Η Suzuki ετοιμάζεται για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο (BEV) μαζικής παραγωγής, το e VITARA
Η Suzuki κάνει μια μεγάλη πρεμιέρα, σε ένα σημαντικό της μοντέλο που έχει διαγράψει τη δική του πορεία στην αγορά. Αυτή είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο (BEV) μαζικής παραγωγής, το e VITARA. Το e VITARA θα μπει σε τροχιά παραγωγής, στο Suzuki Motor Gujarat στην Ινδία την άνοιξη του 2025, με τις πωλήσεις να αναμένονται σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ευρώπης, της Ινδίας και της Ιαπωνίας, το φθινόπωρο του 2025. Στην Ελλάδα, το αυτοκίνητο αναμένεται το Σεπτέμβριο του 2025.
Είναι ένα μοντέλο που τα έχει όλα: Προηγμένη τεχνολογία. ηλεκτρικό σύστημα κίνησης BEV που προσφέρει ευέλικτη και εξαιρετική οδηγική εμπειρία, ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης “ALLGRIP-e” με αυξημένες ικανότητες εκτός δρόμου αλλά και ισχυρές επιδόσεις, καθώς και μία νέα πλατφόρμα ειδικά ανεπτυγμένη για ηλεκτρικά οχήματα, την “HEARTECT-e”.
Το e VITARA διαθέτει 3 τύπους συστημάτων μετάδοσης κίνησης. Οι ηλεκτρικές αυτονομίες είναι: 345-346 χλμ. για την έκδοση 49kWh 2WD, 428 χλμ. για την 61kWh 2WD, και 396-412 χλμ. για την 61kWh 4WD, που καλύπτουν τις ανάγκες των κατόχων ώστε να χρησιμοποιούν το όχημά τους χωρίς το άγχος της φόρτισης.
Το σύστημα BEV αποτελείται από τον υψηλής απόδοσης eAxle που ενσωματώνει το μοτέρ και τον inverter, μαζί με τις μπαταρίες λιθίου-σιδήρου-φωσφόρου (LFP).
Επίσης, το “ALLGRIP-e” είναι ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης που αξιοποιεί την τεχνογνωσία της Suzuki στην τετρακίνηση, με δύο ανεξάρτητα eAxles μπροστά και πίσω.
Η πλατφόρμα περιλαμβάνει το νέο δάπεδο “HEARTECT-e” ειδικά για BEV, με ελαφριά δομή, προστασία της μπαταρίας υψηλής τάσης, και ευρύχωρο εσωτερικό, χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο και τους μικρούς προβόλους. Η δομή του δαπέδου έχει σχεδιαστεί προκειμένου να μην υπάρχουν μηχανικά μέρη κάτω από αυτό, μεγιστοποιώντας τη χωρητικότητα της μπαταρίας.
Επιπλέον, επιτυγχάνεται ζωηρή επιτάχυνση από στάση, χαρακτηριστική ενός ηλεκτρικού οχήματος, καθώς και δυναμική επιτάχυνση εν κινήσει. Ιδιαίτερα στην τετρακίνητη έκδοση (4WD), οι δύο ηλεκτροκινητήρες όχι μόνο διευκολύνουν την οδήγηση σε δύσβατους δρόμους, αλλά προσφέρουν και μεγαλύτερη ισχύ..
Επιπλέον, η αυτονομία έχει βελτιστοποιηθεί με την τοποθέτηση αντλίας θερμότητας, θερμαινόμενων καθισμάτων και θερμαινόμενου τιμονιού.
Η Suzuki ανέπτυξε νέες λειτουργίες για το SUZUKI CONNECT, κάνοντας την οδήγηση του e VITARA ακόμη πιο πρακτική και άνετη.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ένα βήμα πριν μπει στη ζωή μας ο 12ψήφιος Προσωπικός Αριθμός: Πώς θα τον αποκτήσουμε, οι αλλαγές που φέρνει
- Τέλος η εκπομπή «Πάμε Δανάη!»; – Τι συζητά τώρα η Δανάη Μπάρκα με το Mega;
- Σπύρος Μαρτίκας: "Έφυγε η Βρισηίδα και απλώθηκα" - Δείχνει το δωμάτιό του
- Η πρώτη αντίδραση από την Τουρκία για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της Ελλάδας – Παρουσίασε δικό της χάρτη
- Λιμάνι Πειραιά: Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες - Απαγορευτικό απόπλου λόγω μηχανικής βλάβης
- Ο Στέλιος Παρλιάρος αρνείται να φτιάξει Dubai chocolate και εξηγεί γιατί
- Πάτρα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε 4χρονη
- «Δεν είμαι έμπορος, είμαι απλά χρήστης»: Τι υποστηρίζει ο ποδοσφαιριστής για το κύκλωμα ναρκωτικών
- Σχέδια επί χάρτου για τη «Γαλάζια Πατρίδα» εκπονεί η Άγκυρα
- Greece’s Migration Minister: ‘Illegal Residency Will Not Be Tolerated’
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Takis Lemonis – Forever Present
- Λέκκας: Υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους σεισμούς στην Αττική;
- Καιρός: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη μαζί με τη ζέστη
- Η Τουρκία «κόβει» στη μέση το Αιγαίο
- Χρυσός: Σε νέο ιστορικό υψηλό
- Γάζα: Διασώστης κατέγραψε την δολοφονία του
- ΚΑΕ Ολυμπιακός για Γιαννακόπουλο: «Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025 θα συνεχίσουν να εκτελούνται οι ποινές απαγόρευσης εισόδου»
- Super League: Εκδικάστηκε η υπόθεση ΑΕΚ και Ολυμπιακού για το ντέρμπι – Δεν εμφανίστηκε ο Ματίας Αλμέιδα
- French Finesse…
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- ΚΑΕ Ολυμπιακός για Γιαννακόπουλο: «Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025 θα συνεχίσουν να εκτελούνται οι ποινές απαγόρευσης εισόδου»
- Γάζα: Διασώστης κατέγραψε την δολοφονία του
- Takis Lemonis – Forever Present
- French Finesse…
- Χρυσός: Σε νέο ιστορικό υψηλό
- Η Τουρκία «κόβει» στη μέση το Αιγαίο
- Λέκκας: Υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους σεισμούς στην Αττική;
- Super League: Εκδικάστηκε η υπόθεση ΑΕΚ και Ολυμπιακού για το ντέρμπι – Δεν εμφανίστηκε ο Ματίας Αλμέιδα
- Καιρός: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη μαζί με τη ζέστη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Άαρον Μπουπεντζά: Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έπεσε από τον 11ο όροφο και σκοτώθηκε
- Έβγαλαν φίδι από λεκάνη τουαλέτας στην Καστοριά – Δείτε βίντεο
- Έσωσαν με ελικόπτερο γυναίκα αναρριχητή που είχε γαντζωθεί σε βράχους στην Καλιφόρνια
- Ιταλία: Η Ferrari εισέρχεται στον κόσμο της ιστιοπλοΐας
- Παύλος Γερουλάνος: Υπάρχει πάρα πολύ θυμός στην κοινωνία – Στόχος να κερδίσουμε τις εκλογές
- Εβελίνα Νικόλιζα: «Η σχέση μου με τη Ναταλία Γερμανού είναι σαν μια εταιρεία που έκλεισε, ό,τι είχα να πω το είπα»
- Πάσχα: Αλλάζει κάτι στη διατροφή των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη;
- Γονόρροια: Βρέθηκε πολλά υποσχόμενο αντιβιοτικό
- Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ – «Τα κόμματα ήταν ενήμερα για την 4η φρεγάτα Belharra» είπε ο Νίκος Δένδιας