Γυναικοκτονία στη Ρόδο – Οργή στο Twitter για τις προκλητικές δηλώσεις του θείου του δράστη

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε το κρεσέντο μισογυνισμού, από τον θείο του γυναικοκτόνου της Ρόδου, ο οποίος προσπάθησε να «ξεπλύνει» τον ανιψιό του,  ενοχοποιώντας το θύμα και υποστηρίζοντας ότι ορισμένες συμπεριφορές γυναικών φτάνουν τους συντρόφους τους στα άκρα.

Χρήστες του Τwitter ζητούν παρέμβαση του εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας τον θείο του γυναικοκτόνου, «επικίνδυνο».

Δείτε τα σχόλια

#γυναικοκτονια #μπάσταρδε_θείε #toprwino #staralithies pic.twitter.com/xkxETWA7j6

— Του ήτερ (Too eater) (@bmT6uqgEIiViJqX) September 24, 2021

https://t.co/H0OpYfzEsj

Yπάρχει εισαγγαλέας να παρέβει για τα λεγόμενο του απάνθρωπου αυτού? #γυναικοκτονια #Ροδος

— Βασιλάκης (@Vasilakiss) September 24, 2021

Μάλλον δεν ήταν θέμα ατομικών ψυχολογικών προβλημάτων, αλλά θέμα ανατροφής.
Ντροπή στο σόι. Είναι επικίνδυνοι. Κανονικά πρέπει να απομονωθούν. Προσωπικά αν ήταν γνωστοί μου θα τους έκοβα και την «Καλημέρα». Τολμάνε και τον δικαιολογούν κιόλας. #toprwino #γυναικοκτονια

— . (@profiterol_3) September 24, 2021

Μπάσταρδε θείε
Εισαι ενας εν δυνάμει δολοφόνος
Είστε η αρρώστια της κοινωνίας
Βρωμιάρηδες

#γυναικοκτονια

aka.nicostratos (@ANicostratos) September 24, 2021

Αρκετοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν χτεσινές δηλώσεις της μητέρας του δράστη (23/09), η οποία υποστήριξε ότι ο γιος της ήταν «καλό παιδί» και άφησε υπόνοιες για το ποιον του θύματος.

Από τις δηλώσεις του στενού οικογενειακού κύκλου του δολοφόνου της Δώρας στη Ρόδο, καταλαβαίνεις εύκολα γιατί έγινε αυτό που έγινε... Κάποιοι δολοφόνοι δεν γεννιούνται, αλλά γίνονται στην πορεία. #γυναικοκτονια

— kostas krommydas (@KostasKrommydas) September 24, 2021

Όλες πονηρές σκροφες ήταν ρε σιχαμενε θείε, σιχαμένη μάνα και σιχαμενο σόι του φονιά; Γιατί το μπουμπούκι σας το είχε καταγγείλει η μισή Ρόδος…Όλες ήταν σκάρτες, ο δικός σας ήταν μάλαμα. #γυναικοκτονια pic.twitter.com/gg6dUABpIF

— Krystallenia Manavi (@KrystalleniaMan) September 24, 2021

Ακούω από χτες τις δηλώσεις της οικογένειας του παπάρα που σκότωσε τη Ντόρα. Δεν απορώ πως έγινε τόσο αλήτης και θρασύδειλος με αυτό το σόι. Απορώ πως με τα μυαλά που κουβαλάνε δεν έχουν παραπάνω δολοφόνους και βιαστές στο σόι τους. #γυναικοκτονια

Xenia (@Clan_Lavellan) September 24, 2021

Για όσους μιλάτε για ψυχική ασθένεια με τόση σιγουριά, διαβάστε την απάντηση του θείου του.

Δεν είναι ο δολοφόνος τέρας, η γυναίκα είναι η κ@ριολα. Η δολοφονημένη είναι το τέρας που τόλμησε να χωρίσει.

Η ψυχική ασθένεια που ψάχνετε, είναι ο μισογυνισμος. #γυναικοκτονια pic.twitter.com/hs3OfVekHk

— Krystallenia Manavi (@KrystalleniaMan) September 24, 2021

Ρεσιτάλ μισογυνισμού

Υπενθυμίζεται ότι ο θείος του δράστη, με διαδοχικές εμφανίσεις στα κανάλια (ANT1 και STAR) προσπάθησε να τον δικαιολογήσει.

Σύμφωνα με τον θείο,  ο δράστης ήταν ένας άνθρωπος ερωτευμένος και παθιασμένος με την κοπέλα του και πως το γεγονός ότι σκότωσε και αυτοκτόνησε σημαίνει ότι λάτρευε την κοπέλα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για συμπεριφορές γυναικών που «φτάνουν τους συντρόφους τους στα άκρα».

Πρόσθεσε ότι «ο καθένας από εμάς θα ζήλευε», λέγοντας ότι ο 40χρονος δεν ήταν «τέρας». «Δεν πήρε ένα όπλο και ξαφνικά κι έκανε έτσι για να φτάσει στο σημείο να κάνει αυτό που έκανε και να αυτοκτονήσει πρέπει να την έχει λατρέψει» είπε αρχικά. «Δεν δικαιολογώ καμία πράξη βίας. Αλλά δεν μπορείτε να παρουσιάζετε όλους τους φονιάδες σαν να είναι τα τέρατα που τους παρουσιάζετε. Παρουσιάζετε τις γυναίκες όλες σαν θύματα, δεν είστε όλες θύματα, υπάρχετε κι εσείς με αγγελική μορφή αλλά εξωτερικά μόνο, για το μέσα βάλτε άλλη λεξούλα» συνέχισε προκλητικά.

Λίγη ώρα μετά την πρώτη του εμφάνιση, επανήλθε και αφού τόνισε πως είναι αγιογράφος και «είμαστε χριστιανική οικογένεια», επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης για όσα αναφέρουν σχετικά με τον ανιψιό του και το παρελθόν του, αγνοώντας τις μαρτυρίες θυμάτων – συντρόφων του δράστη.

Δεν δίστασε μάλιστα να υποστηρίξει ότι μπορεί η πρώην γυναίκα του να ήταν αυτή που του έκανε μήνυση, ωστόσο ο ίδιος έπρεπε να προσφύγει πρώτα στη Δικαιοσύνη καθώς ήταν θύμα κακοποίησης. «Δεν έκανε όμως γιατί ήταν συναισθηματικά δεμένος μαζί της» ισχυρίστηκε.

Ερωτηθείς, δε, γιατί πιστεύει ότι ο ανιψιός του σκότωσε τη Ντόρα, απάντησε: «Δεν θα απαντήσω εγώ για τη Ντόρα, εγώ βγήκα να μιλήσω για το ποιόν του ανιψιού μου», χωρίς να έχει την παραμικρή πρόθεση να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια της αδικοχαμένης.

Keywords
Τυχαία Θέματα