Φταίει το γεγονός ότι ζει στην Ελλάδα

Στον Βόλο, στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την τοπική ομάδα, στη φάση του 29ου λεπτού όταν και ακυρώθηκε ένα γκολ των γηπεδούχων, αν πιστέψουμε τους ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου, ο διαιτητής Κατσικογιάννης είπε στους ανθρώπους του πάγκου του ΠΑΟΚ ότι το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του παίκτη του Βόλου Ράσιτς και ο Τζήλος, τέταρτος διαιτητής του ματς είπε ότι το

γκολ δεν μέτρησε για χέρι του σκόρερ Μωραΐτη. Λίγο αργότερα οι μπλεγμένες γραμμές έδειξαν ότι ο σκόρερ ήταν οφσάιντ. Η ιστορία θυμίζει το παλιό ανέκδοτο στο οποίοι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας φωνάζει «παιδιά να οργανωθούμε».

Διαφορά

Οχι φυσικά ότι ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν να μη μετρήσει το γκολ του Βόλου για να κερδίσει: το τελικό 1-5 δείχνει την τεράστια διαφορά των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα από τις πέντε πρώτες του πρωταθλήματος που μπορεί να κερδίσει αυτό τον καιρό πανεύκολα οποιαδήποτε ομάδα βρίσκεται από την έκτη θέση και κάτω σημειώνοντας τρία γκολ τουλάχιστον – κι αυτό μολονότι τα τρία σέντερ φορ του (ο Μπράντον Τόμας, ο νεαρός Τζίμας και ο Σαμάτα που βρίσκεται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής) δεν σκοράρουν πολύ. Το κάνουν οι μεσοεπιθετικοί που αγωνίζονται πίσω από το φορ κι αυτό αρκεί. Χθες, στο 0-3 πήγαν τον ΠΑΟΚ με δικά τους γκολ ο Ντεσπότοφ και ο Μουργκ: οι δυο είναι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ φέτος.

Στόχοι

Το γεγονός έχει τη σημασία του γιατί ο Βούλγαρος υπέγραψε το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ την τελευταία στιγμή κι ο Αυστριακός αρνήθηκε να φύγει μολονότι τον πίεζαν να αποδεχτεί κάποια από τις λιγοστές προτάσεις που είχε. Ο Ντεσπότοφ είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά από τους Ερυθρόλευκους προτιμήθηκε ο Σολμπάκεν (που σήμερα είναι κάπου στην Ιαπωνία…) κι έτσι ο Βούλγαρος βρέθηκε στον ΠΑΟΚ. Ο Μουργκ κέρδισε τη θέση του βασικού γιατί ο Λουτσέσκου το καλοκαίρι δεν είχε λύσεις στην επίθεση καθώς οι μεταγραφές αργούσαν κι είχαν φύγει από την περσινή ομάδα ο Ολιβάρες, ο Μπίσεσβαρ και ο Νάρεϊ. Το ότι οι δυο είναι πρωταγωνιστές ενώ θα μπορούσαν σήμερα να μην αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ είναι οιωνός ότι η σεζόν θα ολοκληρωθεί επιτυχημένα. Αλλωστε ο ΠΑΟΚ είναι μέσα και στους τρεις στόχους του. Και στο πρωτάθλημα η μόνη ερώτηση που κουβαλά είναι αν μπορεί να σκοράρει εξίσου εύκολα και στα ματς με τους άλλους τέσσερις πρώτους: για την ώρα το έχει κάνει μόνο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Σερί

Η ΑΕΚ έδωσε χθες στο Περιστέρι ένα θεωρητικά δύσκολο ματς με τον Ατρόμητο: το έκανε πολύ εύκολο. Κέρδισε χωρίς να ιδρώσει και χάλασε το σερί των καλών αποτελεσμάτων που είχε ο Ατρόμητος με προπονητή τον Σέρβο Ιλιτς. Δεν αποτελεί φυσικά κάποια έκπληξη η νίκη της πρωταθλήτριας – όμως είναι μια νίκη σημαντική, γιατί στο Περιστέρι ο ΠΑΟ έχασε και ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία, ενώ ο ΠΑΟΚ πάει εκεί προσεχώς. Ωστόσο αποτελεί παράλειψη της διοργανώτριας που δεν ζήτησε να υπάρχουν μεζούρες πριν από τα ματς και να μετρηθεί το ύψος της εστίας όπως είχε γίνει πέρυσι. Το πρωτοφανές εκείνο επεισόδιο ήταν τόσο μοναδικό ώστε θα έπρεπε να γιορτάζεται κάθε χρόνο διά της επαναλήψεώς του. Για να μην ξεχνάνε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, που λένε…

CAS

Θυμίζω ότι πέρυσι μετά την οριστική ολοκλήρωση της υπόθεσης στα ελληνικά δικαστήρια η ΑΕΚ είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει προσφυγή στο CAS. Δεν ξέρω αν την έκανε, σίγουρα δεν υπήρξε εκδίκαση. Θα ήταν έτσι κι αλλιώς άχρηστη. Η ΑΕΚ απλά έπρεπε να ζητήσει εθιμοτυπικά να μετριέται το ύψος των δοκαριών στο Περιστέρι (και μόνο) κάθε χρόνο όταν πηγαίνει εκεί. Να το κατοχυρώσει σαν ιστορικό δικαίωμα. Και να γίνεται πάντα παρουσία του διαιτητή Μανούχου και με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να φωνάζει «τελείωνε και διέκοψε το να φύγουμε».

Πογέτ

Δεν ξέρω τι έγινε στα ματς του ΠΑΟ με τον Αστέρα Τρίπολης και του Αρη με τον Ολυμπιακό: θα σας γράψω για αυτά αύριο. Οι δυο Αιώνιοι πάντως μετά τη μεταξύ τους μονομαχία στο Κύπελλο συνέχισαν κάνοντας μεταγραφές. Σημειωτέον ότι υπάρχει κάποιος πολύ χαρούμενος για την επιστροφή του Μπακασέτα στην Ελλάδα και ειδικά στον Παναθηναϊκό: ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκουστάβο Πογέτ πιστεύει πως η συνύπαρξη του αρχηγού της Εθνικής με τον Ιωαννίδη θα βοηθήσει πολύ την ομάδα καθώς οι δύο θα μάθουν να συνεργάζονται. Παρά τα πολλά γκολ του Παυλίδη στην Ολλανδία και του Γιακουμάκη στο MLS ο Ιωαννίδης είναι αυτός που ετοιμάζεται να πάρει την φανέλα του βασικού φορ της Εθνικής στο σπίτι και απολύτως δικαιολογημένα. Κατά τα άλλα ο Πογέτ δήλωσε πως ακόμα του μοιάζει παράξενο πως δεν τον έχει καλέσει η ΕΠΟ να του κάνει πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του. Νομίζω ότι φταίει το γεγονός ότι ζει στην Ελλάδα. Αν ζούσε και δούλευε για την Εθνική από τη Σουηδία όπως ο αρχιδιαιτητής Φρόιντφελντ π.χ. θα του είχαν κάνει ανανέωση…

Σάκκαρη

Κατά τα άλλα με θλίψη δημειώνω ότι ολοκληρώθηκε νωρίς φέτος η παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά στο πρώτο Γκραν Σλαμ τουρνουά, δηλαδή στο Open της Μελβούρνης. Η Σάκκαρη νομίζω ότι έχει ένα πρόβλημα ψυχολογικό με τα μεγάλα αυτά τουρνουά: θέλει τόσο πολύ μια διάκριση που της λείπει καιρό που φανερά αγχώνεται και κάνει κάκιστες εμφανίσεις. Ο Τσιτσιπάς είναι πλέον και με τη βούλα ο πιο ασταθής παίκτης της πρώτης δεκάδας. Στην οποία δεν ξέρω αν θα βρίσκεται μετά το τέλος του εφετινού Open της Αυστραλίας.

Δύσκολα

Η ήττα του από τον Αμερικανό Φριτζ ήταν αξιοπρεπής, πλην όμως για όποιον καταλαβαίνει αναμενόμενη. Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε δύσκολα από τους δυο πρώτους γύρους κι έπαιξε το τένις που ξέρει μόνο με τον Γάλλο Βαν Ας στον τρίτο. Ομως δεν είχε το καλύτερο δυνατό σερβίς κι αυτό πληρώθηκε ακριβά απέναντι σε ένα πολύ καλό παίκτη, όπως είναι ο Φριτζ, στις γρήγορες επιφάνειες. Μέτρησε στην τελική του ήττα με 3-1 η απώλεια του πρώτου σετ στο τάι μπρέικ: οι δυο παίκτες είχαν φτάσει σε αυτό κρατώντας το σερβίς τους, αλλά ο Τσιτσιπάς λύγισε. Κι έπρεπε στη συνέχεια να κάνει μια ανατροπή καθόλου απλή. Κέρδισε στις λεπτομέρειες το δεύτερο σετ (7-5) αλλά με το σερβίς του να λειτουργεί χειρότερα από του Αμερικανού δεν άντεξε στην πίεση. Πέρυσι στην Μελβούρνη αγωνίστηκε στον τελικό. Φέτος δεν μπήκε στη δεύτερη εβδομάδα. Δύσκολα πλέον θα μείνει στην πρώτη δεκάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα