Η CUPRA θα τρέξει στην ηλεκτροκίνητη Formula E

Σήμερα, η ξεχωριστή φίρμα έχει αναπτύξει το e-Racer, το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο, συμμετέχοντας με αυτό στα αντίστοιχα πρωταθήματα.

Στόχος της Cupra είναι να γίνει μια πλήρως εξηλεκτρισμένη φίρμα έως το 2030. Στην Formula E, τον κορυφαίο διαγωνισμό ηλεκτροκίνητων αγώνων στον κόσμο, αναμένεται να εμπλακεί για τη σεζόν 2023.

Επίσης η Cupra

συμμετέχει στο Extreme E – τον παγκόσμιο διαγωνισμό εκτός δρόμου ηλεκτρικών SUV που αναδεικνύει τα φυσικά περιβάλλοντα που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή –η CUPRA κινείται προς μια εξηλεκτρισμένη γκάμα μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας και συμμερίζεται την πεποίθηση του διαγωνισμού για τη σημασία ανάδειξης των ζητημάτων που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Η φίρμα ετοιμάζει μια σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως το  2025 που η ισπανική φίρμα θα παρουσιάσει το UrbanRebel, ένα μικρό αστικό μοντέλο  με  ηλεκτροκινητήρα των 226 ίππων (166 kW) κα με επιδόσεις που υπόσχονται 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα και με αυτονομία 440 χιλιόμετρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα