Φονικός χιονιάς πλήττει την Ευρώπη

ΠΟΛΩΝΙΑ

Άλλοι εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες στην Πολωνία, όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν τους -32 βαθμούς Κελσίου.

Τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι. Συνολικά από την περασμένη Παρασκευή όταν άρχισε το κύμα ψύχους, 29 άνθρωποι έχουν πεθάνει από υποθερμία στην Πολωνία ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη τα θύματα του χιονιά έχουν ξεπεράσει τα 100.

ΣΕΡΒΙΑ

Στη Σερβία περίπου 11.000 κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι λόγων των σφοδρών χιονοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα.

Έξι είναι μέχρι στιγμής τα θύματα
του ψύχους, ενώ ένας άνθρωπος αγνοείται.

«Αυτή τη στιγμή 6.500 νοικοκυριά έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, δηλαδή 11.000 άνθρωποι. Πρόσθετα μηχανήματα θα σταλούν στα μέρη που πλήττονται, καθώς προβλέπεται συνέχιση των χιονοπτώσεων» ανέφερε ο επικεφαλής του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας, Πρέντραγκ Μάριτς.

Οι θερμοκρασίες διατηρούνται και σήμερα σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όλη τη Σερβία. Στην περιοχή Τσρνι Βρχ το θερμόμετρο δείχνει - 22 βαθμούς Κελσίου, στο όρος Ζλάτιμπορ - 18, στη Σιένιτσα - 16 και στο όρος Κοπαόνικ - 15. Στο Βελιγράδι χιονίζει από το πρωί και η θερμοκρασία είναι στους - 6 βαθμούς Κελσίου.

ΙΤΑΛΙΑ

Εν τω μεταξύ στην Ιταλία, δύο τρένα παγιδεύτηκαν στα χιόνια στη διάρκεια της νύχτας και οι συγκοινωνίες διεξάγονται με δυσκολία σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, στην κεντρική Ιταλία, δύο τρένα με 200 και 80 επιβάτες αντίστοιχα που εκτελούσαν το δρομολόγιο Πεσκάρα-Ανκόνα ακινητοποιήθηκαν στις γραμμές για ένα μεγάλο διάστημα.

Στην περιοχή αυτή έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών μεγαλύτερων των 7,5 τόνων και πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και το αεροδρόμιο της Μπολόνια.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στην Ουκρανία εντοπίζονται μέχρι στιγμής τα σοβαρότερα προβλήματα από το κύμα ψύχους με τις θερμοκρασίες να κατεβαίνουν έως τους -33 βαθμούς Κελσίου.

Οι αρχές αναφέρουν ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους 43 μέσα στις πέντε τελευταίες ημέρες, οι περισσότεροι είναι άστεγοι. Για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από το ψύχος οι Αρχές έχουν στήσει θερμαινόμενες σκηνές.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Σ' ένα τοπίο φρέσκου χιονιού αλλά και πολικού ψύχους «ξύπνησαν» σήμερα οι Βούλγαροι, χωρίς ωστόσο να συνεχίζονται τα ρεκόρ αρνητικών θερμοκρασιών, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 8 ανθρώπων τις τελευταίες ημέρες..

Ο υδράργυρος κυμαίνεται από -5 ως και -19 βαθμούς Κελσίου από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, με σύννεφα και ισχυρούς ανέμους στις περιοχές της Μοντάνα, της Βάρνας, του Βίντιν και του Ράζγκραντ.

Χιόνι πέφτει στις περιοχές της Μοντάνα, του Πάραρτζικ, του Ντόμπριτς, του Χάσκοβο, της Σόφιας, της Φιλιππούπολης, του Μπλαγκόεβραντ, του Μπουργκάς και αλλού, καθώς και στην οροσειρά Στάρα Πλάνινα, στο οδικό δίκτυο της οποίας είναι
υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παρά το χιόνι και το κρύο, οι περιοχές στη
Keywords
Τυχαία Θέματα