Γαλλία: Οι έντονες βροχοπτώσεις «βύθισαν» πόλη

Προβλήματα σε μία πόλη στη νοτιοανατολική Γαλλία δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις, καθώς «βυθίστηκε» μερικώς μετά από υπερχείλιση ποταμού.

Εκκενώθηκαν περίπου 30 σπίτια και έκλεισαν 12 δρόμοι

Βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το Σάββατο έδειξαν μεγάλες πλημμύρες στην πόλη Μοντμοριγιόν με τη στάθμη του νερού να έχει ανέβει σε τέτοιο βαθμό που μετέτρεψε τον κεντρικό δρόμο σε ποτάμι, ενώ τα νερά σκέπασαν τα πάντα σε χαμηλό ύψος, όπως ισόγεια, αυλές σπιτιών και αυτοκίνητα.

lang="en">Flooding in Montmorillon, France yesterday reached 4.50 meters, the highest level since 1982…pic.twitter.com/R1x1ItTwvP

— Volcaholic (@volcaholic1) March 31, 2024

Ο Κριστόφ Μαρτέν, αντιδήμαρχος στο Μοντμοριγιόν, δήλωσε στο τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο France Bleu: «Ολόκληρο το κέντρο της πόλης έχει πλημμυρίσει, εκκενώσαμε τα αυτοκίνητα, αλλά ορισμένα είναι κάτω από το νερό, το νερό φτάνει μέχρι την οροφή. Οι επιχειρήσεις επίσης, τα ισόγεια… το νερό έχει πάει παντού».

Οι τοπικές Αρχές περίμεναν τα φαινόμενα και γι’ αυτό είχαν εκδώσει προειδοποιήσεις για πλημμύρες στην περιοχή και είχαν δηλώσει ότι περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ήταν σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν τους κατοίκους την Κυριακή.

Vigilance #crue

Rouge pour la Creuse

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Τα Νεα