«Φρουρήστε όποιον νομίζετε εσείς…»

Φρουρήστε όποιον θέλετε»! Η απίστευτη αυτή έγγραφη εντολή, που αποκαλύπτει την απογύμνωση και την απόγνωση της ΕΛ.ΑΣ., δόθηκε προ μερικών ημερών στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής.

Οπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την ανενόχλητη έφοδο του Ρουβίκωνα στη Βουλή και ύστερα από τη διαπίστωση ότι όλα τα σχέδια ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. για φρούρηση «ευπαθών στόχων» είναι διάτρητα, αποφασίστηκε να δοθεί εντολή για αστυνομική προστασία κατά… βούληση. Και έτσι, αντί να δίνεται μια κεντρική εντολή για φρούρηση

συγκεκριμένων κτιρίων, προσώπων κ.λπ. - όπως συνέβαινε πάντα στην ιστορία της ΕΛ.ΑΣ. -, ζητούνται μέτρα ασφάλειας κατά την κρίση των ίδιων των αστυνομικών, και μάλιστα μετά την «παρακολούθηση της επικαιρότητας»! Δηλαδή, πιο απλά, οι υπεύθυνοι δεκάδων αστυνομικών τμημάτων θα πρέπει - με βάση αυτή την υπόδειξη - ούτε λίγο ούτε πολύ να παρακολουθούν έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, να διαβουλεύονται ποια είναι τα θέματα αιχμής και να φρουρούν όποιον σκεφτούν. Δηλαδή από πολιτικούς, διπλωμάτες, επιχειρηματίες μέχρι πρόσωπα του σταρ σίστεμ που τυχαίνουν υπερπροβολής και ίσως σε κάποια υπηρεσία κρίνουν ότι κινδυνεύουν.

-Πότε συντάχθηκε η διαταγή της ΕΛΑΣ;

-Πώς ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει εκδιώξει 40 με 50 σημαντικούς υψηλόβαθμους αξιωματικούς;

-Ποιες άλλες οδηγίες δίνονται στο έγγραφο

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης

«Φρουρήστε όποιον νομίζετε εσείς…»

Keywords
Τυχαία Θέματα