Φωτιές: Καίγονται σπίτια σε οικισμό στο Μενίδι - Στις φλόγες για 5η ημέρα η Αλεξανδρούπολη - Δύσκολα και στη Βοιωτία

Σε πύρινο κλοιό παραμένει η Αττική με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να προσπαθούν κατά την διάρκεια της νύχτας να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν.

Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και στην Αλεξανδρούπολη για τέταρτη ημέρα.

Τέσσερα μέτωπα μαίνονταν στη Βοιωτία με τα μηνύματα του 112 επίσης να ηχούν συνεχώς ενώ και στη Φθιώτιδα σήμανε συναγερμός, ιδιαίτερα στο μέτωπο της Μακρακώμης.

Φωτιά

ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης και στη Σαμοθράκη, η οποία, ευτυχώς, τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα.

Η φωτιά δυστυχώς άφησε πίσω της ήδη 20 νεκρούς: 18 απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, έναν βοσκό στον Πρόδρομο Βοιωτίας και έναν άνδρα –πιθανότατα μετανάστη- στη Λευκίμμη Έβρου.

Live όλες οι εξελίξεις στα nea13:36: Αναζωπύρωση στην ιερά Μονή Κλειστών

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΡΤ υπάρχει νέα αναζωπύρωση στη Μονή Κλειστών με τη φωτιά να καίει έξω από το χωριό πάνω από τη Μονή

13:18 Στο στρατόπεδο Καποτά οι φλόγες

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές στην περιοχή του Μενιδίου όπου η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη ενώ οι φλόγες καίνε από την βόρεια πλευρά του στρατοπέδου Καποτά.

13:10 Φωτιά έξω από το Ολυμπιακό χωριό στους Θρακομακεδόνες

Μία ακόμα εστία φωτιά προσπαθούν να ελέγξουν εδώ και λίγη ώρα οι πυροσβέστες, στους Θρακομακεδόνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση έξω από το Ολυμπιακό Χωριό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 2 οχήματα και 6 πυροσβέστες.

13:00 Φωτογραφίες του in από το πύρινο χάος στο Μενίδι

12:58 Διακοπή της κυκλοφορίας

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στη περιοχή της Φυλής λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο, έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων:

Στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του «ERMITAZ HALL» προς ΠάρνηθαΣτη Λεωφόρο Φυλής και Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου «ΚΛΕΙΣΤΩΝ» Φυλής

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

12:39 Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αλεξανδρούπολη

Με μία μεγάλη αναζωπύρωση παλεύουν οι πυροσβέστες στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για την φωτιά στο χωριό Αύρα.

Όπως μετέδωσε το MEGA η αναζωπύρωση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και ακόμα δεν μπορούν οι πυροσβέστες να την ελέγξουν.

12:24 Χάνεται η μάχη ώστε να μην περάσει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μενιδίου, Νίκο Ξαγοράρη η φωτιά έχει φτάσει πλέον στον εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

2:23 Εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

12:15 Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο Βασίλης Κικίλιας

Σήμερα, 23/08/2023 και ώρα 14:00, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιου Πουρνάρα, του Προϊσταμένου Κλάδου Τάξης της ΕΛΑΣ, Υποστράτηγου Γεώργιου Μιχαλόπουλου, του Γενικού Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευάγγελου Γκουντούφα και του Γενικού Διευθυντή Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβου Θεοδώρου.

12:13 Αναζωπύρωση στα Βάγια Βοιωτίας

Η φωτιά από το μέτωπο της Υλίκης πέρασε στα Βάγια και κατακαίει χωράφια και χαμηλή βλάστηση έκτασης τριών χιλιομέτρων πίσω από το Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου. Τεράστιο χαρακτηρίζεται το μέτωπο της Βοιωτίας από το Ταρσό ως το Κυριάκι, όπου μέχρι τις 23.30 χθες το βράδι είχαν εκκενωθεί 9 οικισμοί.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι αναζωπυρώσεις ήταν ολονύκτιες, αλλά νωρίτερα επικρατούσε αισιοδοξία καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν η πρώτη φορά εδώ και πολλές ώρες που δεν φαινόταν φλόγα στο μέτωπο των 10 χιλιομέτρων.

12:08 Πύρινη κόλαση στους πρόποδες της Πάρνηθας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι πολλά από τα οποία έχουν παραδοθεί στη φωτιά.

Ο αέρας δεν έχει κοπάσει ούτε λεπτό, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Στις φλόγες είναι έτοιμο να παραδοθεί και το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, όπως φαίνεται και από την παρακάτω φωτογραφία.

12:05 Σύλληψη 48χρονου για εμπρησμό

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, ένας 43χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση για δύο πυρκαγιές σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, στο Ζεφύρι Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

12:00 Σε πέντε μέτωπα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη  καίει για πέμπτη ημέρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα ενεργά μέτωπα είναι πέντε στις περιοχές, Πετρωτά, Πέραμα και Μεσημβρία και στις περιοχές Νίψα και Αισύμη.

11:52 Στις φλόγες παραδίδονται το ένα μετά το άλλο τα σπίτια στην Αγία Παρασκευή

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι. Κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους ενώ τα σπίτια παραδίδονται το ένα μετά το άλλο στις φλόγες.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, και παντού ξεπηδούν νέες εστίες.

11:39 Μήνυμα από το 112 για εκκένωση από Σοφό προς Αττική Οδό

Στις 11:28 ήχησε το 112 στα κινητά όσον βρίσκονται στην περιοχή Σοφό στον Ασπρόπυργο για εκκένωση προς την Αττική Οδό.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

11:36 Ξέμειναν από νερό

Χωρίς νερό έχουν μείνει εδώ και αρκετή ώρα τα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής που η φωτιά έχει αρχίσει να καίει τα πρώτα σπίτια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ζητούν να ανεφοδιαστούν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν στο μέτωπο.

11:33 Δραματικές στιγμές για το συνεργείο του MEGA

Δραματικές στιγμές κατέγραψε η κάμερα του MEGA. tο πύρινο μέτωπο έκαιγε και από τις δύο πλευρές, εγκλωβίζοντας το συνεργείο του MEGA, ενώ μαύροι πυκνοί καπνοί θόλωσαν την ατμόσφαιρα.

«Δεν βλέπουμε τίποτα μπροστά μας. Έχουμε χάσει την ορατότητά μας λόγω των πυκνών καπνών», είπε στον αέρα του MEGA η δημοσιογράφος Βελίκα Καραβάλτσιου.

11:29 Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση του Λεφάντω

Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Λεφάντω προς το κέντρο των Άνω Λιοσίων.

11:14 Παρέμβαση εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη και για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας

Εντολή για τη διενέργεια διπλής προκαταρκτικής έρευνας έδωσε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλινη.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να ερευνηθούν τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλομένων φαινομένων ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατο 18 ανθρώπων στη Δαδιά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

11:12 Έκκληση του δημάρχου Αχαρνών για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Δύσκολη η κατάσταση στη Αγία Παρασκευή και τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο Σπύρο Βρεττό έχουν καεί τα πρώτα σπίτια στην Αγία Παρασκευή και στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο. Ο ίδιος έκανε έκκληση για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς όπως είπε υπάρχει κίνδυνος η φωτιά να μπει στον αστικό ιστό.

11:10 Ελικόπτερο σβήνει φωτιά που αγγίζει σπίτι στην Αγία Παρασκευή

11:00 Ήχησε το 112 για απομάκρυνση από τους οικισμούς Αγία Παρασκευή και Καποτά

Στις 11:00 ήχησε το 112 για τη φωτιά που μαίνεται στην Πάρνηθα. Σύμφωνα με το νέο μήνυμα όσοι βρίσκονται στην περιοχή Αγίας Παρασκευής και Καποτά πρέπει να εκκενώσουν προς το κέντρο του Μενιδίου.

10:50 Καίγονται σπίτια στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι

10:34 Σε εγρήγορση ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιού, η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από τη Φυλή έχει επηρεάσει τις περιοχές Ντάρδίζα, Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα στην Πάρνηθα. Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν είναι 7 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

10:02 Οι φωτιές αυτή την ώρα - Ενημέρωση από τον Γιάννη Αρτοποιό

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του Γιάννη Αρτοποιού η φωτιά που ξέσπασε χθες στη Φυλή καίει νότια της Πάρνηθας στο μέτωπο της Ντάρτιζας αλλά και δυτικά των περιοχών της Αγίας Παρασκευή και της Αμυγδαλέζας. Συνολικά επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 65 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη, 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία και 2 ελικόπτερα το ένα για εναέριο συντονισμό.

Επιπλέον συνδράμουν ισχυρές εθελοντικές ομάδες, πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις του ΕΣ και της ΕΛ.ΑΣ, υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

10:00: Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι Ναυπακτίας

Οριοθετείτοι η φωτιά, που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση χθες, λίγο με τα τις 2 το μεσημέρι, στο Κρυονέρι Ναυπακτίας. Έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση και δεν απειλήθαν οικισμοί.

Επί τόπου παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της, σύμφωνα με τα όσοα αναφέρει η ΕΡΤ.

09:40 Άνοιξε η Εγνατία

Άνοιξε ξανά σήμερα το πρωί η Εγνατία Οδός, που είχε κλείσει χθες το βράδυ εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Ο αυτοκινητόδρομος έχει κλείσει πέντε φορές σε ισάριθμες μέρες, από το Σάββατο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

09:25 Ως και δεκαπλάσια τα επικίνδυνα σωματίδια από τις πυρκαγιές – Οι επιβαρυμένες περιοχές

Οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων φτάσανε τα 100 μικρογραμμάρια όταν το επιτρεπτό όριο είναι στα 20 μικρογραμμάρια και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει ειδικά για ευάλωτες ομάδες να μην υπάρχει έκθεση πάνω από τα 10 μικρογραμμάρια.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Νίκος Μιχαλόπουλος, παρουσίασε στην ΕΡΤ το ζοφερό αποτύπωμα της πυρκαγιάς στη Φυλή, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η δυτική Αττική και ο Πειραιάς, ενώ σωματίδια από τις πυρκαγιές στον Έβρο «ταξίδεψαν» ως τα νησιά του Ιονίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόπουλο τα αιωρούμενα σωματίδια είναι πολύ λεπτά κι αυτό τα κάνει επικίνδυνα αφού μπορούν να εισωρήσουν μέχρι τον εγκέφαλο. Οι μάσκα είναι λύση υποχρεωτική αφού απομακρύνει μεγάλο αριθμό σωματιδίων αλλά δεν παρέχεται πλήρης προστασία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

09:20 Δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν την καταστροφή στην Αλεξανδρούπολη

09:10 Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Πάρνηθα

Δείτε τα βίντεο του in από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Πάρνηθα

09:00 Λεωφορείο που μεταφέρει πυροσβέστες στον Έβρο περνά μέσα από τις φλόγες

Μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, εθελοντών, στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά και πλήθος εναέριων μέσων έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες, που μέχρι στιγμής αποδεικνύεται άνιση.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από βίντεο που δημοσιεύει η Voria.gr όπου λεωφορείο, το οποίο μεταφέρει πυροσβέστες περνά κυριολεκτικά μέσα από τις πύρινες γλώσσες με τους επιβαίνοντες να παρακολουθούν τη διαδρομή με κομμένη την ανάσα.

08:44 Αναλυτικά τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη

Ασθενέστεροι οι άνεμοι το πρωί της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης με τις πύρινες εστίες ωστόσο να παραμένουν απειλητικές. Επιχειρείται να τιθασευτούν και να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα της Δαδιάς, της Μελίας, της Λεπτοκαρυάς και της Συκορράχης.

Παρακολουθώντας την πορεία του μετώπου που εξακολουθεί να καίει στη Δαδιά για τρίτη ημέρα οι δασικές υπηρεσίες του Νομού σε συνάρτηση και με τους βορειοανατολικούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή οδηγώντας την πύρινη απειλή νοτιοδυτικά και μόλις συναντήσει μία ρεματιά να δημιουργεί μέτωπα με γεωμετρική πρόοδο, εκτιμούν ότι αν δεν τελειώσει η πυρκαγιά της Δαδιάς που είναι βορειότερα δεν θα ηρεμήσει ο νότιος Έβρος.

Αναφέρουν ως ενδεικτικό παράδειγμα τον οικισμό της Μελίας, όπου -ενώ η φωτιά που εκδηλώθηκε εκεί το προηγούμενο Σάββατο έχει σβήσει- απειλείται εκ νέου από την πυρκαγιά που κατεβαίνει απ’ τη Δαδιά και ήδη την έχει πλησιάσει.

Επίσης οι οικισμοί του Αβαντα, της Νίψας και του Δωρικού απειλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες τόσο από την πυρκαγιά της Μελίας όσο και της Δαδιάς με τη δεύτερη να απειλεί και πάλι τον Αβαντα αν φύγει νοτιοδυτικά λόγω των βορειοανατολικών ανέμων.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σήμερα είναι 220 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

08:37  Παραμένει χωρίς ρεύμα και νερό η Σαμοθράκη

Με τη συνδρομή δεκάδων εθελοντών η φωτιά που ξέσπασε σε μεγάλο υψόμετρο και δύσβατη περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Σαμοθράκη τέθηκε υπό έλεγχο. Το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό από χθες, καθώς τα καλώδια που τροφοδοτούν τη Σαμοθράκη με ρεύμα υπέστησαν ζημιές λόγω της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται να φτάσουν στο νησί γεννήτριες σήμερα προκειμένου να αντιμετωπιστεί προς το παρόν το πρόβλημα.

08:30: «Θα παλέψω μέχρι τέλους»

Με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη για την κατάσβεση του ανεξέλεγκτου μετώπου στην Πάρνηθα, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που έμειναν πίσω για να προστατέψουν τις περιουσίες τους, συνδράμοντας στο έργο της Πυροσβεστικής.

«Δεν έχω πουθενά αλλού να πάω. Τι να κάνεις, εάν δεν το προστατέψεις ή το φυλάξεις; Που να πας; Θα παλέψω μέχρι τέλους, δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν καεί το σπίτι θα καούμε κι εμείς. Δεν υπάρχει τρόπος… Αν φύγω τι θα γίνει; Εδώ μπορώ να το προφυλάξω. Αν φύγω, τελείωσε», είπε κάτοικος στο ΜEGA.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

08:21 Πνίγεται στους καπνούς η Αττική

08:06 Προαστιακός: Αποκαταστάθηκε η γραμμή Πειραιάς-Κιάτο και Μιντιλόγλι-Κάτω Αχαγιά

Η λειτουργία της γραμμής του Προαστιακού Πειραιάς-Κιάτο και Μιντιλόγλι- Κάτω Αχαγιά έχει αποκατασταθεί. Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train θα υπάρξει σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.

08:03 Πάνω από 400.000 στρέμματα καμένα τις τελευταίες τρεις ημέρες

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν καεί περισσότερα από 400.000 στρέμματα.

Συγκεκριμένα:

380.000 στρέμματα έχουν καεί στον Έβρο30.000 στρέμματα έχουν καεί στη Ροδόπη12.000 στρέμματα έχουν καεί στη Βοιωτία8.000 στρέμματα έχουν καεί στην Κύθνο5.000 στρέμματα έχουν καεί στα Ψαχνά

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

07:49 Εκκενώθηκαν γηροκομεία στην Αγία Παρασκευή

«Ήταν μία δύσκολη νύχτα. Πιστεύω πως δε θα έχουμε σοβαρές ζημιές. Δεν έχουμε ζημιές σε σπίτια ακόμα και έχουμε εκκενώσει το γηροκομείο στην Αγία Παρασκευή. Έχω στείλει πούλμαν της δημοτικής συγκοινωνίας να τους μεταφέρει στην αίθουσα του δημαρχείου.

Από χτες το απόγευμα έχουμε εκκενώσει τον Αϊ Γιάννη τον Ρώσο και εύχομαι να μην έχουμε ζημιές σε σπίτια και ανθρώπινες ζωές», είπε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου της Πάρνηθας, Νίκος Ξαγοράρης.

07:40 Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι προς τα δυτικά καθώς το μεγάλο μέτωπο κινείται προς Ροδόπη. Πρόκειται για τη φωτιά που ξεκίνησε από ανατολικά της Αλεξανδρούπολης αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων έχει φτάσει μέχρι τη Ροδόπη.

Το βράδυ μπορεί να κόπασαν οι άνεμοι, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες σε περιοχές γύρω από την Αλεξανδρούπολη που μπορούν να αναζωπυρωθούν με τον αέρα.

Η Εγνατία έχει κλείσει από τα ξημερώματα της Τετάρτης με αποτέλεσμα πολύς κόσμος, κυρίως επισκέπτες να μην μπορούν να ταξιδέψουν στον προορισμό τους.

Μάλιστα οι συστάσεις των αστυνομικών στους τουρίστες ως εναλλακτική διαδρομή είναι να μπουν στη Βουλγαρία, να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη μέσω Σόφιας ή Νυμφέου και μετά να κατευθυνθούν στην Ηγουμενίτσα, με τους περισσότερους να περιμένουν μήπως ανοίξει στη συνέχεια ο δρόμος.

07:33 Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), προβλέπεται για σήμερα, Τετάρτη 23 Αυγούστου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου)Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Λέσβου)Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου, ΠΕ Φωκίδας)Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας)Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)07:10 Διακοπή κυκλοφορίας

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Φυλής προχώρησε η αστυνομία.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.

Συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας:

Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου,Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,Από την πλατεία Φυλής,Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι».07:00 Σε δύο μέτωπα η φωτιά στην Αττική

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι εναέριες ρίψεις στην πυρκαγιά στην Αττική που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης 22 Αυγούστου. Η φωτιά έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα, εκ των οποίων το ένα κατευθύνεται προς το Πανόραμα στα Άνω Λιόσια και το άλλο προς τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Παράλληλα, ακούγονται ισχυρές εκρήξεις από την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων, στην #πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στη Φύλη επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 Α/Φ και 5 Ε/Π, ενώ κινητοποιήθηκαν 5 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ…

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 23, 2023

06:53 «Το μέτωπο πηγαίνει παράλληλα με την κορυφογραμμή στην Πάρνηθα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μίλησε στο MEGA για την εικόνα στα πύρινα μέτωπα. «Το μέτωπο κινείται ανατολικά από τη Φυλή προς την Ιερά Μονή Ντάρδιζας. Το μέτωπο δεν έχει κινηθεί ψηλά προς την Πάρνηθα, ωστόσο εκεί στις παρυφές έχει ακολουθήσει παράλληλη πορεία με την κορυφογραμμή», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς δήλωσε πως η φωτιά δεν έχει κατευθυνθεί προς τον κεντρικό πυρήνα του δάσους, αλλά έχει κατέβει νοτιοδυτικά, προς την Αλεξανδρούπολη.

«Αυτή η νοητή γραμμή που ενώνει το δάσος με την Αλεξανδρούπολη υποδεικνύει σε όλους μας ότι είναι μία διαδρομή, ένα πέρασμα. Η γραμμική αυτή πορεία της πυρκαγιάς είναι το πέρασμα στο οποίο υπάρχει ανθρώπινη διέλευση. Ενδεχομένως κάποιες ομάδες παράτυπων μεταναστών που χρησιμοποιούν αυτές τις διαδρομές για να κατέβουν και να φτάσουν στο τέλος στην Αλεξανδρούπολη», δήλωσε.

«Είναι ένα πέρασμα που όλα αυτά τα χρόνια από τα σύνορα της χώρας χρησιμοποιείται αυτό το συμπαγές δάσος, γιατί εκεί δεν μπορεί να μπει άλλος άνθρωπος, δεν έχει τι να κάνει μέσα σε αυτό το συμπαγές δάσος, πλην να κάνει ένα πέρασμα. Γι’ αυτό και οι έρευνες είναι σε αυτό τον βαθμό, πρέπει να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Όμως και οι άνθρωποι αυτοί που εισέρχονται στη χώρα μας λαμβάνουν μήνυμα από το 112 στα αγγλικά, επομένως άπαντες γίνονται κοινωνοί της πληροφορίας και του τι συμβαίνει», δήλωσε.

06:51 Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα
Keywords
αλεξανδρουπολη, βοιωτια, μενιδι, σπιτια, το φως, το νησι, live, ΕΡΤ, νέα, ολυμπιακος, mega, συμμετοχή, ελασ, συλληψεις, αθηνα, φως, πειραιας, λύση, voria, προαστιακος, hellenic, συγκοινωνιες, θεσσαλονικη, gov, ελλαδα, toyota, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, κικιλιας, αλλαγη ωρας, διακοπη ρευματος, βενιζελος, Καλή Χρονιά, 25η μαρτιου, λιοσιων 104, φωτια, πυρκαγιες, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, voria, αμυγδαλεζα, αστεροσκοπειο, βιντεο, αστυνομια, βουλγαρια, γερμανια, γηροκομεια, γηροκομειο, εβρος, εικονες, ηγουμενιτσα, κινητα, νησι, νησια, πλαισιο, πυροσβεστικη, πυροσβεστικο σωμα, σαμοθρακη, σουηδια, υψος, φθιωτιδα, φλογα, φωτογραφιες, φωτογραφια, φως, ωρα, mega, αγια παρασκευη, αισιοδοξια, ανθρωπος, ανω λιοσια, αττικη, ατμοσφαιρα, αυρα, βαγια, βορεια, βραδυ, γεγονος, γεωργια, γεωργιου, γινονται, δαδια, δασος, δυστυχως, δωσει, δρομος, δυτικη αττικη, δυτικη, εγνατια οδος, εγνατια, εγρηγορση, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, εκθεση, ελασ, εμειναν, ενεργα, ενημερωση, ερευνες, εστια, ετοιμο, ζεφυρι, ζοφερο, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισχυει, εικονα, κιατο, κρυονερι, λειτουργια, λεωφορειο, λύση, λιοσια, μηνυματα, νερο, νικο, νυχτα, ξηρα, ξημερωματα, οδος, οχηματων, οχηματα, πεμπτη, πρωι, πυροσβεστικη υπηρεσια, ρευμα, ρυθμισεις, ριψεις, σαββατο, συνεχεια, συλληψη, συμμετοχή, σωμα, σπιτι, το φως, τριτη, υψομετρο, φορα, χαος, ωρες, εθνικο, γλωσσες, hellenic, χωρα, ιδιαιτερα, μαυροι, μεινει, μιχαλοπουλος, μπροστα, ομαδες, πληροφοριες, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα