Γερμανία: «Δεν επαναδιαπραγματευόμαστε τη βοήθεια προς την Ελλάδα»

«Θεωρούμε ότι το σύνολο αυτού του προγράμματος το οποίο συμφωνήσαμε την περασμένη εβδομάδα δεν τίθεται προς επαναδιαπραγμάτευση», δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, στο περιθώριο των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης για το Αφγανιστάν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε μία λύση. Για εμάς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πράξουμε τα πάντα», πρόσθεσε, σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή κρίση.

«Επιδείξαμε πνεύμα αλληλεγγύης στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά υιοθετούμε την ιδέα ότι κάθε χώρα της
ΕΕ εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, πράγμα που σημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να άρει τις αμφιβολίες «το συντομότερο δυνατόν για την κατεύθυνση που θέλει να πάρει», μετά την ανακοίνωση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος επί του δεύτερου πακέτου στήριξης.

«Το σχέδιο που αποφασίσθηκε την περασμένη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες, περιέχει στοιχεία-κλειδιά για ένα δεύτερο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα. Θεωρούμε ότι η Ελλάδα έχει συναίσθηση των ευθυνών της και ότι θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν από κοινού και ομοφώνως», είπε ο γερμανός υπουργός, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Hamburger Abendblatt.

«Θα ήταν χρήσιμο να αρθούν οι αμφιβολίες το συντομότερο δυνατόν για την κατεύθυνση που θέλει να πάρει», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα