Φωτιά στην Κεφαλονιά: Υπό μερικό έλεγχο το πύρινο μέτωπο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Σπαρτιά της δημοτικής ενότητας Λειβαθούς, στην Κεφαλονιά.

Το πύρινο μέτωπό βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς ωστόσο να την απειλήσει.

Η φωτιά οριοθετήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ στο σημείο εξακολουθούν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 28 Πυροσβέστες με πέντε οχήματα, καθώς και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Στο σημείο συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε #πυρκαγιά σε δασική και χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Σπαρτιά Κεφαλονιάς. Επιχειρούν 28 #πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 1, 2023

Οι περιοχές υψηλής επικινδυνότητας

Τον χάρτη επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιάς για σήμερα Τρίτη 1η Αυγούστου, εξέδωσε η Πολιτική Προστασία.

Συγκεκριμένα, υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς αντιμετωπίζουν η Αττική, το μεγαλύτερο μέρος σε Στερεά, Πελοπόννησο, Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη, το Ιόνιο, καθώς και η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική.

Αναλυτικά για σήμερα, Τρίτη υπάρχει υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 3) σε:ΑττικήΚύθηραΣτερεά ΕλλάδαΔυτική ΕλλάδαΠελοπόννησοΉπειροΘεσσαλονίκηΧαλκιδικήΚαβάλαΜαγνησίαΗράκλειοΛασίθιΙόνιοΑνατολικό Αιγαίο
Keywords
Τυχαία Θέματα