός: Μεταβατική η Τρίτη – Επικίνδυνα φαινόμενα Τετάρτη και Πέμπτη, πού θα «χτυπήσουν»
- Ηττα
- Το «αντίο» του Γκάλη στον Γκούμα: «Το μπάσκετ έχασε μια μεγάλη προσωπικότητα»
- Πενταετές Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Μητροπολιτικής Περιφέρειας Παρισιού
- Το χαμένο γόητρο των ΗΠΑ
- Ερχεται νέα ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για όλα τα κόκκινα δάνεια
- «Χαμαιλέων που άλλαζε όλα τα χρώματα της μουσικής» – Αποχαιρετούν τη Μαρινέλλα μιλώντας στα «ΝΕΑ»
- Τοποθετείται απινιδωτής στον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ενοίκια: Τέλος η πληρωμή με μετρητά
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Allwyn Game Time: Η ονειρική ενδεκάδα του Δημήτρη Χατσίδη και το όραμα του για την Εθνική Ελπίδων
- Τεχνολογική καινοτομία στον πρώτο 5G+ ευρωπαϊκό ψηφιακό διάδρομο με τη συμμετοχή της COSMOTE TELEKOM
- Μαρία Καρυστιανού: Η συγκινητική ομιλία στο «Mother’s voice» στην Κύπρο
- Ένοχος ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τη βιαιοπραγία στη Βουλή
- Επιτυχής ήταν η πολυαναμενόμενη εκτόξευση του νανοδορυφόρου PeakSat του ΑΠΘ – Δείτε το βίντεο
- Ραγίζει καρδιές η τελευταία ανάρτηση του κωμικού Alex Duong πριν τον θάνατό του από καρκίνο
- Ένοχος ο Φλώρος: Του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου μέσα στη Βουλή
- Θρίλερ στου Ζωγράφου: Τι υποστήριζε ο 54χρονος πριν τον εντοπισμό της μητέρας και της αδελφής του
- Πληρωμές ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν αύριο
- Γαύδος: Επιστρέφουν οι μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί από την 25η Μαρτίου λόγω κακοκαιρίας



