Γαμπρός

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να πλακώνεται στους φωταγωγούς είναι απορίας άξιο πού βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ.

Και αναφέρω τον ΣΥΡΙΖΑ διότι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρουλάκη είναι καταφανής.

Δεν σκίζεται να εκτοπίσει τη ΝΔ με την οποία ουσιαστικά δεν μπαίνει στον κόπο να μετρηθεί αλλά προσπαθεί να κυριαρχήσει στον χώρο μεταξύ ΝΔ

και ΚΚΕ.

Κάτι σαν «ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα».

Καμία αντίρρηση. Ούτως ή άλλως, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει προφανείς δυσκολίες διείσδυσης στον χώρο του Κέντρου όπου κυριαρχεί ο Μητσοτάκης. Και λογικά αναζητεί χώρο στα αριστερά του όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αποσύνθεση.

Η επιλογή αυτή δεν είναι παράλογη ή αβάσιμη (κάθε άλλο, θα έλεγα…) αλλά όπως όλα στην πολιτική θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

Μόνο που για να πάει καλά το ξύρισμα χρειάζεται κάτι να κάνει κι ο γαμπρός.

Εως τώρα κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς λέει (και τι ψηφίζει) το ΠΑΣΟΚ για την επιστολική ψήφο ή τα μη κρατικά Πανεπιστήμια ή τα ομόφυλα ζευγάρια – για να σταθούμε μόνο στα ζητήματα των ημερών…

Την ίδια στιγμή που έχει ακατανόητα αποτραβηχτεί από την κοινοβουλευτική συνεργασία με την πλειοψηφία σε ζητήματα όπως για παράδειγμα η σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών.

Δεν είναι σαφές λοιπόν τι λέει. Και δεν είναι σαφές τι θέλει.

Το μόνο που μένει είναι διάφορες περικοκλάδες διαφόρων νομικών επί διαφόρων θεμάτων. Αλλες ενδιαφέρουσες, άλλοτε αδιάφορες.

Μόνο που το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε ποτέ καριέρα ως «γραφείο νομικής υποστήριξης», ούτε ως «όμιλος συνταγματικού προβληματισμού».

Κόμμα υπήρξε πάντα, ακόμη και στα χειρότερά του. Και ως κόμμα έκανε την καριέρα που όλοι του αναγνωρίζουν, Δηλαδή ως πολιτικός οργανισμός.

Και αν ο γαμπρός συνεχίσει να λέει ακατάληπτα πράγματα κινδυνεύει να πάει στράφι το ξύρισμα.

Κινδυνεύει δηλαδή να αποσυντεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μην απογειωθεί το ΠΑΣΟΚ. Να μείνει ενδεχομένως σε μια σχετική στασιμότητα και η αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ να διοχετευτεί κυρίως σε σχηματισμούς ή μικρότερα κόμματα του ίδιου ευρύτερου χώρου.

Διότι η απροσδιοριστία δεν φέρνει συσπείρωση.

Οσο λοιπόν το ΠΑΣΟΚ παραμένει συγκεχυμένα απροσδιόριστο δεν είναι προφανές γιατί θα το προτιμήσει ένας πρώην ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και της ΝΔ.

Επειδή ψήφιζε ΠΑΣΟΚ κάποτε; Ή επειδή αδημονεί να πάει από την Τζάκρη στη Λιακούλη;

Και σε μια τέτοια περίπτωση δεν είναι μόνο ότι θα πάει τζάμπα το ξύρισμα του γαμπρού. Αλλά ότι κινδυνεύει να μην εμφανιστεί κι η νύφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα