Γιατί ο Μπραντ Πιτ είναι η τελευταία ελπίδα της Formula 1 στις ΗΠΑ
Ο ιδιοκτήτης των δικαιωμάτων της Formula 1 στις ΗΠΑ ελπίζει ότι η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον σταρ του Χόλιγουντ Μπραντ Πιτ θα φέρει το άθλημα στο mainstream κοινό και θα προσελκύσει το
O Nτέρεκ Τσανγκ, διευθύνων σύμβουλος της Liberty Media με έδρα το Κολοράντο, είπε ότι η ταινία, F1, είναι και το μεγάλο όπλο στη στρατηγική της εταιρείας να κάνει δημοφιλή την F1 στο δύσκολο κοινό των ΗΠΑ που ακόμη αντιστέκεται στο πρωτάθλημα αγώνων αυτοκινήτου.
Η ταινία λέει ο Τσανγκ στους FT, είναι και ο Δούρειος Ίππος για να «διευρυνθεί η απήχηση του αθλήματος πέρα από την παραδοσιακά ισχυρή ευρωπαϊκή αγορά του».
«Όποτε ο Μπραντ Πιτ είναι σε ταινία, το κοινό δείχνει ενδιαφέρον», είπε ο Τσανγκ στους Financial Times ενόψει του πρώτου αγώνα αυτής της σεζόν στην Αυστραλία. «Η ταινία θα ικανοποιήσει τους φανατικούς θαυμαστές, αλλά και θα προσελκύσει νέους».
Η ταινία, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, έχει ανάμεσα στους παραγωγούς της τον επτά φορές πρωταθλητή της F1, Λιούις Χάμιλτον και τον Τζέρι Μπρουκχάιμερ.
Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες μετά τη λήξη της αποκλειστικής αναμετάδοσης των αγώνων από το ESPN της Disney.
Το δίκτυο που έχει τα δικαιώματα για αναμετάδοση των αγώνων F1 στις ΗΠΑ από το 2018, πλέον δεν έχει αποκλειστικότητα αφήνοντας στη Liberty Media τη δυνατότητα να επαναδιαπραγατευτεί νέα συμφωνία με άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.
Η αγορά των ΗΠΑ αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό των παγκόσμιων εσόδων της F1 από τα δικαιώματα προβολής της, τα οποία δείχνουν αύξηση κατά 7,9 τοις εκατό φτάνοντας τα 1,18 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024.
«Είχαμε μια εξαιρετική σχέση με το ESPN, αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες εκεί έξω», είπε ο Τσανγκ. «Προφανώς, πάντα ψάχνεις ισχυρούς εταίρους και βέβαια εκείνους που μπορούν να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις το προϊόν σου».
Η επόμενη συμφωνία για τα δικαιώματρα αναμετάδοσης του μηχανοκίνητου πρωταθλήματος στις ΗΠΑ θα μπορούσε να αγγίξει ακόμη και τα 121 εκατ. δολ., σύμφωνα με αναλυτές της Citi, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι το Netflix, η Amazon και η Apple θα είναι ίσως «οι πιο πιθανοί μνηστήρες».
Ο Τσανγκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Liberty από το 2021, είπε ότι η F1 έχει ξεκινήσει επαφές με «όλους τους πιθανούς συμπαίκτες».
Η εταιρεία, η οποία έχει στο πορτφόλιο της την F1 μετά από εξαγορά 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017, έχει επενδύσει επιθετικά στο μάρκετινγκ του μηχανοκίνητου αθλητισμού προσελκύοντας νέους fan με την κυκλοφορία του 2019 του εξαιρετικά δημοφιλούς Formula 1: Drive to Survive του Netflix.
Η σειρά ντοκιμαντέρ άνοιξε το δρόμο για την επέκταση της F1 στις ΗΠΑ, προσθέτοντας αγώνες στο Μαϊάμι και το Λας Βέγκας το 2022 και το 2023.
Ο μέσος αριθμός θεατών που παρακολουθούσαν αγώνες στο ESPN διπλασιάστηκε σε 1,1 εκατ. το 2024 σε σύγκριση με το 2018, αν και ήταν σταθερός σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Εκτός από συνεργασίες με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς όπως το Sky στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία έχει κάνει γενναίες επενδύσεις στη δημιουργία αποκλειστικού περιεχομένου για τη F1 ενώ λάνσαρε και το F1 TV, μια ψηφιακή συνδρομητική υπηρεσία που μεταδίδει ζωντανά αγώνες σε ορισμένες χώρες.
Ωστόσο, η ανάπτυξη της F1 στις ΗΠΑ αντιμετώπισε προκλήσεις, με τις χαμηλότερες πωλήσεις εισιτηρίων για τον αγώνα του Λας Βέγκας τον περασμένο Νοέμβριο να φέρνουν μείωση κατά 8% των εσόδων του τέταρτου τριμήνου στα 1,1 δισ. δολάρια.
Τα εισιτήρια της δεύτερης μέρας μειώθηκαν σε 306.000 από 315.000 για την έναρξη του Grand Prix το 2023.
Η F1 ανακοίνωσε ότι έχει βελτιώσει την τιμολογιακή στρατηγική των εισιτηρίων της για τον επόμενο Νοέμβριο και θα διαθέσει εισιτήρια σε χαμηλότερες τιμές (50 $) για να προσελκύσει κόσμό ενώ παράλληλα θα μειώσει το κόστος λειτουργίας του αγώνα.
Αν αποτύχει, η Liberty Media θα έχει προβλήματα σημειώνει ο Τσανγκ και ο Μπραντ Πιτ είναι η ελπίδα του.
Το τρέιλερ βρυχάταιΗ ταινία F1 σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Κοσίνσκι, δημοσίευσε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της και το διαδίκτυο αποθεώνει μια «καταιγιστική εμπειρία».
Τόσο ο Χάμιλτον, όσο και ο σκηνοθέτης της ταινίας, αναγνώρισαν στο πρόσωπο του διάσημου ηθοποιού «ένα φυσικό ταλέντο» μέσα στην πίστα με τον Μπραντ Πιτ να υποδύεται τον Σόνι Χέιζ, έναν πρώην οδηγό της Formula 1 ο οποίος παρότι ταλαντούχος, δεν κατάφερε να στεφτεί ποτέ πρωταθλητής και αναγκάστηκε να αποσυρθεί όταν υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα.
Ωστόσο, όταν τον καλούν να εκπαιδεύσει ένα νεοσύλλεκτο παιδί-θαύμα για τον αγώνα Apex Grand Prix, επιστρέφει στις πίστες οδηγώντας τον νεαρό οδηγό που υποδύεται ο Ντάμσον Ίντρις στις κορυφές.
Στην ταινία παίζουν επίσης οι Χαβιέ Μπαρδέμ, Κέρι Κόντον, Τομπάιας Μένζις και Κιμ Μπόντνια ενώ κάνουν cameo εμφανίσεις οι Λιούις Χάμιλτον, Τζόρτζ Ράσελ, Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ.
«Ασταμάτητη αδρεναλίνη»Η παραγωγή έχει ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια και σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Κοσίνσκι, θέλει να φέρει στη μεγάλη οθόνη την ταχύτητα του αθλήματος.
Όπως επιβεβαιώθηκε από την παραγωγή -το ίδιο team που έφερε στις οθόνες το επιτυχημένο εμπορικά Top Gun: Maverick- οι δύο συμπρωταγωνιστές Πιτ όσο και Ίντρις, οδηγούν με ταχύτητες άνω των 180 μιλίων την ώρα στις σκηνές της ταινίας.
«Κάθε Σαββατοκύριακο ήταν μία ασταμάτητη αδρεναλίνη», είπε ο σκηνοθέτης καθώς η ταινία είναι γυρισμένη κατά την διάρκεια πραγματικών αγώνων.
«Αγοράσαμε έξι αληθινά αυτοκίνητα αγώνων F2 και συνεργαστήκαμε με τη Mercedes AMG και τους μηχανικούς της ομάδας με σκοπό να κατασκευάσουμε αληθινά μονοθέσια τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν τις κάμερες και τους πομπούς που χρειαζόμασταν για να γυρίσουμε την ταινία», δήλωσε ο Κοσίνσκι.
Η εκπαίδευση των ηθοποιών διήρκεσε μήνες, αλλά ο Μπραντ Πιτ «φαινόταν από την αρχή πως διαθέτει ένα φυσικό ταλέντο», ξεκαθάρισε ο Κοσίνσκι.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Επεισόδια στο ΑΠΘ: Καταθέτει μήνυση ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης «για να μπορέσει να κάνει συλλήψεις η Αστυνομία»
- ΘΥΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΩΝ ΕΤΡΑ KWH
- Γιάμαλη για τροχαίο στο Περιστέρι: «Είναι ακόμη ένα εργατικό δυστύχημα - Μην πίνετε»
- Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κυρανάκη στους σταθμάρχες του Σταθμού Λαρίσης
- Κέρκυρα: Αναστάτωση προκάλεσε δημοσίευμα για το Αχίλλειο
- Βόρεια Μακεδονία: 16 έως 22 ετών οι 59 νεκροί από τη φωτιά – 155 οι τραυματίες, 3 μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη
- Η θέα της Τζένιφερ Άνιστον από το γυάλινο μπαλκόνι του σπιτιού της στο Λος Άντζελες, αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων
- Μαργαρίτα Παπανδρέου: Ο γάμος με τον Ανδρέα, οι παράλληλες σχέσεις και η κόντρα με τη Δήμητρα Λιάνη
- Τουρκία: Δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία
- Ερντογάν: Τερματισμό των κυρώσεων στην Τουρκία, F-16 και F-35 ζήτησε από τον Τραμπ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Ανησυχίες για τουρκική επιστροφή στο πρόγραμμα των F-35
- Πλύνε κάνα πιάτο
- Αρέσει το ελληνικό τυρί φέτα στο εξωτερικό
- Η λιτότητα και η ουσία
- Ντμιτρό Κουλέμπα: «Πρέπει να μάθετε να ζείτε χωρίς την Αμερική»
- Βόρεια Μακεδονία: 59 νεκροί μέχρι στιγμής, 155 τραυματίες από τη φονική πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο
- Γολγοθάς η άμβλωση σε δημόσια νοσοκομεία
- Πενταμερής σε γλώσσες διαφορετικές
- Η Ρωσία του Πούτιν, υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
- Αυτόματες φοροδηλώσεις: Ετοιμες στις 25 Απριλίου για 1,5 εκατ. φορολογούμενους μισθωτούς και συνταξιούχους
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Γιατί ο Μπραντ Πιτ είναι η τελευταία ελπίδα της Formula 1 στις ΗΠΑ
- Αυτόματες φοροδηλώσεις: Ετοιμες στις 25 Απριλίου για 1,5 εκατ. φορολογούμενους μισθωτούς και συνταξιούχους
- Η Ρωσία του Πούτιν, υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
- Πλύνε κάνα πιάτο
- Το μόνο που μας έλειπε
- Ανησυχίες για τουρκική επιστροφή στο πρόγραμμα των F-35
- Έρευνα: Νέα χρήση για τα περιττώματα ζώων βρήκαν επιστήμονες – Μπορούν να συμβάλουν στη διάσωση απειλούμενων ειδών
- Αρέσει το ελληνικό τυρί φέτα στο εξωτερικό
- Γολγοθάς η άμβλωση σε δημόσια νοσοκομεία
- Μακρόν: Νέες δηλώσεις για την παύση του πολέμου – Η Ουκρανία κυρίαρχη στις συζητήσεις
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μια ματιά σε μερικές από τις χειρότερες πυρκαγιές σε νυχτερινά κέντρα και μουσικούς χώρους
- Κυπριακό: Στη Γενεύη ατύπως με χαμηλές προσδοκίες
- ΗΠΑ: Ο υπουργός Οικονομικών λέει πως «δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξει μια ύφεση»
- Συλλυπητήριο μήνυμα Τασούλα για την τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία
- Η Σερβία στους δρόμους ζητά “Δικαιοσύνη”
- Χριστοδουλίδης: Να κρατηθεί ζωντανή η διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό
- Ο Μητσοτάκης ξεκινάει κύκλο επισκέψεων σε υπουργεία - Στο υπουργείο Οικονομκών το πρωί της Δευτέρας
- Ξέσπασμα Πλακιά: «Τα τρένα είναι σε χειρότερη κατάσταση τώρα από ότι δύο χρόνια πριν»
- Συλλυπητήρια Τασούλα προς την ΠτΔ των Σκοπίων για την τραγωδία στο Κότσανι