Γιούνκερ: Χρειάζεται αυστηρή λιτότητα σε όλη την Ευρώπη

Σε συνεντεύξεις τους την Τρίτη επισημαίνουν ότι πρέπει να υλοποιηθούν αυστηρά μέτρα και να εφαρμοστούν όσα έχουν συμφωνηθεί εντός της ΕΕ.

Οι δύο κορυφαίοι παράγοντες επισημαίνουν ότι αν και το ευρώ, που γίνεται 10 ετών τις επόμενες ημέρες, δεν κινδυνεύει από την κρίση, ο κίνδυνος διάχυσης της κρίσης παραμένει.

Ο γερμανός υπουργός, μιλώντας στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Inforadio, υπογράμμισε ότι «οι χώρες πρέπει να βρουν τρόπο να επιλύσουν τα αίτια που προκάλεσαν την κρίση. Δεν γίνεται αλλιώς».

Πρόσθεσε ότι «μπορούμε να τις βοηθήσουμε παρέχοντας τον κατάλληλο χρόνο,

κάτι που κάνουμε με τους μηχανισμούς διάσωσης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τόνισε ότι «δεν είναι αρκετό να συμφωνήσουμε σε νέους κανόνες και νέες συνθήκες».

«Τίποτα από αυτά», πρόσθεσε, «δεν είναι αρκεί για να επιλυθεί η κρίση». Χρειάζονται πολύ στέρεα σχέδια αυστηρής λιτότητας, τα οποία υλοποιούνται αυτή τη στιγμή έστω και με καθυστέρηση, όπως παραδέχεται.

Όλα αυτά τα σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των αυτόματων κυρώσεων, θα έχουν αποτρεπτική δυνατότητα, λέει ακόμη ο Ζ-Κ.Γιούνκερ.

Επιπλέον, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολίασε την συναλλαγματική συμφωνία Κίνας και Ιαπωνίας λέγοντας ότι ξάφνιασε την Ευρώπη και ότι «αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι είναι καλό που έχουμε μία ενωμένη Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα